Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaards Malerisamling afslutter 2023 med museets næsthøjeste besøgstal

Del
Nivaagaards Malerisamling fik i 2023 det næsthøjeste antal besøgende i museets historie - heriblandt sommerens mange gæster i Gunilla Bergströms poetiske univers med Alfons Åberg, der for første gang kom på museum i Danmark.
Nivaagaards Malerisamling fik i 2023 det næsthøjeste antal besøgende i museets historie - heriblandt sommerens mange gæster i Gunilla Bergströms poetiske univers med Alfons Åberg, der for første gang kom på museum i Danmark.

Med et samlet antal besøgende på 67.071 i 2023 afslutter Nivaagaards Malerisamling året med museets næsthøjeste besøgstal nogensinde.

Det forløbne udstillingsår blev indledt af slutspurten på udstillingerne med den italienske renæssancemaler Sofonisba og Danh Vos præsentation af den amerikanske popkunstner Sister Corita Kent, inden særudstillingen Kunstnerkolonierne Hornbæk & Arild i foråret bragte værker og gæster fra hver side af Sundet sammen i salene.

Henover sommeren bjergtog Gunilla Bergströms illustrationer til Alfons Åbergs poetiske og livskloge univers sammen med udstillingens familieværksted publikum i alle aldre, og siden efteråret har Bruno Liljefors’ dyremotiver, ledsaget af litterære tekster af nutidige danske forfattere, ført gæsterne ind i storslået og vild natur.

Museets tidligere rekordår lå i 2019 og 2018 med henholdsvis 88.030 og 59.183 gæster, og Nivaagards Malerisamling glæder sig over, at gæsterne nu kommer tilbage i samme antal som før nedlukningsperioderne.

Museumsdirektør Andrea Rygg Karberg:

Vi er meget taknemmelige over alle de gæster, der har valgt at besøge vores udstillinger, arrangementer og skoleforløb i året, der er gået. Hvert år gør vi os umage for at skabe et helt særligt udstillingsår, der kan give vores besøgende nye inspirerende møder med kunsten og hinanden. Nu glæder vi os til at dele endnu flere stunder med både fordybelse og livlige arrangementer i næste års udstillingsprogram.

I 2024 kan publikum glæde sig til helt nye værker af Michael Kvium, foruden en historisk genforening af Rembrandt-portrætter, en sommerudstilling med køer samt mesterværker og glemte skatte fra 1600-tallets Holland og dansk guldalder i udstillingen Da hverdagen stjal billedet i Holland og Danmark, som åbner 28. januar.

Læs mere om næste års udstillinger på Nivaagaards Malerisamling i pressemeddelelsen her.

Kontakter

Kirsten Baltzer Kahr
Kommunikationsansvarlig
kbk@nivaagaard.dk
+45 93 88 01 81

Billeder

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Barokkoncert, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen - og snart er gækken løs6.3.2024 12:58:16 CET | Pressemeddelelse

Med afsæt i den aktulle særudstilling Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark inviterer Nivaagaards Malerisamling til koncertforedrag om hollandsk barokmusik, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen, der mestrer hverdagens fortællinger - og museets traditionsrige påskearrangement 'Gækken er løs' med æggestafet i parken og det kreative værksted: Fra kop med skår til hønsegård. Vi holder af hverdagen!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye