Københavns Professionshøjskole

Samarbejde med omverdenen står centralt i ny KP-strategi

Del

Københavns Professionshøjskole har fået en ny strategi, der i højere grad vender sig mod det samfund, som vores uddannelser og dimittender er en væsentlig del af

Studerende på Københavns Professionshøjskole
Studerende på Københavns Professionshøjskole Pressefoto, Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskoles fornemmeste opgave er at uddanne dygtige fagprofessionelle, der gør en forskel i praksis. I daginstitutioner, skoler, jobcentre, klinikker, hospitaler og flere andre samfundsbærende institutioner.

Men vi gør det ikke alene. Og vi vil gerne i endnu højere grad vende os ud mod samfundet. Derfor har Københavns Professionshøjskole i denne uge godkendt en ny strategi – Fælles om fagprofessionelle der lykkes i praksis.

De fire strategiske indsatsområder i strategien er:

  • Vores omverden og de samfundsmæssige nøgleudfordringer, vores dimittender skal være med til at løse.
  • Vores kerneopgave: forskningen, vores studiemiljøer, vores undervisning og dens særpræg.
  • At få flere studerende og bidrage til livslang læring
  • Et endnu mere sammenhængende KP med stærke faglige fællesskaber


Arbejdet med den nye strategi har stået på i et års tid, hvor studerende og medarbejdere har været involveret ved fx workshops, events og seminarer. Det har været en spændende og inspirerende proces, forklarer rektor Anne Vang Rasmussen fra Københavns Professionshøjskole.

”Det er vores kendetegn her på professionshøjskolerne, at vi uddanner fagprofessionelle i krydsfeltet mellem teori og praksis. Vores studerende træner og øver i laboratorier og værksteder, mens de læser teorier og får vigtig viden og indsigt. Og vi er dybt afhængige af et tæt samarbejde med vores meduddannere i kommuner, regioner og virksomheder og øvrige omverden. Lige som de er dybt afhængige af os”, siger Anne Vang Rasmussen.

Københavns Professionshøjskole blev oprettet i 2018 – efter fusionen mellem Metropol og UCC. Dengang vedtog bestyrelsen strategien ’Fælles om fremragende undervisning’, som tog udgangspunkt i de 21.000 studerende og den undervisning, som man nu var fælles om.

Jesper Fisker var dengang nyvalgt bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole, en post han også bestrider den dag i dag. Han forklarer, at principperne og indsatsområderne fra den gamle strategi stadig er gældende – men at KP nu er klar til at bygge ovenpå.

”Vi skal stadig udvikle vores undervisning og have et stærkt fokus på vores studerende. Men vi skal også være bedre til at række ud til omverdenen. Være nysgerrige, initiativrige og udvikle os i takt med et samfund, som mere end nogensinde har brug for dygtige fagprofessionelle. Og uddanne dimittender sammen med praksis”, fortæller Jesper Fisker.

Kontakter

Billeder

Studerende på Københavns Professionshøjskole
Studerende på Københavns Professionshøjskole
Download
Anne Vang Rasmussen, rektor, Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, rektor, Københavns Professionshøjskole
Download
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Fakta om Københavns Professionshøjskole

- Har cirka 21.000 studerende.
- Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 5.000 studerende, største læreruddannelse med ca. 3.500 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.000 studerende.
- Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.
- Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.
- Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.
- Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Nyt forskningsprojekt skal forebygge vold og overgreb mod kvindelige stofbrugere18.4.2024 12:20:10 CEST | Nyhed

Forskere fra Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole skal i et nyt projekt med støtte fra Offerfonden se nærmere på, hvordan volds- og seksualforbrydelser mod udsatte kvinder i marginaliserede stofmiljøer bedre kan håndteres og forebygges. For selv om kvinderne i stort omfang udsættes for overgreb, anmelder de dem sjældent og ser ofte volden som selvforskyldt og en selvfølge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye