EjendomDanmark

Digital platform om bæredygtighed i ejendomsbranchen er nu åben

Del

Nu lancerer EjendomDanmark, der er den samlende organisation for ejendomsbranchen, en digital platform, der skal hjælpe ejendomsbranchen med den bæredygtige omstilling. Målet er at give ejendomsbranchen nødvendig viden og relevante værktøjer til den bæredygtige omstilling.

Foto: EjendomDanmark
Foto: EjendomDanmark

ESG- og bæredygtighedsdagsordenen ruller ind over ejendomsbranchen, og mange virksomheder er stadig ved at finde fodfæste i en ny dagsorden. Nu kommer der et nyt værktøj, der kan hjælpe både ejere, administratorer og andre virksomheder i branchen med at tage del i den bæredygtige omstilling.   

EjendomDanmark og Rambøll åbner nemlig nu for adgangen til en ny digital læringsplatform om bæredygtighed, der indeholder guides, viden og øvelser udviklet specifikt til ejendomsbranchen.   

En samlende vidensportal, der zoomer ind på lige nøjagtig ejendomsbranchens udfordringer i arbejdet med bæredygtighed, er et vigtigt skridt mod en bæredygtig omstilling af branchen, mener Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark.   

”Jeg er stolt af, at vi med vores digitale platform kan give en samlet branche et sted at finde den nødvendige viden om bæredygtighed, der tager højde for netop deres unikke måder at drive virksomhed på. Bæredygtighed i praksis er komplekst, og dette er et skridt mod at gøre det mere håndgribeligt,” siger han.     

Ronni Holm Dam, Rambølls direktør for forretningsenheden Byggeri i Danmark, tilføjer: 

”Bæredygtighed i bygninger handler om klima- og miljømæssige overvejelser, men også om hvordan bygningen bidrager til brugernes sundhed og trivsel. Alle aspekter adresseres i Incept-platformen. E-læring kan naturligvis ikke stå alene, men det er et godt sted at starte. Og så er der et stærkt incitament til at tage skridtet videre og implementere konkrete bæredygtighedstiltag, da det også kan være med til at gøre ejendommen kommercielt mere attraktiv og fremtidssikret.” 

Målrettet ejendomsbranchen  

Der er i øjeblikket ni moduler på læringsplatformen, som blandt andet giver brugerne en forståelse af, hvorfor bæredygtighed er relevant for ejendomsbranchen og informerer om ny og kommende lovgivning  

Platformen er blevet prøvetestet af flere end 30 virksomheder, der samtidig deltager i det læringsforløb om bæredygtighed, som EjendomDanmark og Rambøll afholder sideløbende med udviklingen af platformen. Deres feedback og input har været en del af udviklingen af modulerne. 

”Det er helt afgørende, at platformen er tilpasset branchens behov og efterspørgsel. På den måde kan vi gøre den størst mulige forskel for branchens aktører,” siger Peter Stenholm.  

Platformen vil løbende blive udviklet med nye moduler, webinarer, artikler og andet relevant materiale.  

Hjælp til de vigtigste skridt  

Også fra branchen selv er der stor begejstring omkring det nye produkt. Søren Schødt, founder i Upsite der tilbyder let styring af ejendomsdata, har allerede testet platformen, og han har fundet den viden om bæredygtighed, der nu bliver stillet til rådighed for branchen, yderst nyttig:  

”Det kan virke uoverskueligt at sidde og gennemtænke hele sin omstilling selv. På platformen kan du få hjælp til at beslutte, hvilke skridt, der er vigtige for netop din virksomhed og samtidig dokumentere disse,” siger han og tilføjer:   

”Platformen gør det muligt at starte i det små, tage et par moduler og så herefter tage det, man har lært med ud i virkeligheden og teste det af.”  

En del af bæredygtighedsprojekt  

Udviklingen af platformen er en del af projektet Bæredygtig Omstilling i Ejendomsbranchen af EjendomDanmark og Rambøll, der også tæller et læringsforløb om bæredygtighed for små og mellemstore ejer- og administratorvirksomheder fra hele Danmark.  

Projektet er muligt takket være støtte fra en stribe bidragsydere, der alle er optagede af og engagerede i at understøtte den bæredygtige omstilling af den samlede ejendomsbranche. Bidragsyderne er: Realdania, Grundejernes Investeringsfond (GI), EjendomDanmark Fonden, Forenet Kredit og Rambøll Fonden.  

Nøgleord

Kontakter

Links

EjendomDanmark er den samlede brancheorganisation for ejere og administratorer. Vi repræsenterer ejendomsbranchen, der skaber rammerne om danskernes liv, understøtter 137.000 arbejdspladser i Danmark, og som hvert år bidrager til BNP med 161 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye