Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

En større andel børn går i Københavns daginstitutioner, men pengene er ikke fulgt med

Del

I Københavns Kommune er der indskrevet flere børn i institutionerne end forventet. Det betyder, at Børne- og Ungdomsforvaltningen står med en ekstra regning på ca. 60 millioner kroner.

En større andel børn går i Københavns daginstitutioner, men pengene er ikke fulgt med.

I Københavns Kommune har vi indskrevet flere børn i vores institutioner end forventet. Det betyder, at Børne- og Ungdomsforvaltningen står med en ekstra regning på ca. 60 millioner kroner.  

En større andel børn bliver hver morgen afleveret i de københavnske daginstitutioner end forventet. Derfor mangler der ca. 60 millioner kroner for at opretholde serviceniveauet i daginstitutionerne.  

Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) vil forsøge at få dækket udgifterne til overførselssagen, der også kaldes den lille budgetforhandling, der forhandles i næste uge. 

- Det glæder mig selvfølgelig, at flere forældre vælger de københavnske dagtilbud til, men det er klart, at pengene skal følge med. Flere børn betyder flere udgifter Jeg har en ambition om, at København skal være danmarksmester i børneliv, og hvis den skal indfries, skal vi selvfølgelig have de fornødne midler, fortæller Jakob Næsager.  

Jakob Næsager bakkes op af Signe Nielsen, der er formand for Forældrenes Landsorganisation  

- Det kan ikke være børnene i dagtilbud, som skal betale prisen for, at flere forældre vælger dagtilbuddene til. Vi mangler arbejdskraft også i København, og derfor er det vigtigt for os forældre, at politikerne på Rådhuset finder pengene i overførselssagen, så vores børns dagtilbud kan holde en høj kvalitet, fortæller Signe Nielsen.  

Københavns Kommune har en politisk besluttet demografimodel, som betyder, at budgetterne på blandt andet børneområdet hvert år tilpasses efter befolkningsudviklingen. Formålet med at regulere for demografi er at fastholde det politisk fastsatte serviceniveau ved befolkningsændringer.   

Selvom der bliver født færre børn i Københavns Kommune, ser vi ikke et tilsvarende fald i antallet af børn i de københavnske daginstitutioner. Det skyldes at en større andel af byens børn vælger daginstitutionen til.  

Når regningen skal gøres op, mangler der ca. 60 millioner kroner for at opretholde serviceniveauet.   

Forhandlingerne om de overskydende midler fra budget 2023-2024 forhandles ved den såkaldte overførselssag i uge 12. 

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye