Nordea og Psykiatrifonden sætter fokus på unges økonomiske og mentale mistrivsel
Mange danske unge er ramt af en trivselskrise. Det skyldes blandt andet bekymringer og i nogle tilfælde også problemer, når det kommer til økonomi. Derfor sætter Nordea og Psykiatrifonden sammen fokus på årsagerne og ikke mindst løsningerne på unges mentale og økonomiske mistrivsel. Det sker ved et oplæg for studerende på Erhvervsakademi Aarhus den 22. april.
Mentale udfordringer og økonomi hører ikke nødvendigvis til de emner, der er nemmest at tale om. Men nu vil Nordea og Psykiatrifonden bogstaveligt talt italesætte elefanten i rummet. Det sker gennem et nyt partnerskab, når eventen ”Find Elefanten – oplev Aarhus” til sommer fylder byen med smukt dekorerede elefantfigurer, der samtidig skal sætte gang i samtalen om mental trivsel.
Nordea og Psykiatrifonden hul på snakken allerede nu, hvor de studerende på Erhvervsakademi Aarhus mandag d. 22. april er inviteret til samling med fokus på den sammenhæng, der er mellem økonomi og trivsel.
Mød de unge selv og Nordeas forbrugerøkonom Ida Marie Moesby, der fortæller om, hvor meget økonomi og mental trivsel hænger sammen, også når man er ung. Blandt andet viser en ny rapport fra Finans Danmark, at 70 % af de unge, der har økonomiske problemer, mistrives. Samtidig er mange unge også bekymrede for deres økonomiske situation og fremtid.
Det sker mandag d. 22. april kl.13:30–15:00
Her: Erhvervsakademi Aarhus
Sønderhøj 30, 8260 Viby J
”Som bank solidt forankret i Aarhus, vil vi gerne løfte vores samfundsansvar og hjælpe de lokale unge der, hvor vi kan gøre en forskel. Vi ser, at der er en stærk sammenhæng mellem økonomisk og psykisk mistrivsel. Her kan små hverdagsdilemmaer spille ind, men vi ser også hvordan utryghed, uklarhed og store økonomiske bekymringer desværre kan overskygge livsdrømme og i stedet holde unge vågne om natten,” siger filialdirektør i Nordea Bente Solveig Johansen.
Vigtigt at nedbryde fordomme
Ifølge Psykiatrifonden gør det en stor forskel at tale fordomsfrit om både økonomiske og psykiske udfordringer, inden problemerne vokser sig for store.
”Der er desværre et tabu forbundet med at tale om mistrivsel, også når den kommer af økonomiske bekymringer, og ikke mindst, når man er ung. Samtidig kan pengeproblemerne skyldes en mistrivsel, der står i vejen for fx at få et studiejob og rette op på sin økonomi. Med andre ord kan det bide sig selv i halen, og det er vigtigt at tale om, inden problemerne bliver større og sværere at løse,” siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.
Få råd - helt konkret
Ved oplægget på Erhvervsakademi Aarhus vil Nordeas forbrugerøkonom, Ida Marie Moesby, både tale til tilhørerne som unge studerende, men også som potentielt fremtidige ansatte i den finansielle sektor. Oplægget vil kredse om sammenhængen mellem trivsel og en sund økonomi, hvordan man sparer op – og måske ligefrem bliver velhavende – som studerende og samtidig give konkrete råd til de typiske økonomiske udfordringer, som unge oplever.
Sammenhængen mellem unges trivsel og økonomi
Fakta fra Finans Danmarks analyse Unge – gæld, forbrug og opsparing 2023om unge mellem 18-35 år:
- Blandt unge, der angiver, at deres økonomi slet ikke hænger sammen, svarer ca. 70 %, at de ikke er tilfredse med deres liv.
- Blandt unge, der angiver, at de har styr på deres økonomi, svarer ca. 70 %, at de er tilfredse med deres liv.
- 35 % af unge er bekymrede for deres egen økonomiske situation.
- Næsten hver femte ung har dagligt eller flere gange om ugen har svært ved at sove på grund af bekymringer om deres privatøkonomi.
- Omkring hver fjerde ung skammer sig dagligt eller flere gange om ugen over deres økonomi.
Fokus på elefanten i (by)rummet
Når ”Find Elefanten – oplev Aarhus” for alvor løber af stablen til sommer, vil lokale og turister på en kunstrute gennem Aarhus’ historiske gader og stræder kunne se 30 farverige elefantskulpturer designet af udvalgte kunstnere. Eventen er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune.
Bag eventen står også en række samarbejdspartnere og sponsorer – herunder Nordea – som bruger anledningen til at sætte fokus på psykisk helbred. Til sommer vil Nordea også holde en stor event for de nordjyske kolleger med fokus på, hvordan man taler om psykisk sårbarhed og sygdom både blandt kolleger og kunder.
Nøgleord
Kontakter
Mads Melcke-HansenSenior presse- og kommunikationsrådgiverNordea | Communication DK
Tlf:30173019mads.melcke-hansen@nordea.comFølg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Nordjyske Jaxstyle samler rekordbeløb ind til Psykiatrifonden7.1.2025 14:13:03 CET | Pressemeddelelse
1.620.769 kroner. Det er rekordresultatet af 13 døgns uafbrudt streaming, hvor seerne fulgte 23-årige Jaxstyle på platformen Twitch og kunne donere penge til Psykiatrifonden. Pengene går blandt andet til at holde natåbent i chatrådgivningen, hvor de sværeste psykiske problemer ofte viser sig.
Nordjysk streamers indsamling runder 1 million30.12.2024 18:10:53 CET | Pressemeddelelse
Den 23-årige streamer Jaxstyle, der for tredje jul i træk samler ind til Psykiatrifonden, er nu oppe over 1 million kroner. Han streamer døgnet rundt og har gjort det siden 2. juledag. De mange penge er med til at redde liv, blandt andet gennem Psykiatrifondens rådgivning, der fortsat kan holde åbent i de vigtige nattetimer.
Jaxstyle streamer i fire døgn til fordel for Psykiatrifonden26.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
For tredje år i træk samler Jacob Krull, også kendt som Jaxstyle, penge ind til Psykiatrifonden. Det gør han med en stream på Twitch, hvor han sender live 24 timer i døgnet fra den 26. til den 30. december. Formålet er at sætte fokus på mental sundhed. Før jul var indsamlingen allerede nået op over 150.000 kroner.
5 gode råd til at skabe en god jul på trods af psykisk sygdom19.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Julen er kendt for at være en hyggelig og rar tid. Dog er det ikke alle, der oplever den sådan. Julen kan være overvældende og stressende og fuld af forventninger. Særligt hvis man har psykisk sygdom inde på livet. Liza Johnson, der er psykoterapeut og leder af Psykiatrifondens rådgivning, giver her gode råd til at håndtere netop dette.
Udredningsret er blevet til tomme løfter13.12.2024 13:29:56 CET | Pressemeddelelse
Nye tal viser, at børn og unge i Danmark endnu engang ikke bliver udredt til tiden. Selvom der de seneste år endelig er kommet penge til en nødlidende psykiatri, har knap 7.000 børn og unge fået brudt deres patientrettigheder i 2024. Det tyder på, at 2024 bliver det værste år nogensinde. Det har enorme konsekvenser for børnene, de unge og deres familier. Vi ser et systemsvigt af dem, der har allermest brug for akut hjælp, mener Psykiatrifonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum