Volvo Car Denmark

Test af Volvo EX30 viser det mindste CO2-aftryk for en elbil fra Volvo nogensinde

Del

Volvo EX30 har det mindste CO2-aftryk af alle fuldelektriske biler fra Volvo nogensinde1. Det slår livscyklusvurderingen (LCA) af Volvo EX30 fast. Livscyklusvurderingen konkluderer, at Volvo EX30 har et samlet CO2-aftryk på 23 ton over 200.000 kilometers kørsel. Det er cirka 60 procent mindre end en benzindreven XC402.

CO2-aftryksrapporten identificerer de centrale materialer og processer, der bidrager til bilens drivhusgasemissioner. Rapporten undersøger hele bilens livscyklus, fra udvinding og raffinering af råmaterialer til bilens end-of-life.

Det er stadig afgørende, at globale investeringer i vedvarende energikilder fremskyndes, hvis elbiler skal nå deres fulde klimapotentiale. Bruger man fx udelukkende vindenergi til at oplade Volvo EX30, reducerer man CO2-aftrykket med henholdsvis cirka 42 procent og 22 procent3, sammenlignet med gennemsnitlige globale og europæiske elektricitetsmix.

"Det er nøglen til at begrænse klimaforandringerne, at vi overgår til elbiler, men vi er også nødt til at være gennemsigtige med elbilens udfordringer, hvis vi vil reducere emissionerne yderligere,” siger Jonas Otterheim, der leder klimaindsatsen hos Volvo Cars.

"Når vi studerer Volvo EX30'erens CO2-aftryk og identificerer dens primære materialer og processer, sigter vi mod at få flere værdifulde indsigter, der kan hjælpe os med at træffe beslutninger mod at blive mere klimaansvarlige, ligesom vi også håber på at kunne inspirere den bredere industri."

Volvo Cars har afsluttet de omfattende livscyklusvurderinger af CO2-aftrykket for tre fuldelektriske bilmodeller, der er lanceret siden 2019: Volvo EX40, EC40 og nu også EX30. Rapporterne er tilgængelige for offentligheden, og Volvo Cars håber, at de kan hjælpe kunderne med at træffe informerede beslutninger, når de skal vælge deres næste elbil.

Et vigtigt skridt på vejen mod klimaneutralitet
Volvo Cars har flere muligheder for at reducere de enkelte bilers CO2-aftryk. En bil bliver nemlig ikke kun kørt, den bliver også designet, udviklet, bygget og transporteret. Volvo Cars har altså fokus på forskellige indsatsområder, og det er afgørende for at nå målet om at blive en fuldelektrisk bilproducent inden 2030 og at være klimaneutral inden 2040.

Lanceringen af Volvo EX30 har været et vigtigt skridt på vejen mod det mål. Volvo EX30 har den højeste andel af genanvendte materialer sammenlignet med andre Volvo-modeller: Omkring en fjerdedel af aluminiummet og næsten en femtedel af stålet er genanvendt, og omkring 17 procent af al plast i bilen er genanvendt, fra interiøret til de ydre kofangere.

Forskellige indsatsområder på tværs af hele forsyningskæden og produktionen gør, at Volvo EX30 har en estimeret påvirkning fra vugge-til-port på 14,8 ton CO2, hvilket er lidt mere end 60 procent af modellens samlede CO2-aftryk4. Det tal inkluderer emissioner fra produktion af materialer og selve bilen, men indeholder ikke de emissioner, der kommer fra brugs- og end-of-life-fasen

Volvo Cars planlægger at reducere CO2-påvirkningen fra Volvo EX30 endnu mere ved at samarbejde med leverandører på tværs af hele værdikæden. Volvo Cars’ batterileverandører arbejder fx hen imod at reducere emissionerne fra fremstillingen af LFP-batterierne med 20 procent inden 2025, og hele 46 procent for NMC-batterierne. Volvo Cars’ leverandører sigter mod at erstatte elforbruget med vedvarende energikilder, øge andelen af genanvendt indhold i materialerne og reducere emissioner i deres forsyningskæde.

Volvo Cars sætter rekord
Volvo Cars offentliggjorde tidligere på måneden sin års- og bæredygtighedsrapport for 2023. Den viser blandt andet, at Volvo Cars havde et rekordår med det største salg, omsætning og driftsresultat nogensinde, og at Volvo Cars solgte 70 procent flere fuldelektriske biler end året før.

Volvo Cars’ mål om at blive en fuldelektrisk bilproducent inden 2030 og at være klimaneutral inden 2040 bliver anerkendt af de danske forbrugere. Igen i år vurderer danske forbrugere, at Volvo Cars er det næstmest bæredygtige bilbrand – og i top 50 over brands, der bliver opfattet mest bæredygtige. Det viser den netop publicerede rapport Sustainable Brand Index, der måler, hvilke brands forbrugerne opfatter som “bæredygtige.”

Volvo Cars forventer, at 90 procent af de biler, Volvo sælger i Danmark i år, vil være fuldelektriske biler.

Det med småt:

  1. Udtalelsen om ”det mindste CO2-aftryk af alle fuldelektriske biler fra Volvo nogensinde” henviser til globalt tilgængelige produkter med over 200.000 kilometers kørsel ved brug af det samme energimix i brugsfasen.
  2. Baseret på Single Motor udstyret med et LFP-batteri (51 kWh) med 15 års kørsel og 200.000 kilometers kørsel ved brug af et gennemsnitligt EU28-energimix.
  3. Baseret på Single Motor udstyret med et LFP-batteri (51 kWh) med 15 års kørsel og 200.000 kilometers kørsel ved brug af et gennemsnitligt EU28-energimix.
  4. Baseret på Single Motor udstyret med et LFP-batteri (51 kWh) med 15 års kørsel og 200.000 kilometers kørsel ved brug af et gennemsnitligt EU28-energimix.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Om Volvo Car Group

Volvo Cars i 2023
Volvo Car Group registrerede et driftsresultat på 25,6 milliarder SEK. Omsætningen i 2023 beløb sig til et historisk niveau på 399,3 milliarder SEK, mens det globale salg nåede op på rekordhøje 708.716 biler.
 
Om Volvo Car Group  
Volvo Cars blev grundlagt i 1927. I dag er det et af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden med salg i omkring 100 lande. Volvo Cars er børsnoteret på børsen Nasdaq Stockholm, hvor det bliver handlet under “VOLCAR B”.

Volvo Cars har til formål at give kunderne en premium-oplevelse og en frihed ’to move in a personal, sustainable and safe way’. Dette afspejles i ambitionen om at blive en fuldt elektrisk bilproducent inden 2030. Volvo Cars forpligter sig også til en løbende reduktion af sit CO2-fodaftryk med ambitionen om at være en klimaneutral virksomhed inden 2040.

I december 2023 beskæftigede Volvo Cars cirka 43.400 fuldtidsansatte. Volvo Cars’ hovedkontor, produktudvikling, marketing og administration er hovedsageligt placeret i Göteborg, Sverige. Virksomhedens primære bilproduktionsanlæg er placeret i Göteborg (Sverige), Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing og Taizhou (Kina). Volvo Cars’ R&D og design foregår i Göteborg (Sverige) og Shanghai (Kina).

Følg pressemeddelelser fra Volvo Car Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Volvo Car Denmark

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye