Aarhus Universitet inviterer til gratis konference om jordens sundhed
Kom kvit og frit med til konference om jordens sundhed, hvor du over to dage får et tætpakket program med nogle af landets dygtigste forskere samt repræsentanter for myndigheder og erhvervsliv.
Har du snitflader til landbrug, skovbrug eller miljø og klima i dit daglige arbejde? Så læs videre her.
Onsdag d. 28. til torsdag d. 29. februar inviterer Aarhus Universitet alle interesserede til gratis konference om jordens sundhed. Det foregår på Nørre Vosborg Hotel vest for Holstebro.
Jordens sundhed er ikke alene afgørende for vores afgrøder og fødevareproduktion, men også for miljø, klima og for hele naturens kredsløb. Med den rette praksis kan landbruget fx binde flere drivhusgasser i jorden, reducere brugen af sprøjtemidler og i det hele taget skabe en mere bæredygtig produktion. I dag estimeres det, at 60-70 % af jorden i EU er usund, men målet er, allerede i 2030, at 75 % skal karakteriseres som sund.
Til konferencen kan du møde nogle af de forskere, som ved allermest om området – og som også har været med til at levere forskning til Svarer-udvalget, der netop har fremlagt sine anbefalinger til CO2-reduktion i dansk landbrug.
Her kan du komme med i marken og se en af de meget omtalte kulstofrige lavbundsjorde, der af Svarer-udvalget betragtes som en af nøglerne til at nedbringe Danmarks udslip af drivhusgasser. Du få en indføring i, hvordan Aarhus Universitet måler udledningerne og kan selvfølgelig stille spørgsmål.
Programmet byder blandt andet på indlæg om, hvordan man kan gøre kulstoflagring til en forretningsmodel, hvad status er på EU’s kommende direktiv ’The Soil Monitoring Law’ og hvordan den grønne omstilling af landbruget kan gøres økonomisk forsvarlig. Blandt oplægsholderne finder du ikke kun forskere, men også repræsentanter for Miljøministeriet, Landbrugsstyrelsen, en rådgivningsvirksomhed og et pengeinstitut.
Konferencen foregår på Nørre Vosborg Hotel. Der er fuld forplejning og gratis middag med masser af mulighed for netværk onsdag aften. Det eneste, du selv skal sørge for, er overnatningen.
Tilmeldingsfristen er 25. februar.
Du finder hele programmet og tilmeldingslink på https://dca.au.dk/.
Kontakter
Ida Brems SørensenDCA
Tlf:93508230ib@dca.au.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny forskning: Med CO2-ædende bakterier kan vi rense skorstensrøg og genbruge kulstoffet i nye produkter19.12.2024 09:59:58 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet viser, hvordan vi kan gøre det langt billigere at indfange og samtidig omdanne CO2 fra vores industrier til brugbare produkter. Den nye forskning er netop publiceret i Nature Communications.
NOVANA 2023 giver status på Danmarks natur9.12.2024 13:22:31 CET | Pressemeddelelse
Resultaterne af Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA) for 2023 er nu tilgængelige.
Vågehvaler har langt bedre hørelse, end vi troede27.11.2024 08:08:52 CET | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde har forskere målt vågehvalens hørelse. Hvalen kan, overraskende, høre meget højfrekvente lyde. Vi skal derfor tage mere hensyn, når eksempelvis vi undersøger havbunden med sonar, lyder det fra dansk forsker bag resultatet.
Dansk opfindelse vinder stor international pris26.11.2024 13:58:50 CET | Pressemeddelelse
Forskere på Aarhus Universitet vinder pris ved en af verdens største videnskabskonkurrencer. Sammen har de opfundet et apparat til at måle biodiversiteten i toppen af trækronerne i regnskoven.
Myrer bekæmper aktivt plantesygdomme i projekt ’AntFarm’24.11.2024 18:15:52 CET | Pressemeddelelse
Myrer udskiller både antibiotiske stoffer og har et tæt samliv med bakterier, der kan bekæmpe flere forskellige sygdomme, viser en ny videnskabelig afhandling fra Aarhus Universitet. Nu tester forskerne bag undersøgelsen, om de kan opformere skovmyrer til økologisk bekæmpelse af plantesygdomme og skadedyr i fx æbleplantager.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum