Nivaagaards Malerisamling

Moden på Nivaagaards Malerisamling

Del
Tekstilkonservator og dragthistoriker Katia Johansen zoomer ind på malerierne og fortæller om mode og hverdagstøj tilbage til 1500-tallet.
Tekstilkonservator og dragthistoriker Katia Johansen zoomer ind på malerierne og fortæller om mode og hverdagstøj tilbage til 1500-tallet.

Foredrag tirsdag 14. november kl. 17-18

I museets samling af kunstværker fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder findes en guldgrube af modedetaljer. Her kan man komme tæt på udstyrsstykker med højeste luksusmode fra flere århundreder og samtidig opleve rørende detaljer fra almindelige menneskers daglige arbejdstøj.

Tekstilkonservator og dragthistoriker Katia Johansen zoomer i foredraget her helt ind på malerierne og giver en spændende indsigt i, hvordan dragterne er syet og skåret og afslører hemmeligheder bag broderier, kniplinger og smykker.

Der føjes et helt nyt lag af fortællinger til kunstværkerne, når Katia Johansen deler sin specialviden om de klæder, som vi ser på malerierne, men ikke umiddelbart har kendt betydningen af eller set detaljerne i. Hun har tidligere besøgt Nivaagaards Malerisamling til et udsolgt foredrag om dragter og klæder i Sofonisba Auguissolas værker ved sidste års særudstilling. Denne gang er det Malerisamlingens egne værker, der kommer under hendes kyndige lup.

Katia Johansen har været tekstilkonservator og dragthistoriker på Rosenborg Slot i 1980-2016, hvor hun udstillede, udforskede og arbejdede med den kongelige dragtsamling. Hun er forfatter til bogen om samlingens kongedragterTi Kongers Tøj (2020).

Pris: 100 kr. inkl. entre til museet / 30% for årskortholdere.

Billetbestilling via nivaagaard.dk

Kontakter

Kirsten Baltzer Kahr
Kommunikationsansvarlig
kbk@nivaagaard.dk
+45 93 88 01 81

Billeder

Om Nivaagaards Malerisamling:

Nivaagaards Malerisamling er et klassisk kunstmuseum med en unik samling af 500 års verdenskunst - fra italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder - og skiftende særudstillinger med nyere eller moderne kunst. Museet ligger i en smuk gammel rododendronpark, der også huser det populære 'Reservat for truede ord' med omkring 100 ord, som er ved at forlade vores sprog

Følg pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nivaagaards Malerisamling

Sommer på Malerisamlingen hylder koen og samler familien8.7.2024 10:49:25 CEST | Pressemeddelelse

Nivaagaards Malerisamling samler hele familien denne sommer, hvor køerne er flyttet ind på museet. Gennem både kunstværker og Karolines kogebog udfoldes nye og gamle fortællinger om koen, og i værkstedet MUUH! kan du lave din helt egen ko i tekstilcollage. Bliv klogere på den elskede og udskældte drøvtryggers historie - prøv en ko-vandseng, træd ind i det duftende urteapotek og drøm dig væk i gamle malerier.

Nyt Marstrand-værk af kunstnerens mor - og fornemt besøg af El Greco i samlingen21.6.2024 10:09:03 CEST | Pressemeddelelse

Fra lørdag den 22. juni kan der på Nivaagaards Malerisamling opleves et nyt værk af Wilhelm Marstrand: Portræt af Petra Ottilia Marstrand, kunstnerens moder. Samtidig har museet den store ære at vise værket Hyrdernes tilbedelse af El Greco - et hovedværk i Willumsens samling, der generøst er udlånt til Nivaagaards Malerisamling af Willumsens Museum, mens museumsbygningen i Frederikssund renoveres.

Invitation til pressevisning: Mælkeveje - koen i kunst og kultur18.6.2024 13:56:12 CEST | Pressemeddelelse

Fredag 28. juni kl. 11 Direktør ved Nivaagaards Malerisamling, Andrea Rygg Karberg, byder velkommen. Projektkurator Lise Villemoes Grønvold fortæller om særudstillingen. Mulighed for fotografering og interviews Denne sommer fejres koen og dens vigtige plads i dansk kunst- og kulturhistorie, når Nivaagards Malerisamling den 29. juni åbner dørene til udstillingen Mælkeveje – koen i kunst og kultur og familieværkstedet MUUH! i hele sommerferien. Legesyge kalve, uskyldige malkepiger - og klimasyndige bøffer… Koen var urmoder i nordisk mytologi, nationalsymbol i guldalderen og ophav til det, der i årtier var Danmarks største eksportvare: smør. Nu har koen fået en kontroversiel plads i den kollektive bevidsthed som centrum for debatter om metanudledninger og dyrevelfærd. Gennem 40 kunstværker og kulturgenstande udfolder denne særudstilling koen og dens betydning for dansk identitet og fortællingen om Danmark som landbrugsland. Udstillingen viderefører museets interesse for relationen mellem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye