Erhvervsstyrelsens nye liste har sat 150.000 virksomheder under pres
I øjeblikket bliver omkring 150.000 danske virksomheder tæppebombet med reklamer om at skifte sit økonomisystem til et af dem, der netop er kommet på Erhvervsstyrelsens liste over forhåndsgodkendte systemer ifm. den nye bogføringslov. Men for mange virksomheder findes der en anden, overset og noget billigere mulighed – den er der bare ikke ret mange, som har interesse i at fortælle virksomhederne om.
For en lang række virksomheder er det nye år muligvis startet lidt kaotisk.
Erhvervsstyrelsen offentliggjorde den 2. januar en liste over de økonomisystemer, der er blevet forhåndsgodkendt til at leve op til kravene i den nye bogføringslov. Men omkring 150.000 danske virksomheder bruger et andet system end dem, der er blevet godkendt.
Det har fået udbyderne af de systemer, der findes på listen, til at gå marketings-amok for at få nogle af de ca. 150.000 virksomheder til at skifte til netop deres økonomisystem.
Men der findes en anden og lidt overset løsning for de virksomheder, der ikke har lyst, råd eller ressourcer til at skifte økonomisystem.
Erhvervsstyrelsen har nemlig gjort det muligt at beholde sit nuværende system, også selv om det ikke er på listen, blot man lever op til nogle digitaliseringskrav. Et sådant bogføringssystem kaldes for et specialudviklet system.
Hos Digisense har man sat sig grundigt ind i de krav, der skal opfyldes for at overholde den nye bogføringslov og udgivet en compliance-guide. Dermed er det nu blevet nemmere for virksomhederne, at få et overblik over, hvordan man kan leve op til kravene i bogføringsloven uden at skifte økonomisystem, som et specialudviklet system.
”Der er rigtig mange, der slet ikke kender til denne mulighed, og risikerer at ende i forhastede overinvesteringer. Mange virksomheder tror, at de absolut skal skifte bogføringssystem for at leve op til kravene. Det er der nemlig rigtig mange aktører i branchen, der har interesse i at fortælle om, men det er ikke altid det mest optimale. Med muligheden for at lovliggøre sit bogføringssystem efter reglerne som et specialudviklet system, kan man nemt og ofte meget billigere få sit nuværende system udvidet, så det lever op til kravene,” siger Henrik Kruse, der er CEO i Digisense.
Et klassisk eksempel er virksomheden David Super-Light, der stod over for en uoverskuelig regning på 400.000 kr. for at skifte system, men endte med at slippe med 15.000 kr., ved at udvide sit nuværende C5 økonomisystem med en compliancepakke, fundet via guiden. Det tager blot en indsats på fire timer, så kan man være videre, uden at bekymre sig mere om bogføringsloven, men i stedet fokusere på de nye muligheder og fordele, som optimeringerne giver.
Fakta
Den nye bogføringslov betyder, at alle virksomheder og foreninger med en nettoomsætning på 300.000 kr. og derover skal bogføre digitalt. Det omfatter bl.a., at man kan koble sig op til NemHandel og sende og modtage elektroniske fakturaer som datafiler.
Virksomheden kan vælge at skifte til et af de bogføringssystemer, der er blevet forhåndsgodkendt af Erhvervsstyrelsen den 2. januar 2024. Her vil det så være udbyderen af systemet, der har ansvaret for, at det lever op til kravene i den nye bogføringslov.
Hvis man i stedet vælger at beholde sit nuværende specialudviklede bogføringssystem, har man selv ansvaret for at leve op til kravene. Få et overblik over, hvordan du kan optimere dit nuværende bogføringssystem og leve op til kravene i guiden på www.digisense.dk/lovpakken
Man skal have et nyt eller optimeret system klar i løbet af 2024.
Kontakter
Henrik KruseCEODigisense A/S
Tlf:+45 22 27 96 97hk@digisense.dkLone Hager Pedersenbogholder i Davis Super-Light
Tlf:40215565Billeder
Følg pressemeddelelser fra Digisense A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digisense A/S
Der bliver sendt langt færre breve, og det kan give en stor fordel til virksomheder21.3.2024 12:40:59 CET | Pressemeddelelse
Danskerne sender langt færre breve, og det kan give en stor fordel for virksomhederne, mener fagfolk. Flere har haft stor succes med markedsføring via fysiske breve.
62 dage i uvidenhed – nu kan 150.000 virksomheder ånde lettet op5.3.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det er ikke nødvendigt for virksomheder at skifte deres økonomisystem til et nyt, selv om det ikke er på listen over de systemer, der blev forhåndsgodkendt lige efter nytår. Det bekræfter Erhvervsstyrelsen mandag ved at have underskrevet de krav, som virksomheder i stedet skal leve op til for at kunne beholde deres nuværende system.
Digital rådgiver: SMV’er bør starte ansøgning om tilskud til digital omstilling nu16.12.2022 13:11:00 CET | Pressemeddelelse
Til januar annonceres nye offentlige tilskud fra SMV:Digital til virksomheders digitale omstilling. Ifølge en ekstern rådgiver for tilskudsprogrammet, er det nemt at søge, og da det uddeles efter først til mølle-princippet, opfordrer han til at gå i gang straks.
Fintech-virksomhed advarer: Ny bogføringslov bør ikke starte en lavine af systemudskiftninger17.5.2022 09:21:46 CEST | Pressemeddelelse
Den nye bogføringslov kan skabe tvivl om, hvilke krav, virksomheders regnskabssystemer skal leve op til. Ifølge en ekspert bør man slå koldt vand i blodet, før man foretager store investeringer i nye systemer.
Virksomheder kan høste afledte gevinster af ny bogføringslov10.2.2022 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny bogføringslov stiller store krav til digitalisering af regnskabsmateriale. Ifølge en fintech-direktør kan de lovkrav, der ved første øjekast ser besværlige ud, imidlertid ende med at blive til gavn for mange virksomheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum