Erhvervsministeriet

Ny halvårsrekord til turismedanmark

Del

Trods et fald i juni har dansk turisme sikret sig en ny dansk rekord for antallet af overnatninger i den første halvdel af året.

Dansk turisme bliver ved med at levere, og juni måned afsluttede et flot halvår med det højeste antal overnattende gæster nogensinde. I alt besøgte over 25,4 mio. overnattende gæster Danmark i den første halvdel af året,

Dermed lå antallet af overnatninger for det første halvår 1,4 pct. højere end seneste rekord i 2023. Dette til trods for et fald i juni måned sammenlignet sidste år. Dermed er det særligt forårsmånederne, som har været med til at sikre de rekordhøje overnatningstal. Særligt godt er det gået i Destination Sjælland, Wonderful Copenhagen og Destination Limfjorden, hvor antallet af overnatninger for det første halvår sammenlignet med sidste år er steget med over 5 pct. ifølge tal fra VisitDenmark.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Ambitionen er klar. Danmark skal være en førende turistdestination – hele året rundt. Jeg er derfor meget glad for, at vi kan se, at dansk turisme holder kadencen. Denne udvikling er enormt vigtig for Danmark. For flere turister er lig med flere kunder hos den lokale købmand eller museum. Turismen bidrager med andre ord til et sundt og blomstrende erhvervsliv i store dele af landet og er et fundament for at skabe vækst og arbejdspladser.  Det er derfor afgørende, at vi formår at fastholde momentum og styrker dansk turisme.”

Turisme er et stort fokus for regeringen, og regeringen forventer inden længe at præsentere en ny national turismestrategi, der skal bidrage til at skabe yderligere vækst i turismen i hele landet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Det Blå Danmark sætter sejl mod grønt gearskifte29.6.2024 10:00:16 CEST | Pressemeddelelse

Geopolitiske spændinger og øget protektionisme har skabt nye udfordringer for Det Blå Danmark. Samtidigt investerer lande som Kina og USA massivt i den grønne omstilling og truer europæiske virksomheders konkurrenceevne. Derfor nedsætter regeringen nu et nyt vækstteam, der skal sikre, at Danmark fortsætter med at være først på de nye grønne bølger og også i fremtiden er en globalt førende søfartsnation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye