Region Sjælland

Tre nye speciallæger skal arbejde på tværs af Storebælt

Del

Manglen på speciallæger kræver nye løsninger. Nu har et samarbejde mellem Region Syddanmark og Region Sjælland resulteret i etableringen af tre såkaldte kombinationsstillinger indenfor hjertesygdomme. Speciallægerne skal arbejde skiftevis på Odense Universitetshospital og Slagelse Sygehus.

Der er godt nyt til hjertepatienter, som i fremtiden vil opleve færre vikarer og kortere ventetid, når de skal på sygehuset og akutafdelingerne i Slagelse og Odense.

Et samarbejde mellem Region Syddanmark og Region Sjælland betyder nemlig, at der nu etableres tre nye speciallægestillinger inden for kardiologien. Der er tale om tre kombinationsstillinger, hvilket betyder, at kardiologerne skiftevis skal arbejde på Slagelse Sygehus og Odense Universitetshospital. To af stillingerne er allerede besat.

-Det er ikke nogen hemmelighed, at vi mangler speciallæger i Region Sjælland. Samtidig er vi den region med flest syge. Vi har særligt manglet kardiologer, og derfor er jeg også meget glad for, at det på relativt kort tid er lykkedes at oprette tre nye kombinationsstillinger inden for kardiologien. Det skyldes et stærkt samarbejde på tværs af de to regioner, og er et fremragende eksempel på, at vi ved at tage et fælles ansvar kan mindske ulighed i sundhed, siger Anne Møller Ronex (B), der er formand for sygehusudvalget i Region Sjælland.

Syddanmark og Sjælland tager fælles ansvar for manglen på speciallæger
De tre kardiologiske kombinationsstillinger er resultatet af en mangeårig samarbejdsaftale mellem Region Syddanmark og Region Sjælland. En samarbejdsaftale som altså nu er udvidet til også at indebære kombinationsstillinger. Formålet med stillingerne er, at Region Sjælland kan tiltrække og tilknytte nye speciallæger samtidig med, at man styrker de faglige miljøer i begge regioner.

-Vi samarbejder om mange ting på tværs af regionerne, og vi hjælper gerne, når der er brug for det. Det er meget glædeligt, at vi, som del af vores samarbejdsaftale, nu kan bidrage til at styrke dækningen af speciallægestillinger i Region Sjælland. Samtidig får vi selv tilført nye kræfter til det faglige miljø på Odense Universitetshospital. Med ansættelsen af de tre kardiologer fortsætter vi det gode samarbejde mellem os og Region Sjælland, som jeg håber vil komme mange patienter i begge regioner til god gavn og glæde, siger Bo Libergren (V), der er regionsrådsformand i Region Syddanmark.

En god mulighed for specialisering
Styregruppen for det strategiske samarbejde mellem Region Syddanmark og Region Sjælland besluttede december sidste år at oprette én til to kardiologiske kombinationsstillinger. Men det viste sig, at der var flere kvalificerede ansøgere, så derfor etablerer man nu tre kombinationsstillinger.

En af de læger, der søgte stillingerne, er afdelingslæge Leith Al-Mashkur, der startede på Slagelse Sygehus d. 1. september.

-Jeg søgte stillingen, fordi den giver mig mulighed for at specialisere mig endnu mere inden for kardiologien. Jeg bliver både en del af en højspecialiseret enhed på Odense Universitetshospital samtidig med, at jeg får en dagligdag på Slagelse Sygehus, hvor jeg kommer til at beskæftige mig med mange forskellige typer af patienter og sygdomme. Samtidig vil jeg bruge den viden jeg får fra Odense på afdelingen i Slagelse, siger afdelingslæge Leith Al-Mashkur.

Den anden kardiolog starter d. 1. december, mens den tredje stilling er ved at blive landet og efter planen er med opstart tidligt forår 2025.

Der arbejdes desuden på oprettelsen af yderligere en kombinationsstilling inden for neurologi og demensudredning med opstart i 2025.

Fakta:

  • Kardiologi er et af de udvalgte specialer, hvor man ønsker kombinationsstillinger mellem Region Syddanmark og Region Sjælland.

  • Der har været tre ansøgninger til de to stillinger. Af disse tre ansøgere kan to ansøgere starte i efteråret 2024. På baggrund af drøftelser mellem relevante parter fra begge regioner, blev det besluttet at ansætte alle tre. Den tredje stilling er med opstart tidligt forår 2025. Ansøgerne er fra Region Hovedstaden.

  • Der er indgået aftaler om én dag på OUH, tre dage på Slagelse Sygehus og én dag til kompetenceudvikling eller forskning.

  • Finansieringen af stillingerne følger fordelingen af dage på de forskellige matrikler. F.eks. betaler Region Sjælland for tre dage på Slagelse Sygehus samt lønnen under kompetenceudvikling. OUH betaler for den ene arbejdsdag på OUH.

Kontakter

Anne Møller Ronex, formand for sygehusudvalget, Region Sjælland: 21 22 56 10

Bo Libergren, regionsrådsformand, Region Syddanmark: 29 20 18 00

Pressevagt, Region Sjælland: 57 87 50 52

Pressevagt, Region Syddanmark: 21 62 59 07

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye