Færchfonden støtter Nordisk Teaterlaboratoriums "Grund til Liv" med 1 million kroner

Del

Holstebro: Nordisk Teaterlaboratorium modtager økonomisk støtte fra Færchfonden til deres projekt, "Grund til Liv". Projektet har til formål at bidrage til transformationen af Sygehusgrunden i Holstebro til et levende oplevelsessted, der fremmer fællesskaber.

Skuespiller Søs Banke opfører kabaretten Babel Babel Babel for første gang i det gamle Kedelhus på Sygehusgrunden
Skuespiller Søs Banke opfører kabaretten Babel Babel Babel for første gang i det gamle Kedelhus på Sygehusgrunden Foto: Amanda Appel

Som arkitekten Jan Gehl har udtrykt det: 'En god by er ligesom en god fest - folk bliver længere end nødvendigt, fordi de hygger sig.' Gehl, en af Danmarks mest omfattende og indflydelsesrige byplanlægningsarkitekter, har inspireret Nordisk Teaterlaboratorium til at give samfundet en god grund til at besøge Sygehusgrunden. Netop her kan kunsten fungere som fremkaldervæske for nye mødesteder og fællesskaber på det nedlagte sygehus.

Visionen for "Grund til Liv" er at give et kunstfagligt bidrag til udviklingen af Sygehusgrunden. Teaterleder Per Kap Bech Jensen udtaler:

"Vi vil med andre ord give folk en grund til at besøge grunden og mulighed for at opleve den i et nyt lys. Holstebro Festuge vil her være en central begivenhed, hvor forskellige kunstneriske greb vil blive afprøvet igennem hele festugen. Byens borgere kan helt sikkert se frem til en række storslåede oplevelser."

"Grund til Liv" stræber efter at etablere et bæredygtigt kunstnerisk samarbejdsmiljø gennem platformen Grund, hvor Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden P/S, Holstebro Udvikling og forskellige aktører vil bidrage til at fremme byens udvikling og identitet på lang sigt.

Projektet "Grund til Liv" inkluderer:

  • 1 million kr. fra Færchfonden, hvor centrale partnere for NTL er Arealudviklingsselskabet Sygehusgrunden P/S og Holstebro Udvikling.
  • Brug af kunsten som katalysator til at skabe nye oplevelsesrum og afprøve forskellige kunstneriske formater, der kan involvere og facilitere nye samarbejder og projekter for og med lokale borgere og aktører.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pianist Martin Damgaard
Pianist Martin Damgaard
Download
Søs Banke på scenen i Kedlen
Søs Banke på scenen i Kedlen
Download
Publikum ved opførelsen af kabaretten Babel Babel Babel i Kedlen på Sygehusgrunden
Publikum ved opførelsen af kabaretten Babel Babel Babel i Kedlen på Sygehusgrunden
Download
Teaterleder Per Kap Bech Jensen byder publikum velkommen
Teaterleder Per Kap Bech Jensen byder publikum velkommen
Download
Direktør for Arealudviklingsselskabet Thomas Leerberg byder publikum velkommen til det første arrangement i det gamle kedelhus på Sygehusgrunden.
Direktør for Arealudviklingsselskabet Thomas Leerberg byder publikum velkommen til det første arrangement i det gamle kedelhus på Sygehusgrunden.
Download

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Drømme om fremtiden og festlige refleksioner inde fra teatret12.6.2024 09:00:02 CEST | Pressemeddelelse

Af Teaterleder Per Kap Bech Jensen Hvad er Holstebro Festuge, og hvordan adskiller den sig egentlig fra andre festuger? I det hele taget, hvad er en festuge så overhovedet? Er en festuge en lillebitte sten, der slår smut på et blikstille hav, eller er det en bøje, der trods det bitre vejr holder skansen i et oprørt hav? Det er naturligvis det sidste. Holstebro Festuge er et pejlemærke i et fantastisk kulturhav i Holstebro, i Danmark, hvor stærke strømninger, internationale vinde og lokalforankring udgør kernen i en fortælling om viljen til at stå sammen og skabe.

En teaterhave, en Kabaretfestival, et nedlagt sygehus og 2500 syngende børn6.6.2024 12:05:14 CEST | Pressemeddelelse

Disse er nogle af Nordisk Teaterlaboratoriums ingredienser i den forestående festuge i Holstebro. Festugen starter med en spektakulær åbning, som inkluderer parade og forestilling på det lokale fodboldstadion, med deltagelse af både udenlandske artister, lokale foreninger, musikere, sportsudøvere og ikke mindst Holstebros borgmester H.C Østerby. Men åbningen er kun en af de ca. 100 events som sammenskabes af Nordisk Teaterlaboratorium under dette års festuge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye