Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skolen med byens bedste udsigt byder børn, medarbejdere og forældre velkommen

Del

Sluseholmen Skole er ikke blot en topmoderne skole med en imponerende indretning. Skolen har også byens nok bedste udsigt over vandet, Amager Fælled og på en skyfri dag kan du se helt til Avedøre Holme og måske endda længere. Tirsdag d. 30. april bliver skolen officielt indviet med et festligt program.

Skolen med byens flotteste udsigt bliver officielt indviet
Skolen med byens flotteste udsigt bliver officielt indviet Foto: Torben Eskerod

Sluseholmen Skole er bygget i fire etager med grønne terrasser på alle niveauer. Idrætssalen rummer en fulddimensioneret håndboldbane og er placeret på toppen af et parkeringshus, hvor udsigten kan tage pusten fra selv den mest udholdende atlet.  

Eleverne startede deres skoletid i midlertidige lokaler, indtil den nybyggede skole stod klar. En skole som de nu er stolte over at kunne vise frem.

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) glæder sig til at byde velkommen på den nye skole.

- Elever, personale og lokalområde kan nu bydes velkommen i rammer i verdensklasse. På trods af de midlertidige indlogeringer er Sluseholmen Skolen en af de skoler i København, der scorer højest på en tilfredsundersøgelse blandt forældrene.  Det er imponerende og det lover godt. Min ambition er, at København skal være danmarksmester i børneliv. Det er med stor tilfredshed, at jeg nu kan byde velkommen på en ny skole, hvor eleverne har den bedste forudsætninger for at udleve deres allerbedste børneliv.  

Skoleleder René Bang Henriksen fortæller:  

- Skolen rummer et væld af muligheder, både når det gælder om at få naturen ind i skolen og skolen ud i naturen. Vandet løber ved siden af os, der er en sluse mellem os og fælleden og en sæl har slået sig ned 100 m fra os. Vi har Danmarks flotteste skole – nu skal vi i gang med at udfylde de fysiske og pædagogiske muligheder. 

Sluseholmen Skole har både en grøn og maritim profil, der understøtter skolens arbejde med at skabe lyst til læring via nysgerrighed og fordybelse i fællesskaber. Skolen har naturen med i undervisningen og hverdagen, og børnene har oprettet deres eget grønne elevråd. De omkringliggende blå og grønne områder er også kilder til trivselsaktiviteter og læring på skolen. Eleverne bruger blandt andet en del af tiden i skolen på at undersøge plante- og dyrelivet på Fælleden og arbejde aktivt ved vandet.  

Sluseholmen Skole har siden skoleåret 2020/21 været med i Friluftsrådets program Grøn Skole, der er Danmarks største undervisningsprogram indenfor bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv. Dengang var der kun én 1. klasse og to børnehaveklasser, der holdt til i midlertidige pavilloner. Men det har aldrig holdt dem tilbage, fortæller direktør i Friluftsrådet Winni Grosbøll: 

- Sluseholmen Skole har helt fra starten integreret det grønne i skolens pædagogik, og måden de bruger skolen på. Undervisningen foregår også ofte i naturen, og børnene bevæger sig og er fysisk aktive i undervisningen. De har temaer om dyr og planter, og i det hele taget bliver levende dyr inkluderet i undervisningen. Nu står den nye skole færdig, og de mange grønne mellemrum, som skolen har, håber vi, at andre skoler kan lade sig inspirere af, så endnu flere elever får en mere alsidig skoledag og møder naturen i deres hverdag, siger Winni Grosbøll.

Tid og sted:

Indvielsen finder sted tirsdag d. 30. april fra klokken 12.00 til 13.00 på Sluseholmen Skole. 

Adresse: Ved Stigbordene 26, 2450 København.

Pressen er velkommen til at deltage i indvielsen. Tilmeld jer gerne på forhånd på presse@buf.kk.dk.

Fakta:   

  • Skolen er tresporet svarende til 840 elever, når den bliver fyldt op. 
  • Eleverne havde deres første skoledag på den nye skole d. 4. januar 2024 
  • Det er BAM Danmark A/S, der bygger skolen, som er tegnet af JJW Arkitekter og Thing Brandt Landskab. 
  • Skolens byggegrund er på 10.000 m2. 
  • Ifølge en opgørelse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet er Sluseholmen Skole en af de skoler i København, hvor flest forældre er tilfredse med deres børns skole.  

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye