Nu kan slippers og patienttøj bruges igen og igen

Del

Som led i bevægelsen henimod flergangstøj, har Bedøvelse, Operation og Intensiv skiftet engangsslippers ud med et mere bæredygtigt og billigere alternativ.

Birgitte og Vigga med det nye og mere bæredygtige alternativ til engangsslippers til patienter, som skal opereres.
Birgitte og Vigga med det nye og mere bæredygtige alternativ til engangsslippers til patienter, som skal opereres.

Det er efterhånden velkendt, at tøj, der kan genbruges, er en mere bæredygtig løsning end engangstøj og -sko. Derfor er hospitalerne i Region Midtjylland i fuld gang med omstillingen til at bruge flergangspatienttøj. 

Her på Regionshospitalet Horsens har en arbejdsgruppe på Bedøvelse, Operation og Intensiv sammen med hospitalets bæredygtighedsteam arbejdet på at finde et flergangsalternativ til de beklædningsdele, som udleveres til patienterne ifm. en operation.  

Det gælder bl.a. de engangsslippers, som patienter er blevet tilbudt, hvis de ikke selv har taget rent fodtøj med til opholdet på operationsgangen. 

Operation og Opvågning udleverer nu et sæt badesandaler, som kan vaskes igen og igen, og som opfylder kravene til både funktion og hygiejne. Og det skifte har sparet afsnittet i nærheden af 20.000 kr. om året samt reduceret CO2-udledningen via mindre affald og forbrug af ressourcer til produktionen. 

- Vi er i gang med en større omlægning af al vores patienttøj, så vi udfaser engangstøjet og overgår til tøj, der kan bruges flere gange. Sandalerne, der kan vaskes og bruges igen, er et element i den proces, fortæller Birgitte Grønbæk Holmen, som er social- og sundhedsassistent i Bedøvelse, Operation og Intensiv. 

Flere bæredygtige alternativer

I processen med at finde mere bæredygtige alternativer har arbejdsgruppen også tyndet ud både i sortimentet, så der er mindre tøj at vælge imellem, og så der ligger mindre på lager i linneddepotet. Det har bidraget til lettere arbejdsgange og mere bæredygtighed. 

- Meget engangstøj som fx det, der er lavet af papir, er faktisk ikke særlig åndbart og rart for patienten at have på. Og udover at flergangstøj er mere behageligt at have på, så kan patienterne også blive i det op på sengeafsnittet, siger oversygeplejerske Vigga Ravnkilde. 

Flergangspatienttøjet er i disse måneder på vej ud på afdelingerne. Overgangen til tøjet forventes at være gennemført på hele hospitalet i løbet af efteråret 2024.

Nøgleord

Kontakter

Regionshospitalet Horsens

Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.

Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye