Volvo Car Denmark

Den nye fuldelektriske Volvo EX90 markerer en ny æra for Volvo Cars

Del
I dag lancerer Volvo Cars sin nye SUV, Volvo EX90, der markerer begyndelsen på en helt ny æra – både for Volvo og for forbrugeren. Volvo EX90 er en fuldelektrisk 7-sæders SUV, der løfter Volvos standarder inden for sikkerhed til helt nye højder.

Volvo EX90 markerer begyndelsen på en ny elektrisk æra. Fra i dag vil Volvo Cars hvert år løfte sløret for en ny fuldelektrisk bil. Ambitionen er at blive et 100% elektrisk bilmærke inden 2030 samt at blive klimaneutral inden 2040. 

Volvo EX90 er designet i tråd med det klassiske, skandinaviske design og lever op til Volvos princip om, at form følger funktion. Volvo EX90 er en elegant familiebil med moderne proportioner, der kombineret med den nyeste teknologi formår at optimere bilens sikkerhed, effektivitet og æstetik.  

Den mest sikre Volvo til dato 

Standardsikkerheden i Volvo EX90 er højere end i nogen anden Volvo. Bilen er udviklet til at forstå føreren og omgivelserne. Det handler om, at alle i bilen samt dem udenfor bilen skal føle sig sikre i trafikken. 

Bilen har et usynligt sikkerhedsskjold både indeni og udenpå, der styres af Volvos seneste sensor-teknologi. Sensorer såsom kameraer, radarer og LiDAR er forbundet til bilens styresystem. Det er NVIDIA DRIVE AI, som styrer Volvos interne software og giver et real-time 360-graders udsyn. 

I modsætning til mennesker bliver Volvos sensorer ikke trætte eller distraherede. De er udviklet til at reagere, hvis du selv er uopmærksom et kort øjeblik eller reagerer for sent. LiDAR-sensoren kan registrere vejen foran dig både dag og nat, eller når du kører i høj fart på motorvejen. Den kan sågar registrere objekter flere hundrede meter foran dig og informere føreren i god tid, så vedkommende kan nå at reagere.   

Indeni bilen er der specielle sensorer og kameraer, der kan måle dine øjnes koncentration. De bliver aktiveret af Volvos interne algoritmer. Teknologien gør det muligt for Volvo EX90 at registrere, hvis føreren er distraheret, søvnig eller ufokuseret. Det er en teknologi, der ikke tidligere har været tilgængelig i en Volvo. Bilen advarer først forsigtigt og senere mere insisterende. Den hjælper også, hvis det utænkelige sker, at føreren falder i søvn eller besvimer under kørslen. Her vil den intelligente teknologi sørge for at stoppe bilen sikkert og tilkalde hjælp.

Volvo EX90 er den første Volvo nogensinde, der indeholder hardware, som gør bilen klar til at blive selvkørende i fremtiden.

Teknologi med et formål 

Volvo EX90 er ikke bare en ny bil, men en yderst avanceret computer på hjul. Og ligesom en smartphone eller bærbar computer er Volvo EX90 udviklet til at blive bedre over tid gennem softwareopdateringer i skyen. 

Volvo EX90 indeholder sit eget styresystem, der bliver drevet af NVIDIA DRIVE AI platforms Xavier og Orin, der er udviklet af Qualcomm, mens Volvos egne ingeniører står bag bilens software. Styresystemet håndterer de fleste af kernefunktionerne i bilen, fra sikkerhed over infotainment til batteristyring. 

Bilen kombinerer Qualcomm Snapdragonâ Cockpit-platformen med visualiseringskapaciteterne fra 3D-værktøjet, Unreal Engine, der er udviklet af Epic Games og anvendes i nogle af verdens største computerspil. På den måde får man lynhurtige software-kræfter og grafik i høj kvalitet på bilens skærme. 

Volvo EX90 er udstyret med en 14,5-tommer skærm til infotainmentsystemet. Det er bygget på Google Automotive og indeholder Google apps og en lang række tjenester – herunder håndfri-hjælp fra Google Assistant, Google Maps navigation og Google Play. Alle skærme i Volvo EX90 hjælper føreren med at holde øjnene på vejen ved at give den nødvendige information på det nødvendige tidspunkt. Volvo EX90 vil også være trådløs kompatibel med Apple CarPlay. 

Gennem 5G-forbindelse har det aldrig været nemmere at installere de nødvendige apps på ens hjemmeskærm og få intuitiv navigation. Man kan også streame sin yndlingsmusik gennem det nye Bowers & Wilkins lydsystem med Dolby Atmos, der for første gang kommer i en Volvo. Lydsystemet er forbundet til 25 højtalere rundt om i kabinen, og for at give en endnu dybere lyd er der integreret højtalere i nakkestøtterne. 

Volvo EX90 kommer også med en telefonnøgleteknologi som standard. Dermed kan man benytte sin telefon som bilnøgle. Når man nærmer dig bilen, vil den automatisk blive låst op, starte en velkomstsekvens og indstille sig efter ens personlige profil. 

Opladning har aldrig været nemmere 

Med Volvo EX90 har det aldrig været nemmere at oplade sin bil. Bilen har fuldt integreret offentlig opladning, Plug & Charge, der gør det muligt at vælge mellem flere hundrede opladningsstationer rundt om i landet – og endnu flere i hele verden. Her kan man også betale for sin opladning og tracke opladningsprocessen i en enkel og nem brugerflade. Gennem Google Maps i bilens display kan man tjekke tilgængeligheden på de enkelte opladningssteder. Volvo EX90 er klar til fremtiden med opladningsteknologier, der snart er tilgængelige i udvalgte markeder. Endvidere arbejder Volvo på at udvikle mulighederne for hurtigopladning. 

Udover Plug & Charge indeholder Volvo EX90 tovejs-opladningsteknologi, der gør det muligt at benytte bilens batteri til at sætte strøm til sit hjem eller andre elektroniske enheder. Volvo EX90 er den første Volvo med den nødvendige hardware, der gør tovejs-opladning muligt.

Gennem de intelligente opladningsfeatures i Volvo Car-appen kan man nemt få overblik over, hvornår det er mest energieffektivt og økonomisk at oplade sin Volvo EX90. Og med tovejs-opladningen kan man oplade bilen, når strømmen er billigst, mens man kan anvende strømmen fra bilbatteriet, når strømmen er dyrest. På den måde hjælper Volvo EX90 med at passe på privatøkonomien med omtanke for miljøet. 

Valget af materialer understøtter ambitionen om en klimaneutral fremtid 

De intelligente og innovative teknologier i Volvo EX90 er integreret i et elegant, aerodynamisk design både udenfor og indeni bilen. Bilens interiør er designet i naturlige materialer, der går i tråd med Volvos ambition om at blive klimaneutral inden 2040. 

Volvo EX90 indeholder 15% genanvendt stål og 25% genanvendt aluminium. Ligeledes er der benyttet 48 kg genanvendt plastik og bio-materialer, hvilket svarer til omkring 15% af det samlede forbrug af plastik i bilen. Det er den højeste procentdel genanvendt plastik til dato i en Volvo.

Volvo EX90 er den perfekte bil til den bevidste børnefamilie. Den leverer op til 600 kilometers rækkevidde på en enkelt opladning ifølge WLTP test-cyklussen. Og den kan oplade fra 10% til 80% på under 30 minutter. Lynladehastigheden er op til 250 kWh, mens den normale hastighed er på 11 kWh ved 16A. 

Lanceringsvarianten med to elektriske motorer og firhjulstræk er drevet af et 111 kWh batteri og to elektriske motorer, der i performance varianten tilsammen leverer 380 kW (517 hk) og 910 Nm omdrejningsmoment. 

Prisen for Twin varianten med 408 hk er 955.000 DKK. For Twin Performance varianten med 517 hk er prisen 1.013.000 DKK. Beskatningsprisen er 896.900 DKK for Twin varianten og 951.900 DKK for Twin Performance varianten.

Produktionen af Volvo EX90 påbegyndes i USA i 2023.

Det med småt 

  • Nogle funktioner kan være tilvalg, og tilgængeligheden af funktionerne og tjenesterne nævnt ovenfor kan variere i de forskellige markeder.
  • Den fremtidige teknologi og funktionerne, der står beskrevet, kan variere i virkeligheden. Udvalgte funktioner er ikke tilgængelige i alle markeder og vil ikke være standard for alle markeder i alle modeller.
  • Foreløbig rækkevidde for lanceringsvarianten med to el-motorer og firhjulstræk (300 KWh/408 hk). Opladning og rækkevidde er foreløbig og er udledt af estimater og udregninger foretaget af Volvo Cars for Volvo EX90. 
  • Rækkevidden og energiforbruget kan variere alt efter kørestil og andre eksterne faktorer. Opladningstid kan variere og afhænger af faktorer såsom udendørs temperatur, batteritemperatur, opladningsudstyr, batteriets og bilens tilstand. Den endelige certificering følger. 
  • Google, Google Play og Google Maps er varemærker af Google LLC.
  • Snapdragon er et produkt fra Qualcomm Technologies, Inc og/eller dets datterselskaber. Snapdragon er et varemærke tilhørende Qualcomm Incorporated. 
  • Navigation, Google Assistant-funktion, adgang til app store, data og adgang til fjerntjenester via Volvo Cars-appen vil være inkluderet som del af et abonnement på digitale tjenester. Varigheden af tjenesterne kan variere fra marked til marked. 

-------------------------------

Volvo Cars i 2021

Volvo Car Group opnåede et driftsresultat på 20,3 milliarder SEK i 2021. Omsætningen udgjorde 282,0 milliarder SEK, mens det globale salg nåede op på 698.700 biler.

Nøgleord

Kontakter

Andreas Hedensten
Mindshare Danmark, PR Bureau
+45 282926494
andreas.hedensten@mindshareworld.com


Rikke Aagaard Petersen
Consumer Experience Denmark
Marketing & Communications Manager, Volvo Cars Denmark
+45 28101200
rikke.aagaard.petersen@volvocars.com

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Volvo Car Denmark

Volvo Car Denmark
Volvo Car Denmark
Vandtårnsvej 62, 1
2860 Søborg

70112600https://www.volvocars.com/dk

Volvo Cars blev grundlagt i 1927. I dag er det en af de mest velkendte og respekterede bilmærker i verden med kundesalg i over 100 lande. Volvo Cars er børsnoteret på Nasdaq Stockholm-børsen, hvor det handles under stickeren ”VOLCAR B”. 

Volvo Cars’ ambition er at give kunderne frihed til at bevæge sig på en personlig, bæredygtig og sikker måde. Dette afspejles i Volvos ambition om at blive en fuldelektrisk bilproducent inden 2030, forpligtelsen til løbende at reducere CO2-afrykket samt at blive klimaneutrale inden 2040.

I december 2021 beskæftigede Volvo Cars cirka 41.000 fuldtidsansatte. Volvo Cars’ hovedkontor, produktudvikling, marketing og administration er hovedsageligt placeret i Göteborg, Sverige. Volvo Cars’ hovedkontor for APAC-regionen ligger i Shanghai. Det Amerikanske hovedkontor ligger i Mahwah, NJ. Virksomhedens primære bilproduktionsanlæg er placeret i Göteborg (Sverige), Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu og Daqing (Kina).

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye