DI Aalborg

Det er attraktivt at drive virksomhed i Rebild Kommune

Del

Siden 2012 har Rebild Kommunen været blandt de bedste, når Dansk Industri år efter år har rangeret landets kommuner på erhvervsindsatsen,. Det samme er de i årets undersøgelse, som netop er offentliggjort.

Virksomhederne ligger på stribe langs E45 i Rebild Kommune, og der ligger de tilsyneladende godt. I hvert fald udtrykker de stor tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed. I kategorien ”Arbejdskraft” er kommunen nr. 8 blandt landets kommuner, og i kategorien ”Uddannelse” er de nr. 6. Endelig, når der spørges til den overordnede erhvervsvenlighed, og om virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig, havner kommunen på en 16. og 12. plads ud af de 91 kommuner, som er med i undersøgelsen.

- I Rebild Kommunen lykkes man i høj grad med at få byudvikling og erhvervsudvikling til at gå hånd i hånd. Der er virkelig rift om kommunens arealer, og samtidig er der et stort fokus på at sikre en god dialog og en effektiv og transparant koordinering på tværs af forvaltningerne, lyder det fra Peter Birkegaard, der er bestyrelsesleder i DI Aalborg.

I Rebild Kommune holder man bl.a. løbende møder med bygge- og anlægsbranchen med fokus på alt fra bygningsreglement til udbudspolitik, og man faciliterer netværk for lokale håndværkere for at styrke samarbejdet lokalt. I følge DI en vigtig indsats, når der er drøn på udviklingen.  

 - Når der er fart over feltet, som der er i Rebild Kommunen, og kommunerne samtidig er begrænset på økonomien, er der ingen tvivl om, at det kan give flaskehalse i forvaltningen. Det ser vi også i Rebild Kommune, hvor der er ventetid på bl.a. miljøområdet. Men når det er sagt, så er man kommer rigtig langt ved at være tilgængelig og åben i dialogen med byggebranchen, og det bliver der også kvitteret for i årets undersøgelse, lyder det afsluttende fra Peter Birkegaard. 

Rebild Kommune ligger i den tunge ende, når det kommer til sagsbehandlingstiderne for hhv. byggesager og miljøsager. Alligevel ender kommunen på en hæderlig plads som nummer 30 i kategorien ”Sagsbehandling”, hvilket skyldes en relativ høj tilfredshed med dialogen og sagsbehandlingen blandt de adspurgte virksomheder.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2024

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2024, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 15. år i træk, at DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.479 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 91 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør, Vallensbæk og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby, tlf.  4032 3400, mail NIPK@DI.DK eller seniorchefkonsulent Henrik Marcher Larsen, tlf. 4015 8858, mail HEML@DI.DK

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye