Nordisk Teaterlaboratorium

Nye og gamle sponsorer får hjulene til at køre under Holstebro Festuge 2024

Del

Nordisk teaterlaboratorium oplever stor opbakning fra både erhvervs-og foreningsliv ift. at forløse det meget ambitiøse program til Holstebro Festuge 2024.

Her ses Holstebro Festuges maskot, Den Blå Dame, på sit besøg ved STS Biler. Foto: NTL
Her ses Holstebro Festuges maskot, Den Blå Dame, på sit besøg ved STS Biler. Foto: NTL

Det landskendte egnsteater står bag mere end 100 events i perioden 8-17 juni. Festugens DNA har altid været at lave storslåede events og forestillinger i tæt samarbejde med både lokale foreninger, professionelle og amatører, samt udefrakommende professionelle artister - og sådan er det også denne gang.

Det er et meget ambitiøst program vi har lagt her i 2024, og det kan kun forløses når vi samskaber med vores lokalmiljø, og når det lokale erhvervs-og foreningsliv bakker op” - Per Kap, teaterleder, Nordisk Teaterlaboratorium

Godt naboskab i Særkærparken

Når festugen skal forløses kræver det utrolig meget logistik ift. at transportere artister og udstyr rundt til de mange forskellige events i byen. 

Når man både skal lave en åbning af festugen på det lokale stadion, bygge et Halm Colosseum, lave teatret om til en kunsthal, facilitere en kabaretfestival, og lave en afslutning med 2500 syngende børn på sygehusets gamle sengetårn,- ja så kræver det altså at det ruller!” – Per Kap, teaterleder, Nordisk Teaterlaboratorium

Og heldigvis har Nordisk Teaterlaboratorium en rigtig god relation til deres erhvervsdrivende nabo, STS Biler, som også holder til i Særkærparken hvor teatret ligger. De har valgt at stille 3 store biler til rådighed for teatret i en måned, således at ”Den Blå Dame” og alle de andre figurer, aktører og teknikere bliver godt kørende før, under og efter festugen.

Nye sponsorer og foreninger bidrager med penge, arbejdskraft og rekvisitter 

Der kommer hele tiden nye lokale samarbejdspartnere til, som er klar til at lægge økonomi, kræfter og tid i at få hele festugen op at køre. En af de nye sponsorer er Sparekassen Thy, som har givet et beløb til åbningen og afslutningen af festugen.

”Nye drømme og fortællinger er afgørende for den lokale udvikling, som er vigtig for os i Sparekassen Thy. Derfor er vi rigtig glade for at understøtte Drømme for Fremtiden for Holstebro i anledningen af 750-års jubilæet – særligt fordi Drømme om Fremtiden favner så bredt med fokus på fællesskaber for alle” – Jørgen Poulsgaard, afdelingsdirektør, Sparekassen Thy

 

Og netop fællesskab er et tema som går igen i mange af festugens aktiviteter. 

En af aktiviteterne er vandreforestillingen ”Er Riget Rigt: Rum Til Fremtiden”, som er en oplevelsestur gennem det nedlagte sygehus, hvor professionelle aktører i fællesskab med ca. 15 lokale foreninger giver folk en spektakulær oplevelse både før, under og efter selve gåturen. 

Til sådan en forestilling kræves mange rekvisitter som kun bruges de dage, hvor forestillingen kører.

Også her har der været gode lokale kræfter som byder sig til. Blå Kors’ genbrugsbutik har stillet personale og lager til rådighed for de kreative kræfter bag ”Er Riget Rigt: Rum Til Fremtiden”.

”I bæredygtighedens og kunstens navn er vi meget taknemmelige for, at få muligheden for at give disse smukke gamle ting og møbler et nyt liv for en stund” – Valerio Peroni, instruktør, Nordisk Teaterlaboratorium.

Kontakter

Kristine Cronhammar
PR og Kommunikation
kristine@ntl.dk
Tlf.: 22610797

Billeder

Her ses Gerda, som arbejder i Blå Kors sammen med to af Nordisk Teaterlaboratoriums medarbejdere. Foto: NTL
Her ses Gerda, som arbejder i Blå Kors sammen med to af Nordisk Teaterlaboratoriums medarbejdere. Foto: NTL
Download
Den Blå Dame og Rasmus Thorsen fra STS Biler. Foto: NTL
Den Blå Dame og Rasmus Thorsen fra STS Biler. Foto: NTL
Download

Links

Om Nordisk Teaterlaboratorium

Odin Teatret blev grundlagt i 1964 i Oslo, Norge. I 1966 flyttede teatret til Holstebro og skiftede navn til Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Dens ca. 30 medarbejdere kommer i dag fra 11 forskellige lande og fire kontinenter.

Laboratoriets aktiviteter omfatter:

Børneteater, musik og dans, gæstespil, parader, festivaler, lokale og internationale turnéer samt workshops, dramapædagogik, research og residency af både forskere og skuespillere.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Drømme om fremtiden og festlige refleksioner inde fra teatret12.6.2024 09:00:02 CEST | Pressemeddelelse

Af Teaterleder Per Kap Bech Jensen Hvad er Holstebro Festuge, og hvordan adskiller den sig egentlig fra andre festuger? I det hele taget, hvad er en festuge så overhovedet? Er en festuge en lillebitte sten, der slår smut på et blikstille hav, eller er det en bøje, der trods det bitre vejr holder skansen i et oprørt hav? Det er naturligvis det sidste. Holstebro Festuge er et pejlemærke i et fantastisk kulturhav i Holstebro, i Danmark, hvor stærke strømninger, internationale vinde og lokalforankring udgør kernen i en fortælling om viljen til at stå sammen og skabe.

En teaterhave, en Kabaretfestival, et nedlagt sygehus og 2500 syngende børn6.6.2024 12:05:14 CEST | Pressemeddelelse

Disse er nogle af Nordisk Teaterlaboratoriums ingredienser i den forestående festuge i Holstebro. Festugen starter med en spektakulær åbning, som inkluderer parade og forestilling på det lokale fodboldstadion, med deltagelse af både udenlandske artister, lokale foreninger, musikere, sportsudøvere og ikke mindst Holstebros borgmester H.C Østerby. Men åbningen er kun en af de ca. 100 events som sammenskabes af Nordisk Teaterlaboratorium under dette års festuge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye