Beskæftigelsesministeriet

Lommepengejob til kriminalitetstruede unge

Del

Kriminalitetstruede unge skal have ret til et lommepengejob. Det fremgår af et lovforslag, som regeringen fremsætter den 24. april. Lommepengejob skal være med til at få unge væk fra kriminalitet.

Lommepengejob skal give kriminalitetstruede unge en hjælpende hånd og mod på at vende kriminaliteten ryggen og blive en del af samfundsfællesskabet. Det er intentionen i et kommende lovforslag.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Alt for mange unge er overladt til kriminelle bander. Det kan vi som samfund ikke være bekendt. Vi skal hjælpe de unge væk fra gaden, væk fra kriminalitet og vise dem, hvordan de kan tjene deres egne penge, hvad enten det er i supermarkedet, boligforeningen eller svømmehallen.

- Jeg er af den overbevisning, at hvis du som ungt menneske oplever, at der er brug for dig, og at du kan gøre en forskel, så vil du også føle stolthed og styrke. Det giver dannelse, selvtillid og er myndiggørende at bidrage til en arbejdsplads og tjene sine egne penge.

- Regeringen vil derfor sikre, at unge, der er på vej ud i en kriminel løbebane, får ret til et lommepengejob. De unge skal mærke, at vi som samfund vil dem, så de kan komme tilbage på den rette sti til gavn for både dem selv og samfundet.   

Kommunerne bliver med lovforslaget pålagt at tilbyde unge i alderen 13-17 år et lommepengejob, hvis de unge bliver henvist til Ungdomskriminalitetsnævnet, eller kommunen modtager dokumentation fra politiet om, at de er mistænkt for at have begået alvorlig kriminalitet. Det skal ske senest en måned efter, at den unge har taget imod tilbuddet om et lommepengejob.

Et lommepengejob kan være på enten det private eller offentlige arbejdsmarked, og lommepengejobbet etableres på almindelige løn- og arbejdsvilkår, herunder de særlige arbejdsmiljøregler, der gælder for unge under 18 år.

Lovforslaget om ret til lommepengejob til kriminalitetstruede unge er et led i udmøntning af aftale om ”Bandepakke IV – trygge nabolag i hele Danmark”, som blev indgået i november sidste år af S, V, M, SF, DD, LA, K, RV, DF og NB.

Lovforslaget om lommepengejob forventes at medføre øgede administrative udgifter samt lønudgifter til unge i lommepengejob. Det skønnes, at der samlet set vil være lønudgifter på 6,7 mio. kr. i 2024 og 13,3 mio. kr. fra 2025 og frem.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye