Nordisk Teaterlaboratorium

Åben opfordring til kunstnere: "Meeting Point" projektophold

Del

"Meeting Point"-projektet har til formål at styrke en ny generation af kunstnere gennem et omfattende program af masterclasses, ophold og samarbejdsforestillinger. Projektet vil tage fat på kritiske sociale spørgsmål, herunder krigen i Ukraine, og fremme social inklusion og mangfoldighed inden for den kulturelle sektor.

Herning, Danmark - 21. maj 2024 - Projektet "Meeting Point", der er medfinansieret af EU's Creative Europe-program, er glade for at kunne annoncere en åben indkaldelse af ansøgninger til det prestigefyldte 2-årige residency-program. Denne unikke mulighed er designet til musikere, scenekunstnere, dansere og billedkunstnere under 35 år fra Danmark, Grækenland, Polen og Ukraine.

"Meeting Point"-projektet har til formål at styrke en ny generation af kunstnere gennem et omfattende program af masterclasses, ophold og samarbejdsforestillinger. Projektet vil tage fat på kritiske sociale spørgsmål, herunder krigen i Ukraine, og fremme social inklusion og mangfoldighed inden for den kulturelle sektor.

Opholdssteder og arrangører:

  • Herning & Holstebro, Danmark: Organiseret af DSI Swinging Europe og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
  • Athen, Grækenland: Organiseret af Fabrica Athens
  • Warszawa, Polen: Organiseret af Fundacja B'cause | B'cause Dance Company

Højdepunkter i programmet:

  • Masterclasses og workshops: Ledet af anerkendte eksperter inden for musik, scenekunst, dans og billedkunst.
  • Forestillinger i samarbejde: Muligheder for at fremvise værker på internationale spillesteder og festivaler.
  • Kulturel udveksling: Gå i dialog med kunstnere fra forskellige baggrunde og skab en tværkulturel dialog.
  • Fokus på sociale spørgsmål: Brug kunst til at adressere og reflektere over presserende globale spørgsmål, herunder krigen i Ukraine.

Detaljer om anvendelsen:

  • Støtteberettigelse: Musikere, scenekunstnere, dansere og billedkunstnere under 35 år.
  • Ansøgningsfrist: 31. maj 2024.
  • Sådan ansøger du: Detaljerede ansøgningsinstruktioner kan findes på vores hjemmeside https://meetingpointproject.eu/#opencall.

"Meeting Point-projektet er en enestående mulighed for unge kunstnere til at udvikle deres færdigheder, samarbejde med jævnaldrende fra forskellige kulturer og bidrage til en meningsfuld social dialog gennem deres kunst," siger Barbara Manighetti fra Nordisk Teaterlaboratorium. "Vi opfordrer alle kvalificerede kunstnere til at ansøge og slutte sig til os på denne transformative rejse."

Om "Meeting Point": "Meeting Point"-projektet er et samarbejdsinitiativ, der er designet til at støtte og styrke unge kunstnere fra Danmark, Grækenland, Polen og Ukraine. Ved at skabe en platform for kunstnerisk udveksling og professionel udvikling har projektet til formål at fremme modstandsdygtighed, dialog og social inklusion gennem kunsten. Projektet er medfinansieret af EU's Creative Europe-program.

Du kan få flere oplysninger om "Meeting Point"-projektet og ansøgningsprocessen på https://meetingpointproject.eu/#opencall.

Nøgleord

Kontakter

Links

Odin Teatret blev grundlagt i 1964 i Oslo, Norge. I 1966 flyttede teatret til Holstebro og skiftede navn til Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Dets ca. 40 medarbejdere kommer i dag fra 11 forskellige lande og fire kontinenter. 

Laboratoriets aktiviteter omfatter:

3 faste ensembler som omfatter både børneteater, musik og dans, gæsteforestillinger, parader, festivaler, lokale og internationale turneer samt workshops, dramapædagogik, forskning og residens af både forskere og skuespillere.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Drømme om fremtiden og festlige refleksioner inde fra teatret12.6.2024 09:00:02 CEST | Pressemeddelelse

Af Teaterleder Per Kap Bech Jensen Hvad er Holstebro Festuge, og hvordan adskiller den sig egentlig fra andre festuger? I det hele taget, hvad er en festuge så overhovedet? Er en festuge en lillebitte sten, der slår smut på et blikstille hav, eller er det en bøje, der trods det bitre vejr holder skansen i et oprørt hav? Det er naturligvis det sidste. Holstebro Festuge er et pejlemærke i et fantastisk kulturhav i Holstebro, i Danmark, hvor stærke strømninger, internationale vinde og lokalforankring udgør kernen i en fortælling om viljen til at stå sammen og skabe.

En teaterhave, en Kabaretfestival, et nedlagt sygehus og 2500 syngende børn6.6.2024 12:05:14 CEST | Pressemeddelelse

Disse er nogle af Nordisk Teaterlaboratoriums ingredienser i den forestående festuge i Holstebro. Festugen starter med en spektakulær åbning, som inkluderer parade og forestilling på det lokale fodboldstadion, med deltagelse af både udenlandske artister, lokale foreninger, musikere, sportsudøvere og ikke mindst Holstebros borgmester H.C Østerby. Men åbningen er kun en af de ca. 100 events som sammenskabes af Nordisk Teaterlaboratorium under dette års festuge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye