Gratis fertilitetsbehandling på vej til barn nr. 2

Del

Fra den første december tilbyder vores Fertilitetsklinik gratis fertilitetsbehandling til par og enliges andet barn.

Foto fra 2023, hvor medarbejderne i klinikken fejrede 10 års jubilæum for indflytningen til Horsens fra Brædstrup.
Foto fra 2023, hvor medarbejderne i klinikken fejrede 10 års jubilæum for indflytningen til Horsens fra Brædstrup.

Tilbuddet er en del af en aftale, som blev indgået imellem Regeringen og Danske Regioner i juni om ekstra midler til fertilitetsområdet.

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop truffet beslutning om, hvordan midlerne skal bruges på at opbygge mere kapacitet på fertilitetsklinikkerne i hhv. Skive og Horsens og i samarbejde med private klinikker.

- Vi er superglade for snart at kunne tilbyde fertilitetsbehandling til forældre, som ønsker sig et barn nr. 2, og som har brug for hjælp til at få det, siger klinik- og laboratoriechef Anette Gabrielsen.

Fertilitetsklinikken her på Regionshospitalet Horsens gennemfører 1800 fertilitetsforløb om året. Det tal forventes at stige med 50%, når par og enlige nu også kan få hjælp til deres andet barn.

- Vi kommer både til at ansætte flere medarbejdere og udbygge vores klinik for at kunne honorere den ekstra aktivitet, som vi forventer vil følge med tilbuddet. Det kan vi gå i gang med nu, og det kommer vi til at fortsætte med ind i 2025, indtil alle nødvendige ansættelser og faciliteter er på plads, siger Anette Gabrielsen.

Lige nu er ventetiden på fertilitetsbehandling seks uger. Den forventes at stige en smule, indtil tilbuddet er endelig implementeret i løbet af 2025.

Det kræver en henvisning fra egen læge at blive skrevet op til fertilitetsbehandling.

Kontakter

Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.

Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye