Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

Del

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring.

Luftfoto af Sønderborg med en bro over vandet og byens bygninger i baggrunden.
Sønderborg

Et nyt partnerskab er ved at afdække mulighederne for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen i Sønderborg. Partnerskabet består af Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd, lokale virksomheder samt Sønderborg Kommune, og målet er at etablere uddannelser, der matcher erhvervslivets behov i Sønderjylland for rekruttering og styrker Sønderborg som uddannelsesby.

Udviklingsarbejdet med at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen bygger på en analyse og anbefalinger fra en bredt sammensat arbejdsgruppe, og i den kommende afdækning vil der blive vægt på internationalt udsyn, høj faglig kvalitet og stærk lokal forankring.

Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune skal i næste uge godkende en investering på 1 mio. kr. til næste fase i udviklingsarbejdet med serviceuddannelser. Den løber frem til sommeren 2026 og omfatter blandt andet dataindsamling, partnerskabsfacilitering og kommunikation.

- Serviceuddannelserne er en investering i fremtidens arbejdsstyrke og i Sønderborgs position som uddannelses- og turistkommune. Vi skal uddanne kokke, tjenere og receptionister i Sønderborg. Det er afgørende for at imødekomme den stigende efterspørgsel i service- og turismebranchen og fastholde unge i lokalområdet. Vi ønsker attraktive uddannelser, hvor undervisningen sker i tæt samspil med lokale virksomheder. Sønderborg skal være stedet man tager til fra både ind og udland for at få en uddannelse på et højt internationalt niveau, siger Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune.

Hotel- og Restaurantskolen i Valby har siden 1922 uddannet kokke, tjenere og andre elever til hotel- og restaurationsbranchen.

- Vi er meget stolte af, at Hotel- og Restaurantskolen er blevet udpeget som partner i udviklingen af serviceuddannelser i Sønderjylland. Det er en anerkendelse af vores mangeårige arbejde med at skabe uddannelser med høj faglig kvalitet og praksisnærhed i partnerskab med erhvervslivet. Sammen med projektets parter glæder vi os til at bidrage til undersøgelsen af, hvordan branchen lokalt kan få den kvalificerede arbejdskraft, den efterspørger – og at unge og voksne får attraktive uddannelser, siger Søren Kristensen, direktør på Hotel- og Restaurantskolen.

EUC Syd er et moderne uddannelsessted, hvor teori og praksis går hånd i hånd med adresser i hele Sønderjylland – i Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Tønder.

- I den undersøgelse, som vi igangsætter nu, skal vi se på fornyede muligheder for uddannelser, som skal være med til sikre en forstærkning af rekrutteringsgrundlaget i hele Sønderjylland. Vi skal se på muligheder blandt andet inden for internationale uddannelser, som vi har gode erfaringer med på EUC Syd, fordi der er særlige muligheder i grænselandet med den seneste aftale om styrkelse af erhvervsuddannelserne fra maj 2025 i forhold til at udvikle uddannelser på tysk og engelsk. Derfor går vi med ind i denne afdækning, der kan være med til at styrke regionens erhvervsliv og uddannelsesudbud, siger Dan Zielke, direktør på EUC Syd.

Nøgleord

Kontakter

Erik LauritzenBorgmester Sønderborg Kommune

Tlf:27900206

Billeder

Luftfoto af Sønderborg med en bro over vandet og byens bygninger i baggrunden.
Sønderborg
Download
Luftfoto af Sønderborg med vand, broer og bygninger.
Sønderborg
Download

Links

Hotel- og Restaurantskolen

Vi uddanner elever til at mestre bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality – modigt, arbejdsomt og kreativt. Hotel- og Restaurantskolen har siden 1922 uddannet kokke, tjenere og andre elever til hotel- og restaurationsbranchen. Vi uddanner mere end 850 årselever og har 3500 kursister og 8000 folkeskoleelever. Gennem kvalitet, nydelse og sanselighed rustes de til at gøre en forskel for verden og hverdagen - og bidrage til at gøre fremtidens fødevaresystem og turisme mere bæredygtig.

Følg pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen

Gejst for fremtidens faglærte: Tuborgfondet og Hotel- og Restaurantskolen vil skabe undervisning i verdensklasse og inspirere erhvervsuddannelser i hele landet12.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Grøn gastronomi, sanseværksteder og sanketure. Gejst fungerer som undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer. Nu udvider Tuborgfondet og Hotel- og Restaurantskolen samarbejdet for at sprede erfaringerne til flere uddannelser – og gøre Gejst til et fyrtårn, der kan inspirere håndværksfag i hele Danmark. Et uvildigt forskerteam fra Aalborg Universitet skal følge projektet.

Profil fra ejendomsbranchen skal hjælpe Hotel- og Restaurantskolen med nyt skolebyggeri19.12.2024 14:00:00 CET | Pressemeddelelse

Direktør og partner i Propreco A/S, Rasmus Meyhoff, er den 19. december 2024 indtrådt i Hotel- og Restaurantskolens bestyrelse, hvor han bl.a. skal bidrage med sin store erfaring inden for byggeprojekter og ejendomsudvikling. Rasmus skal give værdifuldt input ifm. det forestående byggeri af den nye og bæredygtige Hotel- og Restaurantskolen. Han indtræder i skolens bestyrelse på lige vilkår med øvrige medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye