Viborg Kommune

Elever udstiller grønne budskaber

Del

Sct. Mathias Centret danner rammen, når elever fra Viborg Kommunes folkeskoler udstiller 36 plakater med budskaber om, hvordan vi kan passe bedre på vores planet.

Elever lavede filmplakater med grønne budskaber til workshoppen "Voices of Tomorrow"
Elever lavede filmplakater med grønne budskaber til workshoppen "Voices of Tomorrow" Foto: Viborg Kommune

Hvad er det, animationsfilm kan til forskel fra almindelige film, hvis temaet er mennesket i samspil med naturen? Det er et af de spørgsmål, elever fra 8. klasse er dykket ned i til den årlige workshop ”Voices of Tomorrow”, som er en del af Grønne Sammen.

Svaret finder du i de filmplakater, eleverne har lavet med collage, tegning og maling, og som du kan opleve ved Store Torv i Sct. Mathias Centret fra den 21. oktober til den 3. november.

Kreativ værktøjskasse

Du kan også se plakater med tegneseriestriber og billeder lavet med en særlig fotografisk teknik kaldet lysmaling, som eleverne har lavet under vejledning af professionelle.

”Voices of Tomorrow” er et samarbejde mellem Viborg Kommune, The Animation Workshop, Media College Denmark og Viborg Gymnasium/Visuel HF, og det er der en særlig grund til.

- I Viborg har vi et kreativt miljø i international topklasse inden for animation, film og foto, og det har vi Unescos stempel på. Derfor giver det god mening at vise elever fra Viborg Kommune, hvad kreative udtryksmuligheder kan og give dem mulighed for at ytre sig og udforske deres egne stemmer visuelt ved at fylde viden i deres kreative værktøjskasse, fortæller Henrik Holmskov, projektleder i Unesco Creative Viborg.

Lær at lave en stop-motion video

Ud over produkterne, du kan se i udstillingen, arbejdede eleverne også med teater og lavede stopmotion-film.

Lørdag den 26. oktober fra kl. 10 - 15 kan du lære at lave stopmotion film til en drop-in workshop i Sct. Mathias Centret. Her kan du ligesom eleverne til ”Voices of Tomorrow” møde professionelle animatorer fra The Animation Workshop, der hjælper dig med at gøre pap- og Legofigurer levende i en stopmotion film.

Nøgleord

Kontakter

Henrik HolmskovProjektlederUnesco Creative Viborg

Tlf:23 64 54 26

Majbrit Brink StrøhProjektleder for Grønne Sammen

Tlf:87 87 86 35

Billeder

Elever lavede filmplakater med grønne budskaber til workshoppen "Voices of Tomorrow"
Elever lavede filmplakater med grønne budskaber til workshoppen "Voices of Tomorrow"
Foto: Viborg Kommune
Download
Elever lavede lysbilleder, der nu udstilles på plakater i Sct. Mathias Centret
Elever lavede lysbilleder, der nu udstilles på plakater i Sct. Mathias Centret
Download
Filmplakater med grønne budskaber
Filmplakater med grønne budskaber
Download

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye