Guldborgsund Kommune vedtager nyt koncept for biblioteker og borgerservice

Del

Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har godkendt et nyt koncept, der skal gøre fremtidens biblioteker og borgerservice til et mere naturligt og inspirerende mødested. Samtidig har politikerne taget stilling til, hvor der skal spares på området.

Her ses hovedbiblioteket i Nykøbing Falster. Udover hovedbiblioteket findes der lokale biblioteker i Sakskøbing, Nysted, Væggerløse, Nørre Alslev og Stubbekøbing. Foto: Guldborgsund Kommune
Her ses hovedbiblioteket i Nykøbing Falster. Udover hovedbiblioteket findes der lokale biblioteker i Sakskøbing, Nysted, Væggerløse, Nørre Alslev og Stubbekøbing. Foto: Guldborgsund Kommune

Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har på sit seneste møde besluttet, hvordan fremtidens biblioteker og borgerservice skal se ud i Guldborgsund Kommune.

I forbindelse med sidste års budgetaftale blev det i byrådet vedtaget, at der skulle spares to millioner kroner på bibliotek- og borgerserviceområdet ved at gentænke et nyt koncept.

Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har nu besluttet, hvordan besparelserne helt konkret skal omsættes til virkelighed.

På alle kommunens seks biblioteker vil der fremover være én ugentlig dag, hvor borgerne ikke kan blive betjent af en medarbejder - borgerne vil fortsat have fuld adgang til bibliotekerne på den dag, hvor der er mindst behov for personlig betjening. Hvilken dag, der bliver tale om, vil ske ud fra en vurdering af, hvad der lokalt giver bedst mening.

Tre vakante bibliotekarstillinger bliver ikke genbesat og indkøb af bøger vil blive reduceret med 500.000 kroner.

Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommmune, udtaler:

”Det har været meget vigtigt for udvalget, at vi bevarer biblioteks- og borgerservicetilbuddene i vores landdistrikter, selvom vi skulle finde en stor besparelse. Det er vi lykkedes med, og det vi er i udvalget glade for. Vi ser frem til, at lokalsamfundene fremadrettet i endnu højere grad bliver inddraget i, hvordan de enkelte biblioteker og borgerservice skal drives, og vi håber på, at borgerne vil tage godt imod vores nye koncept ”book et bibliotek”,” siger Ole K. Larsen.

Nyt koncept for bibliotek og borgerservice

Formålet med det nye koncept ”book et bibliotek” er at skabe et mere naturligt og inspirerende mødested for kommunens borgere.

Administrationen har udarbejdet det nye koncept, og medarbejderne har været inddraget undervejs.

Helt konkret vil der blive indrettet et område på hvert bibliotek, som er dedikeret til frivillige, foreninger og andre ildsjæle, der selv ønsker at være vært eller skabe aktiviteter i lokalsamfundet.

Katrine Burmann, næstformand i Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommune, siger:

”Med det nye koncept lægger vi op til, at frivillige, foreninger, organisationer eller andre ildsjæle fremover i endnu højere grad skal inviteres ind i biblioteksrummet, være værter på arrangementer og få lov til at bruge vores faciliteter til diverse aktiviteter og arrangementer. Formålet med inddragelsen af lokalsamfundet er at styrke mødet mellem mennesker, styrke fællesskaberne i det enkelte lokalsamfund og styrke formidlingen af viden mellem generationer,” påpeger Katrine Burmann.

Charlotte Møller, leder af Bibliotek og Borgerservice i Guldborgsund Kommune, supplerer:

”I forbindelse med realiseringen af ”book et bibliotek” vil vi invitere til brugermøder i de enkelte lokalsamfund for at inddrage borgerne i processen og for at få inputs til det nye koncept. Vi glæder os til at møde borgerne til brugermøderne, og vi håber på, at borgerne vil møde op, så vi kan få en god og spændende snak om fremtidens biblioteker og borgerservice,” siger Charlotte Møller.

For yderligere information: 

Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommune: 25 18 03 98

Katrine Burmann, næstformand i Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommune: 25 18 29 01

Charlotte Møller, leder af Bibliotek og Borgerservice i Guldborgsund Kommune: 25 18 03 70

Emil Andersen, presse- og kommunikationskonsulent i Guldborgsund Kommune: 25 18 01 73

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye