Erfaren institutleder bliver ny prodekan for talentudvikling og internationalisering
Medarbejderne er den absolut vigtigste ressource, når Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet skal levere fremragende forskning til gavn for den grønne omstilling og samfundet generelt. Det er udgangspunktet for Michelle H. Williams, der efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer er nyudnævnt prodekan for talentudvikling og internationalisering.

Efter 13 år som institutleder på Institut for Fødevarer – et institut som har oplevet en fordobling af den eksterne finansiering og en markant vækst i løbet af de seneste fire år – ved Michelle H. Williams, hvordan man udvikler et internationalt forskningsmiljø. Hun kender nemlig alt til de udfordringer og muligheder, institutterne står overfor, når vi taler talent- og karriereudvikling:
”Hvis vi vil levere fremragende forskning og solid impact, kræver det et stærkt fokus på medarbejderne som vores mest værdifulde ressource. Vi skal løbende have fokus på medarbejdernes udvikling og give dem attraktive muligheder – uanset hvilket trin i deres karriere, de befinder sig på,” siger Michelle H. Williams.
Udover talent- og karriereudvikling bliver det den nye prodekans opgave at arbejde med diversiteten og internationaliseringen på fakultetet. Også her er Michelle H. Williams på hjemmebane:
”Jeg glæder mig til, sammen med institutterne, at arbejde videre med, hvordan vi fuldt ud omfavner internationaliseringen og placerer Technical Sciences i en global kontekst. Kun på den måde kan vi blive ved med at løfte kvaliteten af vores forskning og tiltrække og fastholde nogle af de bedste hjerner fra hele verden,” lyder det fra den nye prodekan, der selv er både britisk og newzealandsk statsborger.
Dekan på Technical Sciences, Eskild Holm Nielsen, ser meget frem til samarbejdet med den nye prodekan:
”Michelle er den helt rette profil til vores nye stilling som prodekan for talentudvikling og internationalisering. Hun har dokumenteret erfaring inden for området og har i sit lederskab arbejdet målrettet med – og skabt enestående resultater inden for – talentudvikling, diversitet og internationalisering på Institut for Fødevarer. Derfor tror jeg på, at Michelle kan lede vores organisation i den rette retning på disse områder,” siger han.
Michelle H. Williams er oprindeligt uddannet som hortonom fra Lincoln University i New Zealand, og hun har en ph.d.-grad fra University of Sydney i Australien. Siden da har karrieren inden for forskning og ledelse bragt hende til USA, tilbage til New Zealand og videre til Danmark, hvor hun har boet siden 2008.
Siden 2011 har hun været institutleder på Institut for Fødevarer – et institut, der blandt andet forsker og rådgiver myndighederne inden for områderne havebrug og planteproduktion, bæredygtighed, fødevarer, fødevaresundhed og -kvalitet.
”Det har ikke været en let beslutning at forlade Institut for Fødevarer, men jeg glæder mig til arbejdet med at styrke internationalisering og talentudvikling på tværs af fakultetet. Samtidig er timingen perfekt, fordi jeg kan forlade et fremragende institut, der er landet et rigtig godt sted både hvad angår forskning, funding og impact nationalt og internationalt,” siger Michelle H. Williams og fortsætter:
”Jeg er yderst stolt af, hvordan Institut for Fødevarer i løbet af de seneste år er lykkedes med at transformere sig selv, og jeg er stolt af alle de individuelle dygtige medarbejdere, der har fået det til at ske.”
Michelle H. Williams tiltræder stillingen som prodekan 1. juni. Hun fortsætter som institutleder på Institut for Fødevarer frem til slutningen af juli, hvorefter Hanne Lakkenborg Kristensen tiltræder som konstitueret institutleder, indtil der er ansat en ny institutleder.
Kontakter
Eskild Holm NielsenDekanFaculty of Technical Sciences
Tlf:21 22 95 11dean.tech@au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
Julestjernen får et grønnere fremtidsperspektiv22.9.2025 12:29:04 CEST | Pressemeddelelse
Nye forskningsresultater viser vejen til bæredygtig produktion af de karakteristiske julestjerner uden brug af bakterier og tunge arbejdsprocesser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum