Viborg Kommune

Hvad drømmer de unge i Viborg Kommune om?

Del

Der er masser af bud på gode drømmeuddannelser og drømmejob, når Viborg Erhvervs- og Karrieremesse åbner Tinghallens døre for mellem 3.000 og 4.000 gæster tirsdag den 5. november. 

Ligesom i 2023 fyldes Tinghallens lokaler, når Viborg Erhvervs- og Karrieremesse rykker ind. / Foto fra 2023: Viborg Kommune
Ligesom i 2023 fyldes Tinghallens lokaler, når Viborg Erhvervs- og Karrieremesse rykker ind. / Foto fra 2023: Viborg Kommune

Nogle drømmer om at blive frisør – andre om at blive social- og sundhedsassistent eller soldat. Det er bare nogle af de få fag, man kan blive klogere på den 5. november. Blandt de mange ting, man kan prøve på messen, er f.eks. at flyve med drone, at sprøjtemale i en simulator eller at programmere en robot.

Alle elever i kommunens 6., 7., 8. og 9. klasser er inviteret til erhvervs- og karrieremessen, der foregår i Tinghallens store sal og foyer fra kl. 9.00 til 16.00. Messen er også åben for alle andre interesserede. Det kan f.eks. være ledige jobsøgende, unge studerende på jagt efter fritidsjob eller læreplads samt forældre til de helt unge – og der er gratis adgang for alle.

Inspiration til drømme og virkelighed

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Katrine Fusager Rohde, glæder sig til at besøge messen og siger forud for åbningen:
- Nogle unge har en klar drøm om, hvad de gerne vil være, når de bliver ældre. Men for mange er det svært at vælge, og på erhvervs- og karrieremessen får de smagsprøver på mange forskellige uddannelser og erhverv. Vi åbner dørene til denne dag allerede i 6. klasse, og jeg håber selvfølgelig, at det sætter skub i drømmene. De lidt ældre skoleelever står overfor de første valg mht. uddannelsesretning, så her kan dagen forhåbentligt inspirere til konkrete beslutninger.     

Stor opbakning fra erhvervslivet

Nye på messen i år er firmaerne Artes, Klok Visuals, OK Leadership, Bila, Umove, Dahl Pedersen og Danmatic. I alt er der omkring 40 stande på messen med repræsentanter fra både private og offentlige virksomheder og institutioner. Formand for Beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel, glæder sig til at se, hvad de mange standholdere har at byde på:
- Det er rigtig dejligt, at der er så stor opbakning fra vores lokale virksomheder og institutioner til at deltage i messen og inspirere både skoleelever og andre, der søger uddannelse eller job. Og så synes jeg, det er rigtig godt, at der er så mange praktiske ting, man selv kan prøve og så mange fagfolk, som kan svare på spørgsmål om deres branche og job.

Jobdating og talks

Formiddagen på messen er primært dedikeret til folkeskoleelevernes fremtidige uddannelse, mens  eftermiddagen har mere fokus på jobmulighederne her og nu. Fra kl. 13 kan man tage på ”pop-up jobdating” og møde virksomheder, der har ledige stillinger med, som de gerne vil have besat.

Hele dagen vil der være inspirerende ”talks” på scenen fra virksomheder og foreninger. Programmet byder bl.a. på fortællinger om ”At leve af omsorg” fra Social- og sundhedsskolen samt elever og medarbejdere i Viborg Kommune, men også f.eks. input fra De Frivilliges Hus om frivilligt arbejde og om ”Bidrag til en bæredygtig fremtid” fra Brian Bryup, B.E. Installationer. 

Viborg Erhvervs- og Karrieremesse er en del Viborg Karriereuger, der løber af stablen i ugerne 43-45. Her holder folkeskolerne uddannelsesaftener med besøg fra ungdomsuddannelserne, og den 9. november holder ungdomsuddannelserne selv åbent-hus-arrangementer for alle interesserede. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Oversigtstbillede fra Viborg Erhvervs- og Karrieremesse 2023 i Tinghallen
Oversigtstbillede fra Viborg Erhvervs- og Karrieremesse 2023 i Tinghallen
Viborg Kommune
Download

Vedhæftede filer

Links

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye