Sport Event Denmark

Windsurfernes VM er afgjort i Hvide Sande

Del

Danske Johan Søe tager sølv efter en ugelang konkurrence, der bød på rigtig meget vind – og slet ingen vind på Ringkøbing Fjord i Hvide Sande. De udenlandske deltagere og præsidenten for det internationale forbund var mere end blot tilfredse med de danske forhold.

VM i windsurf slalom
IFCA

I Vestjylland har 110 deltagere fra 15 lande i seks dage kæmpet om verdensmesterskabet i Windsurf Slalom. Syv verdensmestre er netop blevet kronet, og danske Johan Søe, der tidligere på året deltog i OL, løb med sølvet hos herrerne.

Alle aldersgrupper fra juniorer til masters var samlet til mesterskabet i Hvide Sande, og det krævede to baner at afvikle konkurrencen. Det er første gang i 15-20 år, og dermed helt unikt, at alle divisioner er samlet på den måde.

Verdensmesterskabet blev afholdt af IFCA, International Funboard Class Association, i samarbejde med WATERZ, Hvide Sande, Ringkøbing Skjern Kommune og Sport Event Denmark.

Stilhed før vindstød af stormstyrke
To konkurrencedage blev aflyst på grund af manglende vind i det vestjyske, men det tog verdens windsurfere i stiv arm. Formand for WATERZ, Jesper Christiansen, der ugen igennem sørget for atleterne sammen med et team af frivillige hjælpere fortæller:
- Vejret kan vi ikke gøre noget ved, men vi kan sørge for, at alle atleterne og deres teams har det godt, mens de er her. Vi får især ros for den åbenhed og imødekommenhed, som atleterne møder i Hvide Sande. Og maden, den er de også virkelig glade for, griner Jesper Christiansen.
Windsurferne fik udover god, hjemmelavet mad også flere gode konkurrencedage med tætte dueller og god vind. Især tirsdag fik atleterne det danske efterårsvejr at mærke med piskende regn og vindstød af stormstyrke.

Danmark har meget at byde på
Hos IFCA er præsident Ruben Petrisie begejstret for VM-samarbejdet og afviklingen af mesterskabet i Hvide Sande.
- Alle er glade. Den feedback, jeg får fra atleterne, dommerne og alle i teamet er rigtig god, og når de er glade, så er jeg glad. Det har været en dejlig uge her i Hvide Sande, og jeg håber, vi kan gøre det hele igen, siger Ruben Petrisie, og den feedback vækker glæde hos Lars Lundlov, direktør i Sport Event Denmark:
- Det viser med al tydelighed, at Danmark har meget at byde på også i forhold til windsurfing. Jeg kan forstå, at sejlerne var meget begejstrede for især den stærke vind, og det varmer naturligvis også, når vi hører, at det internationale forbund, IFCA, også var meget tilfredse med både vejr og især afvikling af deres mesterskab, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.


Se alle resultaterne af VM Windsurf Slalom her: 2024 IFCA SLALOM FIN WORLDS | IFCA (ifcaclass.com)

Nøgleord

Kontakter

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

2025 IIHF Ishockey VM: Verdensmestre og tilskuere er fans af Herning12.9.2024 17:03:34 CEST | Pressemeddelelse

De tjekkiske verdensmestre har netop været på visit i Herning for at tjekke forholdene ud forud for det kommende 2025 IIHF Ishockey VM, som afvikles til maj næste år. Fans stiller sig i billetkø, mens arrangørerne arbejder på at skabe verdensklasseforhold for alle. Med lidt over et halvt år til VM er forberedelserne således i fuld gang. Billedet er lige nu, at Herning har masser af fans.

Værdien af internationale sportevents12.8.2024 09:10:55 CEST | Pressemeddelelse

OL i Paris 2024 repræsenterer det ypperste inden for sportsevents, og den reelle værdi strækker sig langt ud over de økonomiske gevinster. Det er en af de mange diskussioner, som har ligget i kølvandet af OL. Men vi må tålmodigt vente på data og effektanalyserne fra Frankrig. Imens vi venter på de franske data, kan vi vende blikket mod Danmark og det arbejde, som forbund, værtsbyer og Sport Event Denmark lægger i arbejdet med internationale sportevents.

Succesfuld afvikling af 3x3 EUROPE CUP-kvalifikation på trods af udfordrende vejrforhold10.6.2024 12:10:58 CEST | Pressemeddelelse

I weekenden afholdt Danmarks Basketball Forbund FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier (kvalifikation til EM i 3x3 basketball) i Superkilen Park på Nørrebro. Vejret bød på udfordringer, men det kom ikke til at betyde ret meget, da arrangørerne valgte at flytte lørdagens kampe indendørs til Nørrebrohallen. Weekenden bød således på en problemfri afvikling af de mange spektakulære kampe både fredag og lørdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye