Fonden for Entreprenørskab

Erhvervsminister Morten Bødskov gæster torsdag Danmarksmesterskabet i entreprenørskab

Del

40 finalister fra ungdomsuddannelser tørner torsdag sammen i Danmarksmesterskabet i entrenørskab, Company Programme, - en konkurrence, som fejrer 30 års fødselsdag. Både erhvervsminister Morten Bødskov og Lars Sandahl, adm. direktør i Dansk Industri, gæster finalen.

Alt fra ergonomiske hæklenåle til en hundeparringsplatform. Det skorter ikke på foretagsomheden blandt de 40 hold, der stiller op til årets Danmarksmesterskab.

Idéerne spænder vidt og bredt, når de 40 finalehold fra danske og færøske ungdomsuddannelser tørner sammen i Danmarksmesterskaberne i Company Programme - en entreprenørskabskonkurrence, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

Torsdag står således i iværksætternes tegn, når eleverne får lov til at pitche deres idéer for dommerne, som står for at kåre et vinderhold, der løber med 25.000 kr. til at videreudvikle deres projekt.

Udover en førsteplads er der også flere præmier på højkant. Der er præmier både til anden- og tredjepladsen samt en række særpriser, der bl.a. dækker over bæredygtighed, produkt og social impact.

Finalen bliver skudt i gang i fornemt selskab, hvor erhvervsminister Morten Bødskov deltager. Det samme gør Lars Sandahl, adm. direktør for Dansk Industri.

Det er netop på sidstnævntes hovedkontor - Industriens Hus i hjertet af København - konkurrencen finder sted.

Samarbejdspartnere som Danske Bank, Danfoss og GenMab støtter mesterskabet med frivillige og præmier.

OM MESTERSKABET:

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på entreprenørskabsprogrammet Company Programme, hvor elevhold fra hele landet lærer at omsætte idéer til praksis. Til DM bliver elevernes idéer bedømt af erhvervs- og organisationsfolk. Der kåres desuden en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads, ligesom der uddeles en række særpriser.

DELTAGERNE KOMMER FRA FØLGENDE SKOLER:

Campus Bornholm, HTX

CELF, Handelsgymnasiet Nakskov

Det Blå Gymnasium, Haderslev Handelsskole

EUC Nordvest, Morsø Handelsgymnasium

EUC Nordvestsjælland, Slotshaven Gymnasium, HHX

EUC Sjælland, HTX Næstved

Glasir (Glasir Tórshavn College)  

Handelsgymnasiet Vestfyn

HANSENBERG, HTX

Herningsholm Gymnasium, HHX Herning

Herningsholm Gymnasium, Ikast, HHX

IBC International Business College

IBC, Aabenraa HHX

Køge Handelsskole

Learnmark Handelsgymnasium HHX

Next, Københavns Mediegymnasium

Odense Tekniske Gymnasium

Roskilde Handelsskole

Roskilde Katedralskole

Svendborg Erhvervsskole

Tietgen Handelsgymnasium (ELM)

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium

Vejen Business College

Aalborg Handelsskole, Thurøgade HHX

Aarhus Handelsgymnasium, Viby J

Pressen er velkommen. Akkreditering hos presse- og kommunikationschef, Sigurd Schou Madsen, sigurd@ffefonden.dk senest onsdag den 1. maj kl. 12

Kontakter

For baggrund om Company Programme kontakt programleder, Mette Meulengracht Jensen, 31273212, mettem@ffefonden.dk.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye