Professor med fokus på knoglesygdomme og deres behandling
Thomas Levin Geiser Andersen er udnævnt til professor i molekylær knoglehistologi og knoglepatologi ved Afdeling for Klinisk Patologi, Odense Universitetshospital (OUH), Forskningsenheden for Patologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU), og Retsmedicinsk Institut, Aarhus Universitet (AU).
I det nye professorat vil Thomas Levin Geiser Andersen videreudvikle sin mangeårige knogleforskning, der er nationalt og internationalt forankret og anerkendt. Det er hans forskningsteams mål at kortlægge de cellulære processer involveret i vores fysiologiske knoglefornyelse igennem livet, og hvorledes denne proces ændres ved aldring, knogleskørhed, knoglemarvskræft, knoglemetastaser og andre mere sjældne knoglesygdomme. Her lægges der særlig vægt på at optimere den individuelle behandling af disse sygdomme og at udvikle nye tiltag til at diagnosticere og monitorere patienter via nationale og internationale projekter.
Thomas Levin Geiser Andersen er uddannet biokemiker og molekylærbiolog fra Københavns Universitet i 2001, hvorefter han blev ansat som leder af det histologiske laboratorie på Nordic Bioscience i Herlev, hvor han arbejdede med udviklingen af nye lægemidler til knoglesygdomme og en række andre sygdomme. I 2003 valgte han at skifte til akademisk forskning, hvorefter han blev ansat som seniorforsker i Afdeling for Klinisk Cellebiologi på Vejle Sygehus, ledet af professor Jean-Marie Delaissé. I den forbindelse flyttede Thomas med sin daværende hustru og børn til Jelling. Fra 2003 til og med 2018 koncentrerede hans forskning sig også om, hvorledes vores knogler konstant fornyes igennem livet, og hvorledes ændringer i denne proces fører til knogletab ved aldring, knogleskørhed og knoglemarvskræft. Her blev han desuden i 2008 adjunkt og i 2014 lektor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, alt imens han i 2013 forsvarede sin ph.d.-afhandling ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet. I 2018 etablerede han den årlige Danske Knogleforskningsworkshop, der stadig til dato er et årligt, tværfagligt samlingspunkt for alle danske knogleforskere.
I 2019 fik han ansættelse som lektor på tværs af Afdeling for Klinisk Patologi, OUH, og Forskningsenhed for Patologi ved Klinisk Institut, SDU, og Retsmedicinsk Institut, AU, hvor han til dagligt leder det Molekylær Knoglehistologiske Forskningsteam (MBH lab). Her varetager han ud over sin knogleforskning også en europæisk forankret national knoglediagnostisk opgave. I 2023 etablerede han ’the Danish Spatial Imaging Consortium (DanSIC)’, der er en national forskningsinfrastruktur med de nyeste molekylær-histologiske metoder.
Internationalt har Thomas Levin Geiser Andersen spillet en hovedrolle indenfor ’the International Society of Bone Morphometry (ISBM)’, hvor han var præsident i 2020-2022, samt uddannelsen af den næste generation of knogleforskere indenfor ’the European Calcified Tissue Society (ECTS)’.
Thomas Levin Geiser Andersen vil varetage en 70% universitetsstilling som professor på SDU, en 20% universitetsstilling som professor på AU og en 10% klinisk stilling med diagnostiske opgaver på OUH. I professoratet vil han fortsætte sin daglige ledelse af MBH lab og DanSIC infrastrukturen, samt sin rolle inden for den såvel nationale som internationale knogleforskning.
Thomas Levin Geiser Andersen er 48 år gammel og opvokset i Køge, og han bor stadig i Jelling med sin hustru Yvonne og de tre af deres syv sammenbragte børn, der stadig bor hjemme.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
Stor støtte og efterspørgsel fra erhvervslivet til ny kandidatuddannelse i Sønderborg6.12.2024 11:26:13 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at uddanne erhvervsøkonomer inden for Global Supply Chain Management på SDU’s campus i Sønderborg, og bag godkendelsen er der støtte og efterspørgsel fra internationalt forankrede virksomheder beliggende i lokalområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum