Hotel- og Restaurantskolen

Fremtidens kokke får ny bæredygtig skole og gastronomisk campus

Del

Nordea-fonden støtter fremtidens gastronomi med 266 mio. kroner, der muliggør byggeriet af en ny værkstedsbaseret skole og gastronomisk campus i København. Byggeriet forventes at stå klar i 2028.

To kokkeelever i forklæder står og taler med skolens gartner i en frodig have. Gartneren holder en rødbede i hånden.
Kokkeelever høster rødbeder i haven med skolens gartner Foto: Hotel- og Restaurantskolen

Danmark er en af verdens førende maddestinationer, berømt for nytænkende og bæredygtig gastronomi og værtskab. Nu vil Hotel- og Restaurantskolen løfte faglighed og håndværk til nye højder i uddannelsen af dem, der skal forme fremtidens gastronomi og hospitality. Det skal ske med en ny, bæredygtig skole og gastronomisk campus, der vil ose af eksperimenterende gastronomi, sublimt madhåndværk, fremtidens oplevelser og service. 

Første spadestik til den nye Hotel- og Restaurantskolen er nu kommet 266 mio. kroner nærmere virkelighed med en (g)astronomisk uddeling fra Nordea-fonden. Projektet har et samlet budget på 600 mio. kr., og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres. 

”Vi er utroligt glade for Nordea-fondens støtte. Den gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.  

Med kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum vil skolen skabe et pædagogisk fyrtårn, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. En skole, der imødekommer særlige behov og udvikler talenter hos eleverne.  

”Det er ikke hver dag, at Nordea-fonden er med til at skrive historie, men det føler vi faktisk, at vi er i dag. Vi er enormt stolte over at støtte etableringen af en ny Hotel- og Restaurantskolen i Valby, som med bæredygtigt byggeri og gennem nytænkende værkstedsbaseret undervisning vil styrke fagligheden, elevernes sociale fællesskaber og i særlig grad imødekomme dem, der har særlige behov,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen og fortsætter:  

”Skolen har også et ønske om at gøre den nye skole til et madkulturelt mødested, som åbner sig mod lokalsamfundet og inviterer borgere, organisationer og branchen indenfor – forhåbentlig også til stor inspiration for andre erhvervsskoler landet over. Vi glæder os til at følge processen og ser frem til at kigge indenfor i en ny Hotel- og Restaurantskolen og et gastronomisk campus, der sitrer af fællesskab og gode liv.”    

Forventet indflytning i 2028 

Den nye skole bygges på et mindre område af skolens nuværende areal, hvor der i dag ligger gamle lagerhaller og skolehave. Den nye skole vil få orangeri på taget og urtehaver i grundplan.  

I forbindelse med campusområdet vil de nuværende høje, røde bygninger mod Vigerslev Allé og Kjeldsgårdsvej blandt andet rumme studie- og ungdomsboliger. Bag dem vil PensionDanmark, der er udvikler og bygherre på projektet, etablere nye familieboliger og erhverv. Alt nybyggeri opføres med ambition om at opnå minimum guld i DGNB-certificering. 

Byggeprojektet har opnået opbakning fra politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, og der er allerede lavet en ny lokalplan for området. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har godkendt modtagelsen af uddelingen til realisering af skolens planer om byggeri af en ny Hotel- og Restaurantskolen betinget af, at det samlede projekt godkendes af Folketingets Finansudvalg. 

Holder tidsplanen, er det forventningen, at den nye skole kan tages i brug i 2028. Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. Først efter indflytning i den nye skole vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger for blandt andet fremtidens kloge hænder inden for gastronomi, service og værtskab. 

FAKTA OM DEN NYE SKOLE 

  • Værkstedsbaseret undervisning: Eleverne vil lære gennem praksisnær undervisning i topmoderne køkkener, restauranter og hotelfaciliteter. 

  • Bæredygtighed i fokus: Skolen vil være et førende eksempel på bæredygtig drift og vil integrere bæredygtige principper i alle aspekter af undervisningen. 

  • Håndværk og innovation: Skolen vil fremme udviklingen af nye grønne smagsoplevelser og kulinariske teknikker, samtidig med at eleverne lærer at mestre det traditionelle håndværk. 

  • Samarbejde med erhvervslivet: Skolen vil have tætte bånd til branchen og sikre, at uddannelserne er relevante for arbejdsmarkedet. 

  • Lokalt mødested: Skolen vil invitere lokalsamfundet indenfor i campusområdet og vise, at det er attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. 

  • Fokus på trivsel: Skolen vil blive indrettet med fokus på, at den understøtter elevernes fællesskab, trivsel og udvikling. 

  • Fuldt finansieret: Med støtte fra Nordea-fonden er byggeriet med et samlet budget på 600 mio. kroner fuldt finansieret. 

  • Byggeriets størrelse: Den nye skole har et areal på 15.000 kvm + kælder. Derudover udvikles et campusområde med blandt andet ca. 300 studieboliger i de nuværende røde bygninger. 

  • Indflytning i 2028: Holder tidsplanen, forventes skolen at kunne tages i brug i 2028. 

Læs mere om byggeriet på projektsiden hrs.dk/nyskole

For mere information, kontakt: 

Kommunikationschef Marianne Søndergaard, Hotel- og Restaurantskolen, email mas@hrs.dk eller tlf. 2880 9954 

Kommunikationskonsulent Signe Balling, Nordea-fonden, email sb@nordeafonden.dk eller tlf. 4070 3779  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To kokkeelever i forklæder står og taler med skolens gartner i en frodig have. Gartneren holder en rødbede i hånden.
Kokkeelever høster rødbeder i haven med skolens gartner
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Direktør Søren Kristensen står udenfor bygningerne på Hotel- og Restaurantskolen.
Direktør Søren Kristensen, Hotel- og Restaurantskolen
Ditte Valente for Hotel- og Restaurantskolen
Download
Direktør Søren Kristensen, Hotel- og Restaurantskolen
Direktør Søren Kristensen, Hotel- og Restaurantskolen
Ditte Valente for Hotel- og Restaurantskolen
Download
Hotel- og Restaurantskolens røde murstensbygning set fra vejen med store vinduer og grønne træer foran.
Hotel- og Restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Hotel- og Restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Foreløbige skitser af ny skole
Foreløbige skitser af ny skole
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Foreløbige skitser af gastronomisk campus - campuspladsen
Foreløbige skitser af gastronomisk campus - campuspladsen
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Foreløbige tegninger af ny skole - stueplan oppefra
Foreløbige tegninger af ny skole - stueplan oppefra
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Hotel- og Restaurantskolen logo u. logomark
Hotel- og Restaurantskolen logo u. logomark
Hotel- og Restaurantskolen
Download
Nordea-fonden logo
Nordea-fonden logo
Nordea-fonden
Download
PensionDanmark logo
PensionDanmark logo
PensionDanmark
Download

Links

Hotel- og Restaurantskolen

Vi uddanner elever til at mestre bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality – modigt, arbejdsomt og kreativt.

Hotel- og Restaurantskolen har siden 1922 uddannet kokke, tjenere og andre elever til hotel- og restaurationsbranchen. Vi uddanner mere end 850 årselever og har 3500 kursister og 8000 folkeskoleelever.

Gennem kvalitet, nydelse og sanselighed rustes de til at gøre en forskel for verden og hverdagen - og bidrage til at gøre fremtidens fødevaresystem og turisme mere bæredygtig.

Følg pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen

Profil fra ejendomsbranchen skal hjælpe Hotel- og Restaurantskolen med nyt skolebyggeri19.12.2024 14:00:00 CET | Pressemeddelelse

Direktør og partner i Propreco A/S, Rasmus Meyhoff, er den 19. december 2024 indtrådt i Hotel- og Restaurantskolens bestyrelse, hvor han bl.a. skal bidrage med sin store erfaring inden for byggeprojekter og ejendomsudvikling. Rasmus skal give værdifuldt input ifm. det forestående byggeri af den nye og bæredygtige Hotel- og Restaurantskolen. Han indtræder i skolens bestyrelse på lige vilkår med øvrige medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye