Billund Kommune

Lufthavn i vækst: Vejle og Billund Kommune investerer i trafikforholdene ved Billund Lufthavns Cargo

Del

Billund Lufthavn er tilbage på vækstkurven. I 2023 satte Lufthavnen ny passagerrekord, og fra 2024 er der som led i lufthavnens udviklingsstrategi udsigt til massiv vækst i luftfragttransporten. Derfor investerer kommunalbestyrelserne i Billund og Vejle Kommune nu i udvidelser af to centrale vejforbindelser, der skal forbedre områdets trafikale udfordringer med tung trafik, når Billund Lufthavn udbygger deres cargoområde.

Kommunalbestyrelserne i Billund og Vejle Kommune investerer i udvidelser af to centrale vejforbindelser, der skal forbedre områdets trafikale udfordringer med tung trafik, når Billund Lufthavn udbygger deres cargoområde. Foto: Billund Lufthavn
Kommunalbestyrelserne i Billund og Vejle Kommune investerer i udvidelser af to centrale vejforbindelser, der skal forbedre områdets trafikale udfordringer med tung trafik, når Billund Lufthavn udbygger deres cargoområde. Foto: Billund Lufthavn Foto: Billund Lufthavn

Billund lufthavn satte sat rekord på passagertallene i 2023, og væksten på luftfragt er ligeledes positiv. Derfor planlægger Billund Lufthavn nu en udvidelse af cargoområdet, hvilket vil medføre stigende godsmængder. En udvikling, der allerede i de senere år har kunnet mærkes gennem stigende lastbiltrafik på vejene i området.

Kommunalbestyrelser går sammen - vejanlæg udbygges

Den positive udvikling får nu kommunalbestyrelserne i Vejle og Billund Kommune til at investere i vejinfrastrukturen omkring Billund Lufthavn ved ombygning af Hedevej og udvidelse af Firhøjevej fra Eksportvej til Hedevej.

I Billund Kommune har kommunalbestyrelsen i budgetforliget for 2024 afsat 8,7 mio. kr. til at udbygge Firhøjevej. Og fordi Hedevej går på tværs af kommunegrænsen, har Byrådet i Vejle Kommune netop besluttet at afsætte 19,7 mio. kr. til udbygningen af Hedevej og tilslutningen til Grindstedvej. Billund Kommune forestår projektering af projektet, og et koordineret samarbejde mellem Billund og Vejle Kommune sikrer styringen af det samlede tværgående vejprojekt.

Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank, udtaler:

"Jeg er stolt over, at vi i Billund Kommune huser Vestdanmarks største lufthavn, og at vi hvert år kan byde velkommen til rigtig mange besøgende takket være vores turistattraktioner som bl.a. Lalandia og LEGOLAND. Samtidig er jeg generelt optaget af, at vi understøtter vores dynamiske erhvervsliv med de rette rammebetingelser. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi som følge af et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune nu kan understøtte lufthavnens udviklingsplaner."

Ombygningen vil skabe plads til, at lastbilbetjeningen af lufthavnen kan ske fra Grindstedvej ad Hedevej til Firhøjevej. Ligeledes vil udbygningen af vejene give lettere adgang for personbiler til boligområderne i Lalandia og de østlige p-pladser til LEGOLAND.

Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, udtaler:

"Billund Lufthavn er en helt afgørende brik i den regionale strategi om at skabe vækst i vores region og dermed i Vejle Kommune. Vejle Kommune ejer i dag godt en tredjedel af lufthavnen, og derfor har vi naturligvis en klar interesse i at understøtte den infrastruktur, der gør, at Billund Lufthavn fremadrettet kan udvikle sig positivt og også i fremtiden bidrage til at skabe vækst i vores region. Med de her nye vejopgraderinger tager vi ansvar for fremtiden ved at sikre, at det fortsat er attraktivt for store virksomheder at slå sig ned i området – også for de virksomheder, der har brug for opkobling til robuste fragtkorridorer.”

En samlet udbygning af Firhøjevej og Hedevej dimensioneres efter DUO-2 vogntog (34 m.) og i forbindelse med den samlede udbygning, planlægges et forbud for kørsel med lastbil på den vestlige del af Firhøjevej. Dette vil medføre en aflastning af trafikken på Nordmarksvej.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye