Assens Kommune

Frivillige familier danner livslange bånd med sårbare børn

Del

Hele 14 børn i udsatte positioner har fået en frivillig venskabsfamilie, siden Assens Kommune for et år siden indgik et samarbejde med organisationen Mentorbarn. ”Det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde børnene en frivillig og varig relation. Netop fordi det er frivilligt, kan det noget, vi som kommune ikke kan,” siger afdelingsleder i Unge, Uddannelse og Familie, Theis Emil Hjelmsted.

 

På en villavej i Aarup har Karina og Sten Klüver og deres tre børn, Amalia på 16, Willas på 13 og Silja på 11 år, siden marts 2024 åbnet deres hjem for en teenager.
På en villavej i Aarup har Karina og Sten Klüver og deres tre børn, Amalia på 16, Willas på 13 og Silja på 11 år, siden marts 2024 åbnet deres hjem for en teenager. Assens Kommune

På en villavej i Aarup har Karina og Sten Klüver og deres tre børn, Amalia på 16, Willas på 13 og Silja på 11 år, siden marts 2024 åbnet deres hjem for en teenager. De ses med deres mentorbarn to-tre gange om måneden og bruger tid sammen med projekter i hjemmet, håndbold og hygge.

”Vi ønsker at vise ham, hvordan livet er i en rolig familie med overskud. Og at vi kan lave ting sammen som også interesserer ham. Vi håber, han mærker, at vi er der for ham både nu og i fremtiden. Samtidig er det en mulighed for at give sunde værdier videre til vores børn-  og give dem et indblik i, at der også er andre måder at vokse op på,” fortæller Karina Klüver.

Gennem Mentorbarns arbejde får børn i udsatte positioner generelt mulighed for at tage del i og føle samhørighed med en familie uden for ’systemet’. Og derigennem opleve nære relationer og få de sociale kompetencer, der er så vigtige for at komme godt videre fra en svær barndom/ungdom – og godt ud i livet. 

Procesleder hos Mentorbarn, Janne Nissen, er overvældet over, hvor mange familier i Assens Kommune, der har meldt sig som venskabsfamilier det seneste år. Og hun håber, der kommer mange flere.

”Det er jo unikt, at det er hele hjemmet, der melder sig som frivillig – også hjemmeboende børn. Derefter har vi en grundig screeningsproces, så vi er sikre på, at familien er rustet til relationen og at vi i samarbejde med kommunen får lavet det rigtige match mellem barn og familie. Som familie skal man nemlig være indstillet på, at det er en varig relation, man indgår. Man skal også være parat til at låne lidt ud af sit nervesystem og lægge ører til noget, som barnet måske bokser med”, understreger hun.

Og det er netop en af grunde til, at Mentorbarn ikke kan sammenlignes med de kommunale indsatser for børn i sårbare positioner, lyder det fra afdelingsleder i Unge, Uddannelse og Familie, Theis Emil Hjelmsted.

”Den kommunale indsats vil altid være tidsbegrænset. Her er der tale om en relation, der kan vare livet ud – en ekstra familie, hvor børnene bliver valgt til af nogen, der vil dem fordi de også selv bliver beriget af den betydningsfulde relation. Det tror jeg ikke, man kan overvurdere betydningen af, siger han.

I Aarup oplever Karina Klüver, at relationen kan noget helt særligt - også for dem som familie.

”Vi er en familie med masser af overskud og lyst til at give noget videre. Der er altid ”åben dør” her. Og vi oplever jo, at jo mere vi giver, jo mere overskud får vi også som familie.”

Også Camilla Lykke Sørensen, formand for Uddannelse, Børn og Familieudvalget, er begejstret for samarbejdet med Mentorbarn:

”Mentorbarn kan noget helt særligt i deres arbejde med at knytte frivillige og engagerede venskabsfamilier til børn og unge i udsatte positioner. Jeg er meget taknemmelig over for Mentorbarn og for de familier, som stiller sig til rådighed”, siger hun.

Har du eller din familie lyst til at høre mere om Mentorbarn og de muligheder, der er for at blive venskabsfamilie, kan du se mere på https://mentorbarn.dk eller kontakte Janne Nissen, procesleder hos Mentorbarn Fyn, Tlf.: 25 29 13 13.

Fakta om Mentorbarn:

Mentorbarn er en dansk organisation, der arbejder for at give børn og unge i udsatte positioner mulighed for en bedre fremtid ved at give dem en venskabsfamilie. Et frivilligt, omsorgsfuldt og forpligtende fællesskab, hvor børnene får mulighed for at blive en del af en families helt almindelige hverdag. En hverdag hvor der skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt træffes beslutninger om uddannelse, at flytte hjemmefra, hvordan man søger arbejde og alle de andre vigtige og skelsættende oplevelser i livet.

Mentorbarn samarbejder med mere end 40 kommuner i Danmark.

https://mentorbarn.dk

Kontakter

Karina og Sten KlüverVenskabsfamilie, Aarup

Tlf:31 20 20 62

Camilla Lykke SørensenFormand for Uddannelse, Børn og Familieudvalget

Tlf:27 50 84 48

Theis Emil HjelmstedAfdelingsleder, Unge, Uddannelse og Familie

Tlf:24 80 40 57

Billeder

Karina og Sten Klüver og deres tre børn, Amalia på 16, Willas på 13 og Silja på 11 år ses med deres mentorbarn to-tre gange om måneden og bruger tid sammen med projekter i hjemmet, håndbold og hygge.
Karina og Sten Klüver og deres tre børn, Amalia på 16, Willas på 13 og Silja på 11 år ses med deres mentorbarn to-tre gange om måneden og bruger tid sammen med projekter i hjemmet, håndbold og hygge.
Assens Kommune
Download

Links

Om Assens Kommune

I vores fællesskab er der hjerterum, albuerum og højt til loftet. Vi har plads både til dem, der bidrager til fællesskabet og til dem, der har brug for det. Hos os lever det gode nærdemokrati og aktive medborgerskab.

Følg pressemeddelelser fra Assens Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye