PwC

Forkert løn? Opdater din forskudsopgørelse, undgå restskat og få en korrekt januarløn efter skat

Del

Hvis årets første løn i 2024 efter skat skal stemme nogenlunde overens med, hvad du fik i december sidste år, er det en god idé at få løbet forskudsopgørelsen igennem. På den måde kan du sikre, at årets første lønudbetaling bliver korrekt, lyder det fra PwC.

Søren William Bech, skatteekspert i PwC.
Søren William Bech, skatteekspert i PwC.

Det er ikke ualmindeligt, at der er uoverensstemmelser mellem danskernes udbetalte løn i december og udbetalte løn i januar. Afvigelserne opstår, når der enten er betalt for lidt eller for meget i skat på grund af forkerte oplysninger i forskudsopgørelsen, og derfor er det en god idé at tjekke, om oplysninger i forskudsopgørelsen ser rigtige ud.

Hvis man har forældede eller forkerte oplysninger i sin forskudsopgørelse, kan det betyde en forskel på flere tusinde kroner i den udbetalte løn. Det kan potentielt ende ud i en restskat og med de forventede nye markante højere rente på restskatten også for 2024, er det noget, man helst vil undgå,” fortæller Søren William Bech, skatteekspert i PwC, og fortsætter:

"Heldigvis trækker de fleste arbejdsgiver først januarlønnen til slut i måneden, og det betyder, at man endnu kan nå at gå sin forskudsopgørelse igennem og tilføje nye fradrag, opdatere de nuværende eller fjerne gamle fradrag, regulere lønnen m.v..

Er der sket nogle ændringer i din økonomiske situation?

Det er særligt vigtigt at gå gennem sin forskudsopgørelse, hvis din økonomiske situation og indkomstforhold har ændret sig. Det kan være et nyt job med en lavere eller højere løn, skilsmisse, barsel, pension, omlægning af lån eller køb af nyt hus med renteudgifter.

Som noget nyt er grundskylden kommet med på forskudsopgørelsen. Det er helt korrekt, men husk lige at få ændret din indbetaling til budgetkontoen, da grundskylden nu betales over skatten. Dog opkræver kommunen stadig beløb til f.eks. renovation, miljøafgift mv.

Hvis man vil betale den korrekte skat, bliver mange nødt til at regulere deres forskudsopgørelse, så den afspejler ens aktuelle forhold og sikrer, at man betaler en så korrekt skat som muligt. Har man betalt for lidt, kan man inden udgangen af 2024 betale restskatten, uden at det koster et rentetillæg,” fortæller Søren William Bech.

Forskudsopgørelsen udgør Skattestyrelsens forventede indtægter for det kommende år og angiver, hvad man forventer at betale i skat. Det betyder, at hvis oplysningerne i forskudsopgørelsen er forkerte, kan man risikere at betale for lidt i skat.“Hvis man ikke retter forskudsopgørelsen i januar måned, er det altid en god idé, når man har fået årsopgørelsen for 2023, at tjekke tallene for 2024 og se, om de ser rigtige ud i forhold til 2023. Det er særlig relevant for dem, som ikke har væsentlig ændring i deres indkomstforhold eller økonomisk situation i øvrigt,” slutter Søren William Bech.

Nøgleord

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.800 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi 328.000 PwC'ere i 152 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Erhvervsledere: AI medfører et større etisk ansvar for topledelsen7.6.2024 13:12:44 CEST | Pressemeddelelse

85 % af de danske erhvervsledere mener, at udviklingen inden for AI medfører et større etisk ansvar for topledelsen, men mange har ikke retningslinjer for brugen af AI. Samtidig står manglende viden og kompetencer i vejen for at komme i gang med AI-værktøjer. Det viser en ny undersøgelse fra VL og PwC, der netop er blevet præsenteret på VL Døgnet 6.-7. juni 2024 på Egeskov Slot på Fyn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye