Plantekorpset skal starte en ung-til-ung bevægelse i det grønne køkken

Del

Et talenthold bestående af 35 unge madentusiaster er blevet udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.

Med et ambitiøst mål om at fremme mindst 17.500 planterige måltider inden for det næste år, skal Plantekorpset udvikle og afvikle en række involverende madaktiviteter rettet mod andre unge.

Projektet sigter mod at uddanne 35 unge som grønne madguider, udrustet med viden, inspiration og kompetencer til at motivere andre unge til at give sig i kast med flere nemme, velsmagende og økologiske plantebaserede retter.

Ungdomsfællesskaber i fokus

Bag initiativet står Madkulturen, som er en institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Judith Kyst, direktør for Madkulturen, forklarer, hvordan Plantekorpset er resultatet af viden og indsigter i unges madvaner og deres evner i køkkenet:

”Vi ved, at mange unge har brug for inspiration og motivation til at lave og spise flere planterige måltider. Samtidig ved vi, at fællesskaber er en central del af madlavning og måltider for unge. Derfor ser vi en unik mulighed for at kombinere fællesskab, madglæde og unge mennesker i Plantekorpset,” udtaler Judith Kyst.

Grønne, involverende madevents

I løbet af maj gennemgår Plantekorpset en intensiv grøn, kulinarisk uddannelse, for derefter at udvikle involverede madaktiviteter rettet mod andre unge.

Disse aktiviteter debuterer først på årets Roskilde Festival og vil fortsætte gennem en række madevents i løbet af efteråret, som Plantekorpset selv planlægger.

”Plantekorpset kan blive kimen til en bevægelse inden for flere økologiske plantefødevarer i unges madlavning. Vi ønsker at gøre det nemt og sjovt for flere unge at lave deres egne måltider – gerne med råvarer, hvor der er taget hensyn til miljø, natur og klima,” tilføjer Judith Kyst.

Plantekorpset er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer. 

Læs mere om projektet, og mød de 35 unge på www.madkulturen.dk/plantekorpset

Nøgleord

Kontakter

Links

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vores mission er at styrke madkulturen i Danmark og dermed bidrage til at løse store samfundsudfordringer. Det gør vi gennem partnerskaber og projekter, som øger danskernes muligheder og færdigheder i relation mad og måltider. Læs mere på madkulturen.dk.

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye