Vejdirektoratet

Halvmaraton på sydfynske broer giver forlænget rejsetid for trafikanter

Del

På lørdag skal trafikanter mellem Svendborg og Langeland forberede sig på lidt ekstra rejsetid. Her bliver der afholdt et halvmaraton med rute over Langelandsbroen, Siøsundbroen og Svendborgsundbroen.

Løberne skal blandt andet over Langelandsbroen. Foto: Vejdirektoratet
Løberne skal blandt andet over Langelandsbroen. Foto: Vejdirektoratet

Lørdag 22. juni er en stor løbedag i det sydfynske, for her bliver halvmaratonet De 3 Broer afholdt med deltagelse af mere end 1.500 løbere.

Startskuddet til de 21,1 kilometer lyder i Rudkøbing på Langeland, hvorfra de friske løbere sætter kurs mod Svendborg bymidte. Undervejs skal de over både Langelandsbroen, Siøsundbroen og Svendborgsundbroen.

Det giver lidt ekstra rejsetid for trafikanter mellem Svendborg og Langeland i tidsrummet 10.00 til 13.30, hvilket er gældende for trafik i begge retninger.

Langelandsbroen vil være spærret mellem kl. 10.25 og 11.25. Når broen åbner igen, vil trafikanter fra begge sider på skift blive ledt over Det Sydfynske Øhav eskorteret af trafikofficials. Frakørsel fra Sundbrovej mod Høje Bøge er desuden spærret i dette tidsrum.

Vejdirektoratet opfordrer deltagere til De 3 Broer og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til deres rejse og følge myndighedernes trafikråd. 

Gode råd til trafikanter  

For deltagere i løbet:

  • Kører du i bil, så kør hjemmefra i god tid, da trafikken vil være påvirket.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For øvrige trafikanter:

  • Forvent kødannelser mellem Rudkøbing og Svendborg og afsæt ekstra tid til turen. Trafikken vil være påvirket mellem kl. 10.00 og 13.30.
  • Langelandsbroen er spærret mellem kl. 10.25 og 11.25.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For rejsende med kollektiv trafik:

  • Vær opmærksom på omlægninger af busruter i området.
  • Tjek din rute på Rejseplanen. 

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.  

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs mere om De 3 Broer

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye