Udviklingen af gasfyrsinstallationer afslører urealistiske mål

Del

De seneste to år er der blevet installeret 8.200 nye gasfyr i Danmark. Dette viser en opgørelse fra Sikkerhedsstyrelsen. Dette betyder derfor, at en udfasning af danske gasfyr i 2035 ikke længere er realistisk.

Dette er ikke realistisk, da et gennemsnitligt gasfyr har en forventet levetid på 18 år, så udviklingen betyder, at det politiske aftalte mål om, at gasfyr skal være udfaset i boliger i 2035 bliver umuligt at nå. Sådan lød vurderingen fra Den Nationale Energikrisestab (Nekst) tidligere på året.

Man kan ikke forbyde folk at købe et gasfyr. Et forbud er nemlig umuligt på grund af EU-lovgivning. Hos Naturgas priser vurderer vi, at dette kan ende ud i, at man skal ændre lovgivningen eller, at man beskatter nye gasfyr så hårdt, eller lave så høje afgifter, at intet normalt menneske har tænkt sig at købe et gasfyr.

Samtidig er der en betydelig efterspørgslen på gasfyr, hvilket understreges af et af Danmarks største VVS-firmaer, Leon Petersen VVS & Gas. I løbet af årets første to måneder har firmaet installeret 49 nye gaskedler, mens man kun har fået afsat to varmepumper.

Den høje efterspørgsel skyldes blandt andet, at priserne på gas er faldet eksplosivt. Et nyt gasfyr koster også kun en tredjedel af en ny varmepumpe, fortæller Victor Nielsen fra Naturgas priser.

Victor Nielsen fra Naturgas priser fremhæver også, at det er tydeligt at mærke efterspørgslen på naturgas. Gasfyr spiller en stor rolle i mange danske hjem, da det er pålidelig opvarmningskilde. Den stigende efterspørgslen skyldes ikke kun økonomiske – og praktiske fordele, men behovet for en effektiv opvarmningskilde. Derfor skaber dette naturligvis en udfordring i at nå det politiske mål.

Det er dog vigtigt at pointere, at anbefalingerne er kommet fra Nekst, og de har brugt de seneste 12 måneder på at lave en plan for, hvordan man får gassen ud af 300.000 danske boliger.

Står det til Nekst, så skal Folketinget ændre lovgivningen, så det bliver muligt at tvinge boligejere til at droppe gassen. Det kan betyde, at boligejere brænder inde med velfungerende gasfyr. Dette er ifølge Nekst et nødvendigt greb, hvis man skal indfri de politiske mål.

Hvordan situationen ender, vil kun tiden vise, og det er derfor vigtigt at følge med i udviklingen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra MX Press

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MX Press

Virksomheder bør ændre deres sociale medier strategier for kommende kulturelle begivenheder23.5.2023 13:37:36 CEST | Pressemeddelelse

I dag er sociale medier en vigtig del af markedsføringen for de fleste virksomheder. Den stadigt voksende popularitet af sociale medier gør det nødvendigt for virksomheder at have en tilstedeværelse på de sociale platforme for at nå ud til et bredere publikum - sociale medier er alfa og omega når virksomheder skal ses. Sociale medier eller populært kaldet SoMe er uundgåeligt, og der findes efterhånden kun få mennesker, der ikke har en eller anden form for social medie profil. Bør virksomhederne derfor tilpasse deres sociale medier strategier i forhold til kommende kulturelle begivenheder for at vise deres aktualitet? Denne pressemeddelelse vil undersøge spørgsmålet nærmere.

Ure bliver i højere grad investeringsobjekter29.6.2022 07:42:15 CEST | Pressemeddelelse

Det er langt fra alles kop te at investere i aktier. Ved aktiehandel er der som oftest en høj risiko forbundet med at handle aktier. At have sine penge i banken er heller ikke en god idé, da penge i banken bliver opslugt af inflation. Med andre ord bliver dine penge mindre og mindre værd ved at stå i banken. Der er heldigvis alternativer til investering i aktier, så dine penge kan vokse sig større med en lav risiko.

LejBoliger.dk ændrer strategi og bliver til BoligZonen.dk14.2.2022 13:18:05 CET | Pressemeddelelse

BoligZonen er et gammelt navn, som tidligere har været ejet og drevet af Berlingske Media, som et af de største boligsites i Danmark. Nu skal det opnå nye højder med en konstellation inden for lejeboliger, funktioner og viden herom. Navneændringen har været noget tid undervejs. Vi har hele tiden vist at navnet BoligZonen ville favne præcis den strategi og genkendelighed vi ønsker for vores boligportal i Danmark og som symboliserer den rejse vi er på.

Smykker til mænd er mere populære end nogensinde28.10.2021 10:12:09 CEST | Pressemeddelelse

Danske mænd går ikke kun op i deres tøj og hår. De går også op i deres smykker. Den store interesse for at købe og kombinere de helt rette smykker fra mændenes side kan mærkes hos Marjoe, der netop sælger herresmykker. Her mærkes der en støt stigende efterspørgsel på alt fra armbånd og halskæder til ringe og øresmykker. Interessen mærkes ikke blot fra de unge mænd, men også fra de mere modne mænd, der har fået øjnene op for, at smykker kan bruges til at sætte prikken over i’et på ethvert outfit.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye