Digisense A/S

Fintech-virksomhed advarer: Ny bogføringslov bør ikke starte en lavine af systemudskiftninger

Del
Den nye bogføringslov kan skabe tvivl om, hvilke krav, virksomheders regnskabssystemer skal leve op til. Ifølge en ekspert bør man slå koldt vand i blodet, før man foretager store investeringer i nye systemer.
Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime

En ny bogføringslov, som bl.a. stiller en række krav til digitale bogføringssystemer, forventes vedtaget til sommer. Direktør i fintech-virksomheden Digisense, Henrik Kruse, ser loven som en god mulighed for at starte en digitaliseringsproces. Han opfordrer dog samtidig virksomheder til at digitalisere klogt og være forsigtige med ikke at overinvestere i deres compliance.

”Vi har oplevet flere virksomheder udtrykke bekymring for, om loven kræver en udskiftning af hele regnskabssystemet, hvilket er meget omfattende. Men i langt de fleste tilfælde vil det være en unødvendig og dyr overreaktion, som ikke nødvendigvis giver den bedste løsning. Så selvom de fleste får behov for at lave justeringer, opfordrer vi til at slå koldt vand i blodet”, siger Henrik Kruse.

Høringssvar: De fleste kan træffe en fri beslutning

Henrik Kruses tilgang er i tråd med nogle af de ekstra informationer om bogføringsloven, der er tilgået i dens høringsproces. Digisense har selv deltaget i processen, og i et konkret høringssvar til virksomheden fremgår det ordret, at hensigten med loven er, at langt de fleste – hvis ikke alle – kan leve op til lovkravene uden at skifte bogføringssystem.

”Formålet med loven er at undgå svindel og effektivisere erhvervslivet, men det behøver ikke ske ved at sætte gang i en lavine af meget dyre systemudskiftninger. Det synes jeg bliver understreget fint i det høringssvar, vi har fået. Det betyder i praksis, at langt de fleste virksomheder kan træffe en relativt fri beslutning, der både passer til deres behov og deres økonomi og samtidig lever op til hensigten med loven”, siger Henrik Kruse.

Digitaliser nedefra og i mindre bidder

Digisense udvikler selv software til regnskabsbrug, og siden lovprocessen gik i gang sidste år, er de løbende blevet mødt af spørgsmål fra kunder, som er i tvivl om, hvilket ben, de skal stå på.

”Vores svar er, at det meget ofte vil være en god ide at digitalisere og automatisere sine regnskabsprocesser nedefra og i mindre bidder. Vi kender ikke alle lovens detaljer endnu, men ved f.eks. at digitalisere bilagshåndteringen og gøre sig klar til håndtering af e-fakturaer vil man både effektivisere og bevæge sig i retning af at være compliant. Selv hvis man sidder i et regnskabssystem af ældre dato, vil det være en proces, en virksomhed som vores kan lave på få timer”, siger Henrik Kruse.

Fristen er – måske – 1. juli

Første del af den nye bogføringslov forventes at træde i kraft den 1. juli 2022. I forbindelse med loven arbejdes der på en række nye krav til digitale bogføringssystemer. Disse forventes at træde i kraft i flere etaper, bl.a. ud fra virksomhedens regnskabsklasse.

Gratis rådgivning

Digisense har valgt at tilbyde rådgivning om digitalisering i forbindelse med den nye bogføringslov. Rådgivningen baseres bl.a. på, hvilken type regnskabssystem, virksomheden bruger i dag.

Rådgivning om regnskabssystemer og ny bogføringslov

Kontakter

Billeder

Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime
Download

Links

Information om Digisense A/S

Digisense A/S
Digisense A/S
P. O. Pedersens Vej 9
8200 Aarhus N

https://digisense.dk/

Følg pressemeddelelser fra Digisense A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digisense A/S

Erhvervsstyrelsens nye liste har sat 150.000 virksomheder under pres16.1.2024 11:03:38 CET | Pressemeddelelse

I øjeblikket bliver omkring 150.000 danske virksomheder tæppebombet med reklamer om at skifte sit økonomisystem til et af dem, der netop er kommet på Erhvervsstyrelsens liste over forhåndsgodkendte systemer ifm. den nye bogføringslov. Men for mange virksomheder findes der en anden, overset og noget billigere mulighed – den er der bare ikke ret mange, som har interesse i at fortælle virksomhederne om.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye