Fuldt program: Forskning og erhvervsliv i samarbejde om en bæredygtig fremtid
Faculty of Technical Sciences inviterer til online konference med debat om eksterne samarbejder i forskningen.

Andelen af eksterne midler og samarbejder stiger år for år. Kernen i Techs strategi er, at forskningen - i samarbejde med eksterne partnere - implementeres i samfundet.
Men hvilke rammer og vilkår er der for eksternt finansieret forskning? Hvordan sikres armslængde til industrien? Og hvorfor overhovedet samarbejde? Det deler en række eksperter og debattører deres viden om og syn på.
Vært for konferencen er fakultetets prodekan for myndighedsbetjening og erhvervssamarbejde, Ole Hertel.
Stil spørgsmål og del dine synspunkter. Læs mere og tilmeld dig her: https://dca.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/default-79ac8f1b36-1
Program
| Tid | Program |
| 13.00 | Velkomst Ole Hertel, prodekan for myndighedsrådgivning og erhvervssamarbejde på Faculty of Technical Sciences |
| 13.15 |
Paneldebat: Hvorfor samarbejder forskning og erhvervsliv? Søren Nørtoft Olesen, project manager i Viking Genetics og Charlotte Lauridsen, institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab |
| 14.00 | Pause |
| 14.10 |
Spotlight: Rammer og vilkår for uafhængig forskning |
| 14.20 |
Spotlight: Ekstern finansiering i praksis |
| 14.30 |
Spotlight: Hvordan sikrer forskerne uafhængighed? |
| 14.40 |
Spotlight: Fremtidens forskning |
| 14.50 |
Pause |
| 15.00 |
Paneldebat: Hvordan sikrer vi stabile forskningsmiljøer og uafhængig forskning? David Budtz Pedersen, professor i videnskabsformidling, Lene Juul, professor og sektionsleder på Institut for husdyr- og Veterinærvidenskab og Ole Hertel, prodekan på Faculty of Technical Sciences |
| 15.45 |
Afrunding |
Kontakter
Jesper EmborgKommunikationschefDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Faculty of Technical Sciences
Tlf:61220291je@dca.au.dkIda Brems SørensenDCA
Tlf:93508230ib@dca.au.dkVedhæftede filer
Links
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fagligt grundlag skal ruste borgere og myndigheder til at håndtere ulve i Danmark20.10.2025 13:18:27 CEST | Pressemeddelelse
Nu får borgere og myndigheder viden og redskaber til at forstå, dokumentere og håndtere ulves adfærd – både ved naturlig og problematisk adfærd.
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum