Nu banes vejen for dansk forsvarsindustri i Ukraine

Del

Dansk forsvarsindustri spiller allerede en vigtig rolle i Ukraines kamp for frihed. Men nu baner erhvervsministeren vejen, så endnu flere danske forsvarsindustrielle projekter i Ukraine kan se dagens lys.

Krigen i Ukraine hærger stadig. Derfor er der brug for at gøre vejen fra produktion til anvendelse på kamppladsen kortere.

Men det er ikke ufarligt at etablere produktion i et land i krig. Reglerne er sådan, at når udenlandske leverandører samarbejder med danske forsvarsvirksomheder gennem det såkaldte industrisamarbejde, så kan det kun ske på dansk jord.

Derfor ændrer regeringen nu reglerne til også at omfatte et samarbejde mellem danske og udenlandske virksomheder i Ukraine.

Det betyder helt konkret, at danske forsvarsvirksomheder fremover gennem industrisamarbejde kan få hjælp fra deres udenlandske samarbejdspartnere til for eksempel at etablere produktion i Ukraine.

Erhvervsminister Morten Bødskov: 
”Danmark står side om side med Ukraine i kampen for frihed. Men vi vil gøre endnu mere. Derfor sikrer vi nu, at den danske forsvarsindustri rykker endnu tættere på Ukraine og landets forsvarsindustri. Vi ændrer kort sagt på reglerne. På den måde giver vi vores udenlandske samarbejdspartnere nye muligheder for at kunne hjælpe danske forsvarsvirksomheder med for eksempel at etablere produktion i Ukraine eller navigere i ukrainsk forsvarsindustri og administration. Vi udvikler altså både vores egen forsvarsindustri, samtidig med at det bliver nemmere for danske virksomheder at forsyne ukrainerne med det, der skal til for at slå russernes forfærdelige aggression tilbage.”

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Det Blå Danmark sætter sejl mod grønt gearskifte29.6.2024 10:00:16 CEST | Pressemeddelelse

Geopolitiske spændinger og øget protektionisme har skabt nye udfordringer for Det Blå Danmark. Samtidigt investerer lande som Kina og USA massivt i den grønne omstilling og truer europæiske virksomheders konkurrenceevne. Derfor nedsætter regeringen nu et nyt vækstteam, der skal sikre, at Danmark fortsætter med at være først på de nye grønne bølger og også i fremtiden er en globalt førende søfartsnation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye