Nivaagaards Malerisamling

Invitation til pressevisning: Mælkeveje - koen i kunst og kultur

Del
Licens: Brug i medier Filformat: .jpg Størrelse: 5250 x 4184, 9,58 MB
'Mælkeveje - koen i kunst og kultur' kan opleves på Nivaagaards Malerisamling 29.6.-22.9.2024


Fredag 28. juni kl. 11

  • Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen.
  • Projektkurator Lise Villemoes Grønvold fortæller om særudstillingen.
  • Mulighed for fotografering og interviews


Denne sommer fejres koen og dens vigtige plads i dansk kunst- og kulturhistorie, når Nivaagards Malerisamling den 29. juni åbner dørene til udstillingen Mælkeveje – koen i kunst og kultur og familieværkstedet MUUH! i hele sommerferien. 

Legesyge kalve, uskyldige malkepiger - og klimasyndige bøffer… Koen var urmoder i nordisk mytologi, nationalsymbol i guldalderen og ophav til det, der i årtier var Danmarks største eksportvare: smør. Nu har koen fået en kontroversiel plads i den kollektive bevidsthed som centrum for debatter om metanudledninger og dyrevelfærd. Gennem 40 kunstværker og kulturgenstande udfolder denne særudstilling koen og dens betydning for dansk identitet og fortællingen om Danmark som landbrugsland.

Udstillingen viderefører museets interesse for relationen mellem ude og inde, kunst og natur - og lader samtidskunst af bl.a. Allan Otte, Lea Porsager, Torben Ribe, Magnus Andersen, Mie Edelgart, Michala Paludan og Kåre Frang gå i sanselig dialog med 500 års værker fra Malerisamlingen. Oplev helt nye kunstværker, en ko-vandseng og et duftende urteapotek i udstillingen, der gør koen til omdrejningspunkt for temaer som køn, klima og forbrug. 

Sommerværkstedet MUUH! inviterer hele familien indenfor til et kreativt univers med en huskunstner ved bordet, der guider børn og voksne i at skabe deres egne ko-værker i tekstilcollager med saks og lim, nål og tråd. Var man blandt sidste års sommergæster, der tilbragte timer i det kreative værksted i Alfons Åberg-udstillingen, så vil man også elske at besøge ferieværkstedet MUUH!

Læs mere om udstillingen her

Presse, der ønsker at deltage i pressevisningen, bedes tilmelde sig på forhånd inden 24. juni til kommunikationsansvarlig Kirsten Baltzer Kahr: kbk@nivaagaard.dk

Billeder

Download
Download
Download
Download
Download
Licens: Brug i medier Filformat: .jpg Størrelse: 5250 x 4184, 9,58 MB
Download
Allan Otte, Platte (Malkekarussel) 2013
Allan Otte, Platte (Malkekarussel) 2013
Download

Links

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Sommer på Malerisamlingen hylder koen og samler familien8.7.2024 10:49:25 CEST | Pressemeddelelse

Nivaagaards Malerisamling samler hele familien denne sommer, hvor køerne er flyttet ind på museet. Gennem både kunstværker og Karolines kogebog udfoldes nye og gamle fortællinger om koen, og i værkstedet MUUH! kan du lave din helt egen ko i tekstilcollage. Bliv klogere på den elskede og udskældte drøvtryggers historie - prøv en ko-vandseng, træd ind i det duftende urteapotek og drøm dig væk i gamle malerier.

Nyt Marstrand-værk af kunstnerens mor - og fornemt besøg af El Greco i samlingen21.6.2024 10:09:03 CEST | Pressemeddelelse

Fra lørdag den 22. juni kan der på Nivaagaards Malerisamling opleves et nyt værk af Wilhelm Marstrand: Portræt af Petra Ottilia Marstrand, kunstnerens moder. Samtidig har museet den store ære at vise værket Hyrdernes tilbedelse af El Greco - et hovedværk i Willumsens samling, der generøst er udlånt til Nivaagaards Malerisamling af Willumsens Museum, mens museumsbygningen i Frederikssund renoveres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye