Ny rapport undersøger effekter af vaccination mod rotavirus til børn i Danmark
En ny sundhedsøkonomisk rapport fra Copenhagen Economics, udarbejdet for GSK, undersøger fordele og ulemper ved at indføre vaccination mod rotavirus i det danske børnevaccinationsprogram. Rotavirus er en af de mest udbredte mave-tarminfektioner hos små børn, og på trods af de alvorlige konsekvenser for både børn, forældre og samfund er vaccinen stadig ikke en del af vaccinationsprogrammet i Danmark.
Vacciner spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af smitsomme sygdomme, og selvom vi i Danmark har et effektivt børnevaccinationsprogram med stor tilslutning, er vi langt mindre progressive end vores nordiske naboer og har færre vacciner i vaccinationsprogrammet. Det viser blandt andet en rapport fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE).
Et eksempel, hvor Danmark halter efter, er vaccination mod rotavirus. En vaccine som har været implementeret i Norge i over 10 år, og som også er en del af vaccinationsprogrammet i Sverige og Finland. Hos vores nordiske naboer er der efter tilføjelsen af vaccinen til de lokale børnevaccinationer fortsat stor tilslutning til programmerne. At tilslutningen skulle falde, har netop været én af bekymringerne i forhold til at indføre vaccinen i Danmark.
Rapport peger på gevinst for både børn, forældre og samfund
En ny sundhedsøkonomisk rapport fra Copenhagen Economics, udarbejdet for GSK, understreger ikke kun de positive erfaringer fra Norge, Sverige og Finland som årsag til at genoverveje, om vaccination mod rotavirus bør være en del af det danske program. Rapporten peger også på en samfundsøkonomisk nettogevinst på mindst 32 millioner kr. årligt bl.a. som følge af færre indlæggelser og lavere fravær fra arbejdspladsen for forældrene.
Derudover er det vigtigt at påpege, at vaccinen mod rotavirus er en af de mest gennemprøvede vacciner med omfattende data, der viser både høj sikkerhed og god beskyttelse mod virus. Derfor anbefaler WHO, at vaccinen inkluderes i alle nationale vaccinationsprogrammer.
Hvad holder os tilbage?
Hvis man skal forstå, hvorfor vaccinen mod rotavirus ikke er en del af det danske børnevaccinationsprogram i dag, skal man tilbage til 2012, hvor det blev besluttet, at vaccinen ikke skulle inkluderes.
Årsager til at vaccinen mod rotavirus endnu ikke tilbydes danske børn, skyldes blandt andet sundhedsmyndighedernes kriterier om, at indførelse af nye vacciner i vaccinationsprogrammet skal beskytte sygdomme af en vis alvorlighed. Ud fra det kriterie kan det diskuteres, om rotavirus er alvorlig nok til at retfærdiggøre vaccination. Ud fra et sundhedsøkonomisk perspektiv står det med den nye rapport dog klart, at vaccination vil være en gevinst for både folkesundheden og sundhedsvæsenet.
Læs hele rapporten her eller vedhæftet denne pressemeddelelse.
Nøgleord
Kontakter
Thomas HartvigPartner, Kompas Kommunikation
Tlf:21 65 96 70Thomas@kompas.dkVedhæftede filer
Om GSK
GSK er et globalt biopharma-selskab med en vision om at forene videnskab, teknologi og talentfulde mennesker således, at vi sammen kan blive endnu bedre til forebygge og behandle sygdom. Læs mere på www.gsk.com
Følg pressemeddelelser fra Kompas Kommunikation
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kompas Kommunikation
Adyen udvider partnerskabet med Zalando Payments for at forbedre betalingsoplevelsen i hele Europa14.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Adyen, den foretrukne finansielle teknologiplatform for førende virksomheder, annoncerer udvidelsen af sit mangeårige strategiske partnerskab med Zalando, Europas førende online modeplatform med flere brands. Det styrkede samarbejde bekræfter Adyens rolle som en af Zalandos betalingspartnere på 15 europæiske markeder, samtidig med, at Adyen bliver den eksklusive betalingspartner for udvalgte lokale betalingsmetoder som Cartes Bancaires i Frankrig og Bancontact i Belgien. Som partner hjælper Adyen Zalando med at sikre, at deres kunder ubesværet kan betale med deres foretrukne betalingsmetoder, og opnå en problemfri betalingsoplevelse på shopping-platformen. Samarbejdet omfatter et fælles fokus på at forbedre sikkerheden og bekvemmeligheden ved online betalinger, med løbende forbedringer af 3D Secure-transaktioner som en del af rammerne for Payment Services Directive 2 (PSD2). Disse forbedringer understøtter både kundernes bekvemmelighed og øger Zalandos konverterings succes. Network Tok
Ny undersøgelse afslører behovet for at fremme inkluderende hygiejne for at forbedre arbejdsmiljøet29.10.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny global undersøgelse foretaget af Tork fremhæver et overraskende og alarmerende problem: Næsten halvdelen af de adspurgte (44 %) føler sig nervøse for at bruge offentlige toiletter – en bekymring, som også påvirker medarbejdere på deres arbejdsplads.
Hver tredje dansker er klar til at skære ned i abonnementstjenesterne23.10.2024 09:29:14 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra fintech-platformen Adyen viser, at 38% af danske forbrugere allerede har afmeldt eller planlægger at afmelde abonnementstjenester og - produkter. Det fremgår af Adyens Global Digital Report. I dag har 8 ud af 10 danskere mindst én abonnementstjeneste, og i gennemsnit har danskerne lidt over tre abonnementstjenester hver.
Gigtpatienter kan nu få tilskud til vaccine mod smertefuld sygdom11.10.2024 07:55:08 CEST | Pressemeddelelse
Personer, der har oplevet sygdommen helvedesild, ved, hvor smertefuld den kan være. For mennesker med leddegigt, som i forvejen kæmper med konstante smerter, kan helvedesild derfor være ekstra invaliderende. Desværre er leddegigtpatienter i højere risiko for at få sygdommen – men nu har denne gruppe mulighed for at få tilskud til vaccination mod helvedesild. Vaccinationsmuligheden er særligt relevant i forbindelse med ”World Arthritis Day” den 12. oktober, der er dedikeret til at skabe opmærksomhed om gigtsygdomme.
Rentenedsættelser vækker renoveringslyst26.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sænkningen af styringsrenten i juni vil sandsynligvis give renoveringsmarkedet et løft. Rentenedsættelser gør nemlig, at danskerne er mere tilbøjelige til at investere i deres hjem. Det viser en ny undersøgelse lavet af YouGov på vegne af det nordiske gulvmærke Pergo. Renoveringslysten ses særligt i forbindelse med at male væggene og indretning af altaner og haver – men også udskiftning af gulve, køkkenlåger og badeværelsesindretning fylder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum