Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Nu får børn og unge bedre adgang til skoleidrætshallerne efter skoletid

Del

Onsdag morgen landede politikerne på Københavns Rådhus en aftale om fordeling af de overskydende midler fra seneste budget i den såkaldte overførselssag. Der er godt nyt til københavnske børn og unge. Forligspartierne har sat penge af til at forny og udvide foreningernes muligheder for at tilgå kommunens skoleidrætshaller efter skoletid.

En lukket haldør skal i fremtiden ikke være en forhindring for, at byens idrætsforeninger kan dyrke idræt i skolehallerne. Politikerne har afsat 12,9 mio. kr., som dels skal gå til en opdatering af de nuværende forældede systemer samt en udvidelse af løsningen, så endnu flere foreninger i fremtiden får adgang og egne nøglebrikker til skolernes idrætshaller efter skoletid. Udvidelsen af løsningen gælder for Randersgades Skole, Grøndalsvængets Skole og Oehlenschlægersgades Skole og Ålholm Skole. 

I København skal vi være danmarksmestre i børneliv, og her betyder et sundt og godt foreningsliv ekstremt meget. Derfor er det altid en prioritet for mig som skoleborgmester, at vi får udnyttet skolernes faciliteter optimalt. Der mangler idrætsfaciliteter i København, og her vil de tomme skoleidrætshaller være en del af løsningen. Derfor glæder det mig, at foreningerne nu får endnu bedre mulighed for at udnytte hallerne ved selv at kunne tilgå dem,” udtaler børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager.    

Hos DGI, som arbejder for at styrke dansk breddeidræt og idrætsforeningsliv, er man også godt tilfreds.  

Det med at lette adgangsforholdene for idrætsforeninger i København har været et stort ønske fra vores side, da det betyder, at idrætsforeningerne meget bedre kan komme ind i de kommunale faciliteter,” siger Peder Nedergaard, bestyrelsesformand for DGI Storkøbenhavn.

Kontakter

PressetelefonenBørne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Tlf:29 45 40 73

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Førskole fritidsinstitution er meget mere end en spareøvelse4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I maj starter mange børnehavebørn i førskole SFO. Ordningen er kritiseret for at være en spareøvelse, fordi normeringerne i en fritidsinstitution er dårligere end i børnehaven. Tiden i fritidsinstitutionen inden skolestart er dog meget mere end en spareøvelse. Personalet lægger et stort arbejde i at sikre, at børnene får en god overgang til skolen, lyder det fra en leder i en københavnsk fritidsinstitution.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye