Nivaagaards Malerisamling

Fem kunstmuseer forener kræfterne for unges trivsel

Del

I en fælles front mod den udbredte mistrivsel blandt unge i Danmark igangsætter Kunsten, Nivaagaard, Brandts, Louisiana og Trapholt i 2024 en række indsatser for at styrke unges trivsel. Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens vil de fem kunstmuseer i partnerskab med forskere fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet udvikle formidlingsmetoder med de unge som omdrejningspunkt.

Projektet har de unge i centrum som målgruppe og sigter også mod at lære af de unge og integrere deres perspektiver i udviklingen af bæredygtige initiativer og potentielle fællesskaber. Projektet vil undersøge rekrutteringsformater, organisatoriske tilgange, udvikling af workshops og etablering af bæredygtige ungefællesskaber på kunstmuseerne.

Det overordnede formål er at skabe et fundament af viden og erfaringer, der kan understøtte og fremme trivsel blandt unge nationalt. Gennem systematisk indsamling af data og erfaringsudveksling stræber projektet efter at skabe en sammenhængende tilgang til unges trivsel på kunstmuseer. Projektet afsluttes med oplæg til en national strategi for kunstmuseers arbejde, som kunstmuseer i hele landet vil kunne indgå i fremadrettet.

Citater fra de involverede museer og Aalborg Universitet:

Karen Grøn, direktør Trapholt: ”Kunstmuseer er en vigtig del af et meningsfuldt samfund. Kunstmuseets særlige rum og kunstværkernes materialitet og flertydighed kan etablere sanselig fordybelse og refleksion, i et accelererende samfund. Det, vi lærer ved at arbejde systematisk og forskningsbaseret med trivselsfremmende tiltag til unge i 2024, vil komme hele kunstmuseumsbranchen til gode i de kommende år.”

Stine Høholt og Andrea Rygg Karberg, direktører for Kunstmuseum Brandts og Nivaagaards Malerisamling: ”Vi skylder en hel ungdomsårgang at finde veje til øget trivsel, og museerne er klar til at være del af løsningen. I Odense og Nivå ser vi frem til at gøre en stor indsats over for især kommunernes 6. klasser gennem vores nyudviklede kunstformidlingsmetode, Artfulness.”

Poul Erik Tøjner, direktør Louisiana Museum for Modern Art, Humlebæk: ”Med projektet ønsker vi at sætte endnu mere fokus på, hvordan et kunstmuseum kan hjælpe unge til at søge større fordybelse i nuet og fællesskab med andre. Kunstspor skal være en ramme om vedkommende ungefællesskaber på Louisiana.”

Lasse Andersson, direktør Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg: ”Løfter man i flok, kan man oftest løfte lidt mere og lidt længere. Når Kunsten prioriterer projekter som dette, er det dels fordi vi ønsker at bidrage til en afhjælpning af den aktuelle trivselskrise, men også fordi et løft, hvor vi bliver klogere sammen på tværs af museer, giver et stærkere løft til gavn for hele museumssektoren.”

Lektor Anne Mette W. Nielsen og professor Niels Ulrik Sørensen fra Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet: "Vi ved fra ungdomsforskningen, hvor stor en betydning mødet med kunst og kultur kan have for unge. Vi ser frem til at bidrage til en fælles og visionær indsats for at fremme unges trivsel gennem en ambitiøs national indsats på museumsområdet.”

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens pulje til udvikling af bæredygtige initiativer på museer i Danmark.

Læs mere om de ti projekter, der har fået støtte til at udvikle ambitiøse strategier for bæredygtig museumspraksis – kulturelt, socialt, økonomisk og miljømæssigt >> her.

Kontakter

Kirsten Baltzer Kahr
Kommunikationsansvarlig
kbk@nivaagaard.dk
+45 93 88 01 81

Billeder

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Barokkoncert, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen - og snart er gækken løs6.3.2024 12:58:16 CET | Pressemeddelelse

Med afsæt i den aktulle særudstilling Da hverdagen stjal billedet - i Holland og Danmark inviterer Nivaagaards Malerisamling til koncertforedrag om hollandsk barokmusik, forfatteraften med Jens Smærup Sørensen, der mestrer hverdagens fortællinger - og museets traditionsrige påskearrangement 'Gækken er løs' med æggestafet i parken og det kreative værksted: Fra kop med skår til hønsegård. Vi holder af hverdagen!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye