Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Britts Borregaards forskning har og skal fortsat centrere sig om patient-rapporterede oplysninger ved behandling og de langsigtede kliniske og organisatoriske resultater af patientbehandlingen. Dette indebærer genindlæggelser, dødelighed, tilbagevenden til arbejdsmarkedet og patientens egen opfattelse af sit helbred efter behandlingen.
Forskningen er primært målrettet mennesker med iskæmisk hjertesygdom (oftest grundet åreforkalkning i hjertets kranspulsårer), og mennesker der har overlevet et hjertestop uden for hospitalet. Understøttelse af pårørende har et særligt fokus.
Derudover vil hun fortsat arbejde for et øget fokus på forskningskommunikation for at sikre, at viden ikke blot når andre forskere, men også et bredere publikum, herunder de patienter, forskningen retter sig mod, samt den brede offentlighed. Med professoratet etablerer hun samtidig forskningsgruppen CORO; Cardiac Health Outcomes Research Group, Odense.
Siden 2021 har Britt Borregaard været ansat som lektor ved SDU og klinisk forsker og sygeplejerske ved Hjertemedicinsk Afdeling på OUH. Den dobbelte rolle som kliniker og forsker har været gennemgående i hendes karriere. Hun har desuden et stærkt fokus på, at forskning skal udføres i tværfaglige grupper, på tværs af kompetencer, hvilket afspejler sig i hendes brede samarbejde med forskellige faggrupper i både forskning og klinik.
Hendes strategiske arbejde med styrkelse af forskningen afspejler sig i hendes engagement i at lede tværfaglige forskningsprojekter og samarbejde i internationale forskningsnetværk. Britt Borregaard har desuden varetaget poster i flere komitéer under det Europæiske Kardiologiske Selskab (ESC), ligesom hun har et stærkt internationalt forskningssamarbejde i særligt Canada, Norge, Storbritannien og Australien.
Britt Borregaard har publiceret over 100 peer-reviewede videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter og har modtaget betydelige forskningsmidler, herunder tidligere på året en bevilling på 7,5 millioner kroner fra Novo Nordisk Nursing Research Programme til forskningsprogrammet LICA, som er fokuseret på forskning i at forbedre livet efter overlevet hjertestop.
Britt Borregaard er 40 år, uddannet sygeplejerske fra University College Lillebælt, Odense, i 2008 samt Master i Offentlig Kvalitet og Ledelse fra SDU i 2012. I 2019 forsvarede hun sin ph.d. i Sundhedsvidenskab fra SDU med en afhandling om optimering af patientforløb efter hjerteklapoperation.
Privat bor hun i Odense med sin mand Torben og deres 2-årige søn, Harvey.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
Stor støtte og efterspørgsel fra erhvervslivet til ny kandidatuddannelse i Sønderborg6.12.2024 11:26:13 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet til at uddanne erhvervsøkonomer inden for Global Supply Chain Management på SDU’s campus i Sønderborg, og bag godkendelsen er der støtte og efterspørgsel fra internationalt forankrede virksomheder beliggende i lokalområdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum