DI - Dansk Industri

DI om anbefalinger til ny sundhedsstruktur: Danmark har brug for at samle ansvaret for sundhed

Del

Den fremlagte model 1 er den bedste løsning for fremtidens sundhedsvæsen, mener Dansk Industri (DI). Modellen resonerer bedst med organisationens eget udspil til en ny og bedre sundhedsstruktur.

Dansk Industri

Det er et bundsolidt arbejde, der ligger bag Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger. Det konstaterer Dansk Industri (DI) efter kommissionens rapport er blevet offentliggjort. Især den foreslåede ’Model 1’ resonerer godt med DI’s eget sundhedsstrukturudspil.

Modellen, som lægger op til at samle ansvaret for sygehuse, lægepraksis og dele af det kommunale sundheds- og ældre område på et nyt regionalt niveau, bliver taget godt imod i organisationen.

- Af de tre modeller er denne model den bedste for patienten. Den er bedst for sundhedspersonalet. Og så er den bedst for de virksomheder, som i højere grad skal til at levere sundhedsløsninger i eller tæt på borgerens eget hjem. Hvis man samler ansvaret, vil man i langt højere grad give patienten et ensartet og sammenhængende forløb gennem sundhedsvæsenet, hvor digitale og innovative løsninger fra life science-industrien understøtter det hårdtarbejdende personale, så de kan få mere tid til omsorg og vejledning til borgeren, siger Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør i Dansk Industri.

- Hvis vi langt mere systematisk tænker ældrepleje og sundhed sammen, kan vi undgå mange indlæggelser og forværring af sygdom. Og ved at skabe klare incitamenter for sundhedsvæsenets parter, kan vi få flyttet behandling fra sygehusene tættere på borgerne med teknologiske og digitale løsninger. Vi anerkender, det er teoretisk muligt for kommuner og regioner at aftale det i dag. Men den opgave er de desværre ikke lykkes med indtil nu. Derfor er vi klart mest fortaler for kommissionens model 1, uddyber han.

For at opnå sammenhæng i sundhedsvæsenet skal det stå på et ensartet fundament. Det fundament skal bygges af digitale løsninger og én central enhed, der kan håndtere borgernes sundhedsdata. Uden det lykkes vi ikke, lyder det fra erhvervsdirektøren, der samtidigt hæfter sig ved, at kommissionen har nogle anbefalinger, der er uafhængig af den konkrete model.

- Jeg synes, at det er helt rigtig set af kommissionen at foreslå, etablering af en national service- og leveranceorganisation. Det er en af de afgørende strukturelle udfordringer, som vi bare skal have løst med denne reform. Og det er helt uafhængigt af hvilken model, det ender med. Det drejer bl.a. om sundhedsdata, digitalisering og den juridiske fortolkning af fx GDPR-reglerne. Det duer altså ikke, at vi gør det så forskelligt på tværs af vores lille land, siger Emil Fannikke Kiær.

Udviklingen på sundhedsområdet betyder, at vi lever stadig længere. Det er glædeligt. Det presser dog sundhedsvæsenet og sundhedspersonalet. Det er derfor, at sundhedsvæsenet grundlæggende skal omstilles, så flere behandlinger og forebyggende indsatser sker uden for sygehusene. Her er de digitale løsninger altafgørende, mener DI.

- Vores sundhedspersonale skal i fremtiden behandle langt flere patienter end de gør i dag. Det er kun muligt og realistisk, hvis vi griber og udnytter sundhedsteknologiske løsninger, som kunstig intelligens, udstyr til hjemmebehandling og bedre medicinske behandlinger, der kan håndteres uden hospitalerne. Det er ganske enkelt svært at se alternativt, hvis mange flere patienter skal behandles, siger Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør i DI.

DI har i sit eget forslag til en ny sundhedsstruktur lagt vægt på behovet for mere sammenhængende patientforløb især for de ældre patienter. Det kan øget digitalisering i høj grad være med til at understøtte:

- Når vi bliver ældre, bliver vi mere syge. Det er helt naturligt. Spørgsmålet er bare, om det er nødvendigt, at vores ældre skal frem og tilbage fra sygehuset hele tiden? Vi ser klart et behov for at en tværgående tilgang inden for ældrepleje og sundhedsbehandling, så vi kan få nogle mere sammenhængende forløb. Det synes vi, er det rigtige at gøre, siger Emil Fannikke Kiær.

Med Sundhedsstrukturkommissionens rapport er slutspillet om indretningen af fremtidens sundhedsvæsen gået i gang frem mod regeringens udspil.

DI holder sammen med Mandag Morgen den 26. juni konferencen Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor de centrale sundhedsaktører debatterer, hvordan indretningen af fremtidens sundhedsvæsen kan skabe sammenhæng for patienterne, styrke forebyggelsen og sikre mere lighed i sundhed.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Sundhedsbosser debatterer fremtidens sundhedsvæsen21.6.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitation

Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret deres rapport om modeller for indretning af fremtidens sundhedsvæsenet. Nu er det tid til at diskutere, hvilken model sundhedsvæsnets aktører mener er bedst for danskerne. Derfor inviterer Dansk Industri (DI) og MandagMorgen til konferencen: Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker, adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og mange andre sætter fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Tid og sted: Onsdag den 26. juni kl. 9:30-15:00 i Industriens Hus Tilmelding sker på saru@di.dk senest den 25. juni kl. 16:00 Oplys navn og medie. Program: 9:00 Velkommen v. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri 9:10 Fremlæggelse af Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger v. Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen 9:40 Debat: En ny sundhedsstruktur med patienten i centrum Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør, Dansk I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye