Aarhus Universitet: Arts

Morten Hørning Jensen forsvarer sin doktordisputats

Del

Fredag den 26. januar kl. 13.00 forsvarer Morten Hørning Jensen sin doktordisputats: ”The ’Gospel’ between Emperor and Temple in the Gospel of Mark”.

Med doktordisputatsen: ”The ’Gospel’ between Emperor and Temple in the Gospel of Mark” undersøger Morten Hørning Jensen et enkelt men omfattende spørgsmål: Hvordan præsenterer Markus sit budskab om Jesus som ’evangeliet’? I sin afhandling er Morten Hørning Jensen nået frem til en forståelse af, hvad ordet evangelium oprindeligt betød i sin samtid. Det kaster lys over, hvordan vi skal forstå betydningen i Markusevangeliet.  

I en pressemeddelelse fra Menighedsfakultetet i Aarhus giver Morten Hørning Jensen et kortfattet svar på spørgsmålet:

”Det er kun Markusevangeliet i Ny Testamente, der bruger ordet ’evangeliet’ som overskrift. Skulle vi oversætte det til et andet dansk ord, vil ’sejrsbudskab’ være et godt bud. Ordet blev i antikken brugt til at annoncere epokegørende sejrsbudskaber. Efter en sejr på en slagmark blev en hurtigløber sendt afsted til de efterladte bag lås og slå i byen derhjemme for at annoncere fædrene og sønnernes sejr. Dette budskab blev kaldt for ’evangelium’. Markusevangeliets brug af ordet er helt i tråd hermed og betegner Jesu epokegørende sejr med centrum i kors og opstandelse.”

Et noget længere svar kan findes i resumeet af afhandlingen, som kan tilgås her: https://teologi.dk/wp-content/uploads/2023/12/resume-af-morten-hoerning-jensens-doktorafhandling-2023-dansk.pdf

Om Morten Hørning Jensen

Morten Hørning Jensen er professor i Ny Testamente på Menighedsfakultetet i Aarhus. Han er tillige professor II ved Det Teologiske Menighedsfakultet i Oslo, Research Fellow ved University of South Africa, fast klummeskribent ved Kristeligt Dagblad og redaktør af Selskab for Bibelsk Arkæologis blad TEL.

Tid og sted for disputatsforsvar

Disputatsforsvaret finder sted på: Jens Chr. Skous Vej 4, Nobel Auditoriet, bygning 1482, lokale 105, 8000 Aarhus C.
Forsvaret foregår på engelsk og er offentligt.

Tilmelding til forsvaret: Defense of Higher Doctoral Degree Ejvind Hansen (au.dk)

Kontakter

Morten Hørning Jensen
Mail: mh@teologi.dk
Mobil: 7356 1255

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Trivselsfremme i skolen kræver helhedsorienteret indsats19.4.2024 10:08:16 CEST | Pressemeddelelse

Trivsel og mistrivsel blandt skoleelever er et af tidens helt store spørgsmål, men hvad siger forskningen om trivsel og trivselsfremme i skolen? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien ’Pædagogisk indblik’ giver en indføring i både dansk og international trivselsforskning. Den anbefaler, at vi løfter blikket fra enkeltelever og anlægger et helhedssyn på trivsel, og at skolerne i deres arbejde med at fremme trivsel altid tager udgangspunkt i de konkrete elever i den konkrete skole.

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye