Sådan er VR-teknologi ved at ændre verden

Del

Der sker en kæmpe udvikling i den teknologiske verden lige – selvom man næsten ikke troede, det kunne blive vildere, når man ser på, hvilken teknologi vi allerede har til rådighed. Men teknologien bag det, der kaldes virtual reality – eller bare VR – kan noget helt særligt og den har faktisk allerede indflydelse på mange forskellige aspekter af vores hverdag.

VR bliver brugt i det godes tjeneste

VR er ikke bare teknologi – det bliver også brugt på forskellige måder til at gøre mennesker opmærksomme på forskellige mærkesager. Der er for eksempel projekter såsom VR for good og VR for Impact, der bruger teknologien som et middel til at sætte folk i andre menneskers sko og vise dem, hvordan andre mennesker lever. Det skaber et effektivt perspektivskifte og øget empatiske reaktioner og skaber opmærksomhed omkring de sager, der findes rundt om i verden.

Men VR kan også bruges i uddannelsesøjemed, der gør uddannelse tilgængeligt for mennesker rundt omkring i verden, der ellers ikke har umiddelbar adgang til skole og uddannelse. Gennem forskellige projekter og initiativer kan studerende få adgang til alt lige fra forelæsninger, hvor det føles som om man selv er til stede og deltager, til programmer og endda træningsmoduler hos for eksempel NASA. Der er altså masser af muligheder for at bringe VR i spil ved de helt store tiltag.

VR ændrer på online poker

Fra de helt store tanker til noget helt jordnært. Virtual reality er nemlig også med til at ændre den måde, der spilles online poker på, og det er med til at skabe et rum, hvor det er muligt at spille meget realistiske og fordybende spil. VR faciliterer oplevelsen af mere dybdegående spilleoplevelser, hvor alting bliver udvidet og forøget og hvor omgivelserne er interaktive og giver en øget spatial opmærksomhed. Der er mange online poker platforme, der nu tilbyder VR oplevelser og spil såsom for eksempel https://www.pokerstars.dk/, der har udarbejdet det interaktive og meget spændende spil Vegas Infinite. Her kan spillere interagere med andre spillere fra hele verden, opleve pokerspil i realistiske og interaktive omgivelser og meget mere. VR har dermed også løftet den online pokeroplevelse op til nye højder.

Fremtidens virtual reality

Udviklingen af VR er et komplekst og nuanceret felt med mange spændende muligheder for at blive udviklet endnu mere. Brugen af VR kan være med til at skabe et mere demokratisk samfund, hvor flere mennesker får adgang til de samme muligheder og oplevelser. Det kan være med til at skabe oplevelser, der åbner op for både fortid og fremtid og man kan for eksempel opleve kulturelle ting, festivaler eller museer i andre lande, som man ikke normalt har adgang til.

Fleksibilitet i arbejdslivet er øverst på mange menneskers liste og VR øger også menneskers muligheder for at arbejde endnu mere fleksibelt end vi allerede gør nu. Man kan for eksempel være en del af en interaktiv og virtuel arbejdsplads, hvor alle i teamet tjekker ind fra forskellige steder rundt om i verden, men stadig er i stand til at kommunikere i real time og interagere med hinanden som om de var på det samme kontor. Det giver dermed muligheden for en helt ny og mere produktiv og fleksibel måde at arbejde på.

Mange flere muligheder for fede spil

Online spil er generelt en populær måde at tilbringe tiden på og der spilles især masser af spil, der allerede har et interaktivt element, som for eksempel Fortnite og PUBG. Med udviklingen og indførelsen af VR er det endnu flere muligheder for at komme dybere ind i spillene. Man kan bare forestille sig, at man selv deltager i Fortnite som ens avatar og er i stand til at opleve spillet på en helt anden måde. Det åbner op for en helt ny måde at opleve spil på.

Der er dermed lagt op til en helt ny verden, der bliver forandret af udviklingen af virtual reality-teknologien. Lige fra den måde, der bliver spillet både online poker og online multiplayerspil på, til måden, vi oplever verden, uddannelserne og kunsten på. Det har også indflydelse på den måde, vi kan indrette vores arbejde på og endda finde nye måder at arbejde på. Der er med andre ord virkelig mange forskellige ting, som teknologien bag virtual reality kan bruges til og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Billeder

Om MX Press

MX Press er et mindre nyhedsmedie fra mediehuset KH MEDIA.

Følg pressemeddelelser fra MX Press

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MX Press

Virksomheder bør ændre deres sociale medier strategier for kommende kulturelle begivenheder23.5.2023 13:37:36 CEST | Pressemeddelelse

I dag er sociale medier en vigtig del af markedsføringen for de fleste virksomheder. Den stadigt voksende popularitet af sociale medier gør det nødvendigt for virksomheder at have en tilstedeværelse på de sociale platforme for at nå ud til et bredere publikum - sociale medier er alfa og omega når virksomheder skal ses. Sociale medier eller populært kaldet SoMe er uundgåeligt, og der findes efterhånden kun få mennesker, der ikke har en eller anden form for social medie profil. Bør virksomhederne derfor tilpasse deres sociale medier strategier i forhold til kommende kulturelle begivenheder for at vise deres aktualitet? Denne pressemeddelelse vil undersøge spørgsmålet nærmere.

Ure bliver i højere grad investeringsobjekter29.6.2022 07:42:15 CEST | Pressemeddelelse

Det er langt fra alles kop te at investere i aktier. Ved aktiehandel er der som oftest en høj risiko forbundet med at handle aktier. At have sine penge i banken er heller ikke en god idé, da penge i banken bliver opslugt af inflation. Med andre ord bliver dine penge mindre og mindre værd ved at stå i banken. Der er heldigvis alternativer til investering i aktier, så dine penge kan vokse sig større med en lav risiko.

LejBoliger.dk ændrer strategi og bliver til BoligZonen.dk14.2.2022 13:18:05 CET | Pressemeddelelse

BoligZonen er et gammelt navn, som tidligere har været ejet og drevet af Berlingske Media, som et af de største boligsites i Danmark. Nu skal det opnå nye højder med en konstellation inden for lejeboliger, funktioner og viden herom. Navneændringen har været noget tid undervejs. Vi har hele tiden vist at navnet BoligZonen ville favne præcis den strategi og genkendelighed vi ønsker for vores boligportal i Danmark og som symboliserer den rejse vi er på.

Smykker til mænd er mere populære end nogensinde28.10.2021 10:12:09 CEST | Pressemeddelelse

Danske mænd går ikke kun op i deres tøj og hår. De går også op i deres smykker. Den store interesse for at købe og kombinere de helt rette smykker fra mændenes side kan mærkes hos Marjoe, der netop sælger herresmykker. Her mærkes der en støt stigende efterspørgsel på alt fra armbånd og halskæder til ringe og øresmykker. Interessen mærkes ikke blot fra de unge mænd, men også fra de mere modne mænd, der har fået øjnene op for, at smykker kan bruges til at sætte prikken over i’et på ethvert outfit.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye