216 millioner kroner til bedre arbejdsmiljø i kommuner og regioner
Arbejdsmiljø for ansatte i kommuner og regioner skal forbedres. Det er målet med en 216 millioner kroner stor pulje, der nu skal fordeles til kommuner og regioner.
Puljen er en del af trepartsaftalen om lønløft, og parterne bag treparten er nu enige om, hvordan pengene konkret skal bruges.
Midlerne skal udmøntes inden for en række centrale temaer og skal blandt andet bruges til at give nyansatte og nyuddannede en god start på arbejdslivet, give seniorer bedre muligheder for at blive på arbejdsmarkedet og forebygge og nedbringe sygefraværet. Udmøntningen af midlerne er aftalt mellem regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Akademikerne.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:
-Ansatte i kommuner og regioner får nu en tiltrængt håndsrækning til at udvikle og løfte arbejdsmiljøet. Det er helt centralt med et godt arbejdsmiljø for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Med puljen fuldender vi trepartsaftalen om lønløft, der både rummer højere løn og bedre arbejdsmiljø til ansatte i kommuner og regioner.
Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Morten Skov Christiansen:
-Vi har brug for dygtige medarbejdere i kommuner og regioner, der hver dag bidrager til at sikre et stærkt velfærdssamfund. Et godt arbejdsmiljø er helt afgørende for både at rekruttere og fastholde medarbejdere, og derfor er jeg glad for, at vi med sidste års trepartsaftale om lønløft også afsatte penge til at forbedre arbejdsmiljøet. Det er nu aftalt, hvad pengene kan bruges til, så nu gælder det om at få sat gang i konkrete arbejdsmiljøforbedringer for alle medarbejdere i kommuner og regioner.
Formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler:
-Attraktive arbejdspladser er afgørende for, at vi kan fastholde vores dygtige medarbejdere og samtidig rekruttere nye kvalificerede medarbejdere til velfærdsområderne. Og her spiller et godt arbejdsmiljø en vigtig rolle. Derfor er vi glade for, at vi nu er blevet enige om udmøntningen af midler til at styrke arbejdsmiljøet. Vi håber, at de rammer, der er sat op for puljen, passer med ønskerne i et bredt udsnit af kommuner, så midlerne kan bruges dér, hvor de lokalt giver mening. Det vil vi følge tæt sammen med kommunerne.
Formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Heino Knudsen:
-Et godt arbejdsmiljø er afgørende for gode, attraktive arbejdspladser. Jeg er glad for, at vi nu udmønter et stort millionbeløb til konkrete projekter, der skaber en forskel for vores ansatte. Jeg er sikker på, at vi med denne pulje giver mulighed for nytænkende og handlingsorienterede initiativer, som vi kan drage læring af på tværs af regioner, kommuner og arbejdspladser.
Formand for Akademikerne, Lisbeth Lintz:
-Jeg er meget glad for, at vi nu afsætter 216 mio. kr. til en arbejdsmiljøpulje for kommuner og regioner. Det er afgørende for vores samfund, at vi prioriterer vores medarbejderes velbefindende, og særligt det psykiske arbejdsmiljø skal have den nødvendige opmærksomhed. Stress og psykiske udfordringer må og skal håndteres, ellers risikerer vi, at det bliver en tikkende bombe under fremtidens arbejdsmarked.
Fakta om udmøntning af arbejdsmiljøpuljen på 216 millioner kroner
Midlerne udmøntes som en pulje inden for følgende temaer:
- Introforløb for nyuddannede og nyansatte
- Seniorer
- Lederes psykiske arbejdsmiljø
- Sygefravær
- Borgernære karriereveje
- Arbejdstilrettelæggelse og fleksibilitet
- Forebyggelse af fysisk og psykisk nedslidning og arbejdsulykker
Læs yderligere om puljen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Vigtigt skridt i Danmarks kamp for ophævelse af EU’s mindstelønsdirektiv14.1.2025 16:07:43 CET | Pressemeddelelse
Generaladvokaten under EU-Domstolen kom i dag med sit forslag til afgørelsen i annullationssøgsmålet om EU’s mindstelønsdirektiv. Generaladvokaten anbefaler en fuld annullation af direktivet.
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
Nye regler fra 1. januar 20251.1.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nedrivning af asbest kræver fremover en autorisation, regler for unges arbejde lempes, og der indføres arbejdspligt for en gruppe borgere i kontanthjælpssystemet. Det er et lille udsnit af de nye regler på beskæftigelsesområdet, der træder i kraft 1. januar 2025.
Nu bliver systemet mere enkelt og værdigt for syge borgere19.12.2024 12:11:48 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår slipper syge borgere for omkring 60.000 samtaler i jobcentrene. Forenklingerne skal give kommunerne større frihed til at tilrettelægge en mere værdig indsats for borgeren.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum