H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren uddeler Undervisningsprisen 2024 til syv dygtige undervisere
Syv undervisere fra de videregående uddannelser modtager i dag Undervisningsprisen af H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. De syv undervisere har udmærket sig ved at være nytænkende og blandt andet have et stort fokus på praksiserfaring i deres undervisning.
Rollespil, cases og inddragelse af folk fra erhvervslivet er blot nogle af de ting, der i år er med til at kendetegne den undervisning, som syv udvalgte undervisere fra en række videregående uddannelser hædres for med Undervisningsprisen 2024.
De syv udvalgte undervisere kommer fra vidt forskellige uddannelser. Men én ting går igen, når deres studerende skal fremhæve, hvorfor netop deres undervisning er så god. De prisvindende undervisere er nemlig ikke blege for at benytte alternative undervisningsmetoder, som for eksempel rollespil. Og så vægter underviserne det højt, at de studerende lærer, hvordan de kan bruge deres kompetencer, når de skal i job efter studiet.
Undervisningsprisen uddeles for femte år i træk og går til udvalgte undervisere, som har formået at skabe en god og motiverende undervisning for studerende på de videregående uddannelser. Årets vindere underviser i alt lige fra teknisk navigation til international politik til arkitektur og design.
Læs mere om vinderne af Undervisningsprisen 2024.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
- Det er afgørende for kvaliteten på vores videregående uddannelser, at vi har gode og dedikerede undervisere. Derfor er jeg enormt glad for endnu en gang at overrække undervisningsprisen til syv inspirerende og engagerende undervisere, der har gjort et stort indtryk på deres studerende.
- Gode undervisere er ikke kun med til at løfte det faglige niveau. De er også med til at forberede vores unge mennesker på den fremtid, der venter dem. Jeg er særligt imponeret over, hvordan årets vindere har evnet at tænke samspillet mellem erhvervsliv og uddannelse ind i deres undervisning. Det er et vigtigt fokus, at uddannelse kobles til den virkelighed, de studerende træder ud i efterfølgende.
Fakta: De syv prisvindere af Undervisningsprisen 2024
- Camilla Hedegaard Møller, lektor ved Det Kongelige Akademi, underviser og forsker i arkitektur og design
- Iben Holm Fogstrup, lektor ved Professionshøjskolen Absalon, underviser i fysioterapi og sygdomslære
- Jaume Castan Pinos, lektor ved Syddansk Universitet, underviser i international politik og globale udfordringer
- Juljana Gjata Hjorth Jacobsen, lektor ved VIA University College, underviser på læreruddannelsen i tysk
- Marie Kristine Kjelgaard, lektor ved MARTEC, underviser i teknisk navigation på skibsføreruddannelsen
- Sofie Pedersen, lektor ved Roskilde Universitet, underviser i socialpsykologi
- Vashanth Selvadurai, adjunkt ved Erhvervsakademiet Dania, underviser i strategisk markedsføring
Fakta om Undervisningsprisen
- Undervisningsprisen gives med det formål at anerkende den store betydning, som inspirerende og engagerende undervisere har for de studerende og for undervisningsmiljøet på uddannelsesinstitutionerne.
- Undervisningsprisen bidrager til at skabe øget opmærksomhed om underviserrollen og formidler gode eksempler på fremragende undervisning på de videregående uddannelser.
- Med prisen følger 500.000 kr. til hver af prismodtagerne. 300.000 kr. går til udviklingsaktiviteter, der understøtter et godt og engagerende undervisningsmiljø på prismodtagernes uddannelsesinstitution, mens 200.000 kr. er en personlig hæderspris.
- Det er ledelserne med hjælp fra studerende på de videregående uddannelsesinstitutioner, der indstiller kandidater.
- Indstillingerne vurderes af rektorkollegierne, som indstiller de udvalgte kandidater til uddannelses- og forskningsministeren.
For yderligere oplysninger:
Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk
Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Regeringen skruer markant op for investeringer i rummet med ny 10-årig rumstrategi18.11.2024 10:01:03 CET | Pressemeddelelse
En fordobling af det frivillige bidrag til det europæiske rumagentur (ESA) skal styrke forskning, innovation og teknologiudvikling inden for den danske rumsektor og gøre det muligt for Danmark at spille en større rolle i rummet.
Presseinvitation: Regeringen præsenterer ny strategi for rumforskning og -innovation14.11.2024 12:30:00 CET | Pressemeddelelse
Pressen inviteres til at deltage i pressemøde i forbindelse med lanceringen af regeringens nye strategi for rumforskning og -innovation. Til pressemødet deltager uddannelses- og forskningsministeren, erhvervsministeren og ESA-astronaut Andreas Mogensen.
Millionbevilling: Ph.d.-projekter skal give ny viden om lærerstuderendes overgang til praksis og børns trivsel12.11.2024 10:15:33 CET | Pressemeddelelse
Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning uddeler i år mere end 30 millioner kroner til 12 praksisnære ph.d.-projekter. Emnerne spænder bredt, og de ph.d.-studerende skal blandt andet undersøge overgangen fra studiet til uddannet lærer og se på pædagogens arbejde med børnenes trivsel.
Ekspertgruppe præsenterer redskab til vurdering af grønne forsknings- og innovationsindsatser7.11.2024 14:48:49 CET | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen om forskningens betydning for den grønne omstilling præsenterer et nyt værktøj, som kan hjælpe med at vurdere, hvilke grønne forsknings- og innovationsindsatser, det giver bedst mening at satse på.
Presseinvitation: Aftaler om fordeling af forskningsreserven 20251.11.2024 06:00:36 CET | Pressemeddelelse
I forbindelse med forhandlingerne om en forskningsreserve, vil pressen have mulighed for at være til stede ved et doorstep på Christiansborg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum