Aarhus Øje er hovedsponsor for kunstevent til fordel for psykisk sygdom.

Del

Til sommer lander 30 elefantskulpturer, dekoreret af kunstnere, i Aarhus med Aarhus Øje som hovedsponsor. Det farvestrålende event sætter fokus på psykisk sygdom.

Bygningen Aarhus Øje, en 142 meter høj bygning ved Aarhus Havn
Foto: Adam Mørk

Det, man ikke taler om og som derfor kommer til at fylde alt for meget, har sit eget klare, billedlige udtryk: Elefanten i rummet. Vi skal tale om, hvordan vi har det og særligt om psykisk sygdom. Det er det, der er grundideen bag sommerens vigtigste kunstevent Find Elefanten – Oplev Aarhus: Til juni lander 30 fantastiske elefantskulpturer, dekoreret af lokale, nationale og internationale kunstnere, i Aarhus. Kunsteventet er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, den britiske organisation Wild In Art og Psykiatrifonden.

   Når de 30 kunstneriske elefanter kommer ud at stå i Aarhus’ gader, parker og attraktioner fra den 19. juni og ni uger frem, sker det takket være stor opbakning fra Aarhus’ erhvervsliv, og Aarhus Øje ser det som både en attraktiv og meningsfuld mulighed at være eventets hovedsponsor.

   ”Det ligger vores hjerter utroligt nært, at vi kan være med til at sætte fokus på psykisk sygdom. Derudover er find elefanten – Oplev Aarhus et fantastisk initiativ, som er helt i tråd med vores vision om at fortælle om Aarhus og vise vores smukke by frem. Så derfor er vi meget stolte af at være hovedsponsor,” fortæller Claus Hommelhoff, der er en del af ejerkredsen bag Aarhus Øje.

Tal om det
Psykiatrifonden, der står bag Find Elefanten – Oplev Aarhus, sætter stor pris på, at Aarhus Øje har valgt at være hovedsponsor.

”Aarhus Øje er et pragtfuldt nyt vartegn for byen og i både bogstavelig og overført forstand en enorm oplevelse. Det glæder mig meget, at Aarhus bakker så stærkt op om Find Elefanten – Oplev Aarhus og dermed om grundtanken, nemlig at vi skal tale om det, der er svært og om psykisk sygdom, for i det øjeblik, vi gør det, finder vi ud af, at vi ikke er alene og at der er hjælp at hente”, siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.

Fakta og baggrund

Aarhus Øje er en oplevelse ud over det sædvanlige. Du kan komme helt tæt på livet under havoverfladen, gå på opdagelse i Aarhus’ vartegn, blive klogere på, hvordan man bygger Danmarks højeste bygning – og naturligvis komme helt op i toppen af Aarhus Øje og nyde udsigten i 142 meters højde.

Find elefanten – oplev Aarhus er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune.

Eventet er lavet sammen med en lang række lokale partnere og bygger på den stærke tradition for kultur og åbent byliv i Aarhus. 

Psykiatrifonden er en privat, sygdomsbekæmpende organisation, der kæmper for, at alle mennesker med psykisk sygdom og de, som er i risiko for at få det, mødes med forståelse og får den hjælp og rådgivning, de har brug for. I tide. 

Wild in Art er en førende organisation inden for offentlige kunstbegivenheder og kreative projekter verden over. Gennem inkluderende og farverig kunst hjælper Wild in Art organisationer og andre partnere med at sætte fokus på specifikke emner.

Læs meget mere på Find Elefanten – Oplev Aarhus

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden

Få en god snak med børn om følelser med elefanter, ordlege og tegninger5.7.2024 12:44:13 CEST | Pressemeddelelse

Under hele eventet 'Find elefanten - oplev Aarhus' kan man være med i ’Min elefant’-tegnekonkurrencen, hvor Psykiatrifonden finder en ny vinder hver fredag. Man kan også tage på tal-skattejagt blandt elefanterne og måske blive den heldig vinder af skattejagten. De 30 elefantkunstværker, mange allerede har opdaget i Aarhus' gader, skal være med til at gøre det lettere at tale om psykisk sygdom, også i børnehøjde.

Find elefanten: Dronningen åbner kunstevent og roser Benthe og Ediths digte20.6.2024 16:08:03 CEST | Presseinvitation

Elefanten i rummet i form af et kunstværk af Aarhus-kunstneren Hans Krull blev afsløret af H.M. Dronning Mary ved Aarhus Øje i dag. Det markerede åbningen af sommerens kunstevent, der skal få os til at tale åbent om psykisk sygdom, Find elefanten - oplev Aarhus. To beboere fra bostedet Enghaven i Horsens læste hver et digt op for Dronningen og mødte tydelig støtte og opbakning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye