Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om husforsikringen dækker vandskade på grund af højtstående grundvand? Om rejseforsikringen dækker selvrisiko på en lejebil? Og hvordan man bedst forbereder huset og haven til efteråret?

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen danskere med forsikringsrelaterede spørgsmål og med hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser, samler forsikringseksperterne hver måned de oftest stillede spørgsmål og svar, og dem kan landets redaktioner frit kan benytte ved henvisning til Forsikringsoplysningen. De medfølgende billeder kan benyttes frit ved kreditering af fotograf.
September 2024:
Spørgsmål - Dækker husforsikringen vandskade på grund af højtsstående grundvand?
Grundvandsspejlet er rekordhøjt mange steder i Danmark, og det er det også i det område, hvor jeg bor.
Hvis vandet trænger igennem hussoklen, når efterårsregnen sætter i gang, dækker forsikringen så vandskaderne, hvis der ikke er tale om skybrud?
Og hvordan forebygger man, at det sker?
Svar fra Forsikringsoplysningen:
Den almindelige husforsikring dækker ikke skader som følge af opstigende grundvand, og heller ikke hvis vandet trænger ind gennem soklen, fordi det har regnet i længere tid. Derfor er det en rigtig god idé at forebygge skader ved at lægge omfangsdræn eller lignende.
Nogle selskaber tilbyder en udvidet vandskadedækning, som dækker opstigende grundvand, men uanset om man har tilkøbt den dækning eller ej, så har man altid pligt til at forebygge eller begrænse skaderne.
Spørgsmål - Dækker rejseforsikringen selvrisiko på lejebil?
Vi skal på efterårsferie i Sydeuropa, og vi oplever ofte, at biludlejningsfirmaerne her insisterer på, at man har behov for en ekstra forsikring for at dække selvrisiko ved evt. skade.
Vi betaler som regel – men er det ikke sådan, at vores årsrejseforsikring dækker?
Svar fra Forsikringsoplysningen:
Rigtig mange rejseforsikringer dækker præcis det, du omtaler: Selvrisiko ved skade på lejebil. Men det er ikke alle. Derfor anbefaler Forsikringsoplysningen altid, at du tjekker med dit eget selskab, om din rejseforsikring dækker, så du ikke ender med en dyr dobbeltforsikring.
Spørgsmål - Hvordan forbereder vi huset og haven til efteråret?
Efteråret er normalt sæson for storm og regn, og vi vil gerne være så forberedte som muligt.
Hvordan sikrer vi, at huset og haven står klar til efterårssæsonen?
Svar fra Forsikringsoplysningen:
Det er en rigtig god ide at forberede sig på vejrskifte, for der er ganske rigtigt større risiko for storm om efteråret.
Tjek taget for løse tagsten eller andet, der kan blæse ned. Og det er også en rigtig god idé at tjekke om plankeværket står godt fast. Træer kan vælte i blæsevejr, så dem skal man også tjekke: Er de i god stand? Eller er der risiko for, at de kan vælte?
Når der foreligger stormvarsel, skal man sørge for, at der ikke ligger løse ting i haven. Især skal man sørge for, at trampolinen er spændt godt fast. Luk alle vinduer og døre og lad være med at parkere bilen under et træ eller i nærheden af fx store skraldespande, som kan rulle i blæsten og lave buler i bilen.
Skulle uheldet være ude, så der sker skade på huset, så sørg for at dække af i bedst muligt omfang og kontakt jeres forsikringsselskab så hurtigt som muligt.
Nøgleord
Kontakter
Anne Garde SlothuusForsikringsoplysningen
Tlf:+4541919145ags@fogp.dkBilleder
Links
Fakta om Forsikringsoplysningen
Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00, eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring26.3.2025 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen altid dækker elcyklen? Om sommerhusforsikringen dækker, hvis lejer laver en skade? Og hvordan forsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper naboen i haven?
Et reelt opgør med byrder forudsætter et fundamentalt skift i al ny lovgivning22.3.2025 08:53:10 CET | Pressemeddelelse
Der er heldigvis et stort politisk fokus på byrdelettelse for erhvervslivet, men hvis de gode intentioner og skåltaler om styrket konkurrencekraft skal blive til virkelighed, kræver det en helt anden tilgang til den måde, der indføres ny regulering. Forsikrings- og pensionsbracnhen foreslår nu 8 principper for alt ny regulering.
Flere yngre kvinder mister evnen til at arbejde19.3.2025 10:57:14 CET | Pressemeddelelse
Antallet af danskere, der mister evnen til at arbejde stiger fortsat. Ud over at flere danskere forlader arbejdsmarkedet før pensionsalderen på grund af tabt arbejdsevne, er stigningen særlig stor blandt yngre kvinder i netop de år, hvor de stifter familie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum